479
|

Ο Τσακαλώτος ζήτησε από τον Κασσελάκη να πάρει πίσω τις διαγραφές

Protagon Team Protagon Team 26 Οκτωβρίου 2023, 17:31

Ο Τσακαλώτος ζήτησε από τον Κασσελάκη να πάρει πίσω τις διαγραφές

Protagon Team Protagon Team 26 Οκτωβρίου 2023, 17:31

Τετ α τετ σε «καλό κλίμα» είχαν την Πέμπτη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, λίγη ώρα πριν από την έναρξη της συνεδρίασης του Εκτελεστικού Γραφείου του κόμματος.

Ωστόσο, ο πρώην υπουργός Οικονομικών, και σημαίνον στέλεχος της εσωκομματικής αντιπολίτευσης, ζήτησε από τον πρόεδρο του κόμματος να πάρει πίσω τις διαγραφές.

«Είχαμε μια συνάντηση σε καλό κλίμα. Του εξήγησα όμως ότι για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ, για τα σχέδια που έχει, για τα σχέδια που έχω, δεν μπορούν να γίνουν σε καλό κλίμα όσο υπάρχουν οι απειλές για διαγραφές. Να το λύσει αυτό», ανέφερε στις δηλώσεις του ο κ. Τσακαλώτος.

«Με άκουσε με θετικό τρόπο. Θα δούμε τι θα κάνει αν το λύσει αυτό θα είμαστε σε καλύτερη θέση για να συζητήσουμε και το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ, πόσο πιθανόν ή όχι είναι η ενότητα», προσέθεσε.

Σε ερώτηση για το αν αυτά είναι προϋπόθεση για να παραμείνει στο κόμμα απάντησε: «Δεν έβαλα τέτοιο θέμα».

Την Τετάρτη η πλευρά Κασσελάκη είχε εμφανιστεί ανένδοτη, πάντως, κατεγγέλοντας ότι «η λογική του εμφυλίου στον ΣΥΡΙΖΑ» καλλιεργείται «από ξένα κέντρα και αντίπαλες πολιτικές δυνάμεις» και «συντηρείται από δηλώσεις μεμονωμένων στελεχών που κινούνται αντικαταστατικά, έχουν θέσει τον εαυτό τους εκτός ΣΥΡΙΖΑ και ήδη έχουν δρομολογήσει το σχεδιασμό νέου κόμματος, με νέο καταστατικό και νέο αρχηγό».

Αγωνία Τσακαλώτου για το «εάν υπάρχει χώρος στον ΣΥΡΙΖΑ για την Ανανεωτική Αριστερά»

Hπιότερος σε σχέση με άλλα στελέχη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είχε ανοίξει τα χαρτιά του λίγες ώρες νωρίτερα, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό σταθμό Kontra.

Αναφερόμενος στην έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στο κόμμα εξέφρασε την αγωνία του για την ενότητα, αλλά και τον χώρο -και τον χρόνο- που (απο)μένει για την Ανανεωτική Αριστερά, όχι μόνο στο εσωτερικό του κόμματος, αλλά και συνολικά, χαρακτήρισε λάθος τις διαγραφές, «τα έβαλε» με τη νέα ηγετική ομάδα που περιβάλλει τον Στέφανο Κασσελάκη και τον αψύ Παύλο Πολάκη (που προειδοποίησε σχεδόν αμέσως ότι θα του απαντήσει), αφήνοντας παράληλα και σαφείς αιχμές για τον απελθόντα πρόεδρο, Αλεξη Τσίπρα με ένα «αν ήμουν εγώ ο Αλέξης».

Τις επόμενες εβδομάδες δοκιμάζεται η ενότητα του κόμματος, τόνισε ο κ. Τσακαλώτος εν όψει των συνεδριάσεων των κομματικών οργάνων.

«Αυτό που θα κριθεί, είναι εάν υπάρχει χώρος στον ΣΥΡΙΖΑ για την Ανανεωτική Αριστερά», ανέφερε μεταξύ άλλων, ενώ με αφορμή και τις τελευταίες οδυνηρές για τον ΣΥΡΙΖΑ δημοσκοπήσεις, εξέφρασε το άγχος του για το «αν υπάρχει χώρος ανάμεσα στο ΚΚΕ και το Κέντρο για την ανανεωτική και ριζοσπαστική Αριστερά».

Σε αντίθεση πάντως με άλλα στελέχη που θέτουν θέμα ηγεσίας, ο κ. Τσακαλώτος δεν υιοθέτησε αντίστοιχη ρητορική, λέγοντας πως ο Στέφανος Κασσελάκης «έχει εντελώς νομιμοποιημένη θέση, όταν τον ψηφίσανε αυτοί που τον ψηφίσανε», ξεκόβοντας έτσι την κουβέντα περί καθαίρεσής του, χωρίς να παραβλέψει όμως ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βγήκε τραυματισμένος από την εκλογική διαδικασία, καθώς στελέχη που υποστήριζαν τον κ. Κασσελάκη επιδόθηκαν σε προσωπικές επιθέσεις.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...