433
Τις εντυπώσεις «έκλεψε» ο θερμός χαιρετισμός μεταξύ των αντιπάλων του β' γύρου των εσωκομματικών εκλογών | ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Συνεδρίασε το Εκτελεστικό Γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 26 Οκτωβρίου 2023, 18:49
Τις εντυπώσεις «έκλεψε» ο θερμός χαιρετισμός μεταξύ των αντιπάλων του β' γύρου των εσωκομματικών εκλογών
|ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Συνεδρίασε το Εκτελεστικό Γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 26 Οκτωβρίου 2023, 18:49

Ολοκληρώθηκε νωρίς το βράδυ της Πέμπτης η σύσκεψη του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ που συγκάλεσε ο Στέφανος Κασσελάκης εν μέσω του εσωκομματικού εμφυλίου.

Στη συνεδρίαση του άτυπου οργάνου μετείχαν, εκτός του προέδρου του κόμματος, άρτι αφιχθέντος από τις ΗΠΑ, η γραμματέας Ράνια Σβίγκου, ο αναπληρωτής γραμματέας Γιώργος Βασιλειάδης, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Σωκράτης Φάμελλος, η γραμματέας της ΚΟ Θεοδώρα Τζάκρη, η εκπρόσωπος Τύπου Δώρα Αυγέρη, τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας Εφη Αχτσιόγλου και Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, και ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του κ. Κασσελάκη, Μανώλης Καπνισάκης.

Η Ρένα Δούρου, επίσης μέλος της ΠΓ, απουσίασε, αν και είχε αρχικά αναφερθεί ότι θα συμμετάσχει, καθώς βρισκόταν στο Στρασβούργο για τη συνεδρίαση του Κογκρέσου του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Εφ.Συν.», το Εκτελεστικό Γραφέιο, το οποίο είχε να συνεδριάσει από τον Ιούνιο, όταν ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε στα μέλη του την παραίτησή του από την προεδρία του κόμματος, «είναι το μόνο όργανο που η ηγετική ομάδα διαθέτει αυτή τη στιγμή την πλειοψηφία και θα χρησιμοποιηθεί για την εξασφάλιση συγκεκριμένων πολιτικών θέσεων, τουλάχιστον προς το παρόν».

Δεδομένου ότι η συνεδρίαση λαμβάνει χώρα στον απόηχο της απόφασης Κασσελάκη να παραπεμφθούν στην Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος οι Νίκος Φίλης, Πάνος Σκουρλέτης, Δημήτρης Βίτσας και Στέφανος Τζουμάκας, στελέχη με ειδικό βάρος όλοι τους, η συγκεκριμένη υπόθεση αναμενόταν να περιληφθεί στην ατζέντα.

Εξάλλου, την Τρίτη η κυρία Αχτσιόγλου σε κοινή δήλωση με τους Αλέξη Χαρίτση και Νάσο Ηλιόπουλο είχε ζητήσει τη σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος και επίσπευσή του Συνεδρίου –που έχει οριστεί για τις 23-25 Φεβρουαρίου– με το συγκεκριμένο αίτημα επίσης να μπαίνει, κατά πληροφορίες, στην ημερήσια διάταξη.

Μετά τα κοινά καρέ για Κασσελάκη και Αχτσιόγλου, πάντως, η πρώην υπουργός κάθισε σε κάποια απόσταση από τον πρώτο (ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ)
Ο κ. Κασσελάκης και οι γραμματείς της ΚΕ του κόμματος –μπροστά τους η δύσκολη εξίσωση της υπόθεσης των «διαγραφών» τεσσάρων ιστορικών στελεχών (Dimitris Kapantais / SOOC)

Λίγο νωρίτερα, συνάντηση με τον πρόεδρο του κόμματος είχε στην Κουμουνδούρου και ο κ. Τσακαλώτος, προκειμένου να θέσει κι εκείνος τους προβληματισμούς τους για τις εξελίξεις, ζητώντας, μάλιστα, να ανακληθούν οι απειλές περί διαγραφών.

Την Τετάρτη, πάντως, η πλευρά Κασσελάκη είχε εμφανιστεί ανένδοτη, κατεγγέλοντας ότι «η λογική του εμφυλίου στον ΣΥΡΙΖΑ» καλλιεργείται «από ξένα κέντρα και αντίπαλες πολιτικές δυνάμεις» και «συντηρείται από δηλώσεις μεμονωμένων στελεχών που κινούνται αντικαταστατικά, έχουν θέσει τον εαυτό τους εκτός ΣΥΡΙΖΑ και ήδη έχουν δρομολογήσει το σχεδιασμό νέου κόμματος, με νέο καταστατικό και νέο αρχηγό».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...