• H πρώτη φωτογραφία της εγκυμονούσας Εφης Αχτσιόγλου ήταν ένα μήνυμα κατά του νόμου για τη συνεπιμέλεια

    Εδώ και καιρό, από τότε που έγινε γνωστή η εγκυμοσύνη της τον περασμένο Ιανουάριο (βλέπε άλλη Βαβέλ, εδώ), η Εφη Αχτσιόγλου, βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, απέφευγε διακριτικά, αλλά συστηματικά, τις σχετικές πόζες –βοηθούσαν και το social distancing και η ευκολία των διαδικτυακών δημόσιων παρεμβάσεων.

     

    Την Πέμπτη, όμως, η ίδια έκανε τα αποκαλυπτήρια. Ποζάρισε με τον σύντροφό της, βουλευτή Α’ Αθήνας και γραμματέα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Τζανακόπουλο, έξω από τη Βουλή, και έστειλαν ένα μήνυμα κατά του επίμαχου νόμου που προώθησε το υπουργείο Δικαιοσύνης για τη συνεπιμέλεια τέκνων.

  • Αλλος για την έδρα του Τζαβάρα;

    Τι ήταν να ανακοινώσει (βλέπε χθεσινή Βαβέλ, εδώ) ο Κώστας Τζαβάρας ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στην Ηλεία, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το κλείσιμο δύο πανεπιστημιακών τμημάτων στην εκλογική του περιφέρεια, σε Πύργο και Αμαλιάδα;

     

    Αμέσως άρχισε η σεναριολογία για το ποιος από τη ΝΔ μπορεί να πάρει τη θέση του όταν γίνουν εκλογές.

     

    Το 2019 η ΝΔ εξέλεξε τρεις βουλευτές στην Ηλεία (ο κ. Τζαβάρας εξελέγη δεύτερος πίσω από τη Διονυσία Αυγερινοπούλου).

     

    Τώρα λένε ότι δεν θα δοκιμάσει εκεί τελικά ο αν. υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης –θα προτιμήσει είτε τον Βόρειο Τομέα Αθηνών, όπου όμως επικρατεί συνωστισμός υπουργών (Κωστής Χατζηδάκης, Αδωνις Γεωργιάδης, Νίκη Κεραμέως), είτε τη Λακωνία– όμως προκρίνονται άλλα πουλέν του κυβερνητικού μηχανισμού.

     

    Σύμφωνα με το «Θεωρείο», τη στήλη του Σταύρου Γ. Παπαντωνίου στην «Καθημερινή», ένας από αυτούς που μπορούν να διεκδικήσουν την έδρα είναι ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ Θανάσης Κοτταράς, ο οποίος «έχει εμπειρία από πολιτική, καθώς έχει περάσει από διευθυντικές θέσεις υπουργείων».

     

    Επίσης, έγραψε το «Θεωρείο», «ένα άλλο όνομα είναι ο Νίκος Καλάκος, γενικός διευθυντής Κοινωνικής Ασφάλισης που θεωρείται –και είναι– κοντά στον Αδωνι Γεωργιάδη.

  • Η Δήμητρα Λιάνη με νέα εμφάνιση

    Για όσους είχαν απορία πώς περνάει τις μέρες της η Δήμητρα Λιάνη, χήρα του αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου και κάποτε συνδιοικούσα τη χώρα, να πούμε ότι η ίδια μας ενημέρωσε πως το έχει ρίξει στo διάβασμα. Στο διάβασμα και στο κομμωτήριο, για την ακρίβεια.

     

    Η κυρία Λιάνη δεν διαβάζει ό,τι κι ό,τι, αλλά το βιβλίο αυτοβοήθειας «Μία Σελίδα Την Ημέρα» που έγραψε η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια του Star Ζήνα Κουτσελίνη.

     

    Επίσης, με την ανάρτησή της στο Instagram, μας παρουσίασε και τη νέα κουπ της –για πρώτη φορά με κοντό μαλλί. Εχει δε δίπλα της έναν μάλλον μελαγχολικό σκυλάκο.

     

     

     

  • Το ακούσαμε και αυτό στη Βουλή: Ο Γιάννης Λοβέρδος λέει ότι ένας άνδρας μπορεί να έδερνε τη γυναίκα του, αλλά να είναι καλός γονιός

    Το ακούσαμε, λοιπόν, και αυτό στη Βουλή. Ενας άνδρας μπορεί να δέρνει τη γυναίκα του, αλλά το παιδί του έχει δικαίωμα να ζει και με τους δύο γονείς.

     

    Το είπε κατά την αγόρευσή του και για να υποστηρίξει το κυβερνητικό νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια τέκνων ο Γιάννης Λοβέρδος, βουλευτής Δυτικού Τομέα Αθηνών της ΝΔ. Βέβαια μετά, πολύ βολικά, κατηγόρησε τα «τρολ του ΣΥΡΙΖΑ» ότι απομόνωσαν τα λεγόμενά του και μέσω των social media διαστρέβλωσαν το νόημα όσων ήθελε να πει. Αλλά η αλήθεια είναι ότι το είπε.

     

    Είπε κάποια στιγμή την Τετάρτη ο κ. Λοβέρδος:

     

    «Μπορεί σε ένα διαζύγιο να είναι πολύ σκληρό και να έχουν συγκρουστεί οι γονείς. Μπορεί να είσαι ένας κακός σύζυγος, αλλά μπορεί να είσαι καλός γονιός. Υπάρχει διαφορά μεταξύ του ενός και του άλλου. Μπορεί εγώ να χώρισα με τη γυναίκα μου και να έχω πάθος εναντίον της, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είμαι κακός πατέρας. Όπως, αντίστροφα, μια γυναίκα την οποία ο άνδρας της την απατά, την έδερνε, την κακοποιούσε και έχει μίσος εναντίον του πρώην άνδρα της, όμως παρόλα αυτά έχει το παιδί το δικαίωμα να μεγαλώνει και με τους δύο γονείς» (το απόσπασμα στο 04:30).

    Προσέξτε τον επικίνδυνο συλλογισμό: μπορεί να είσαι κακός σύζυγος, μπορεί να δέρνεις και τη γυναίκα σου για παράδειγμα, αλλά το παιδί έχει το δικαίωμα να μεγαλώνει μαζί σου και εσύ να το μεγαλώνεις. Γιατί; Διότι μπορεί, παρ’ όλα αυτά, να είσαι καλός γονιός!

     

    Πώς γίνεται αυτό άραγε; Πώς είναι δυνατόν να δέρνεις και να κακοποιείς τη γυναίκα σου, αλλά να είσαι καλός γονιός; Αυτό μόνο ο κ. Λοβέρδος μπορεί να το εξηγήσει.

     

    Διότι ακόμα και αν προσπεράσουμε το γεγονός ότι συνήθως οι βάναυσοι σύζυγοι ασκούν πρωτογενώς ή δευτερογενώς βία και στα παιδιά τους –άγνωστο πώς μπορείς να το προσπεράσεις, αλλά ας το προσπεράσουμε για χάρη της συζήτησης– υπάρχει και το άλλο θέμα, αυτό της διαμόρφωσης προτύπων: Με τι πρότυπα μεγαλώνει ένα αγόρι ή ένα κορίτσι όταν μεγαλώνει με έναν πατέρα που έδερνε τη μάνα του; Πώς διαμορφώνεται η χαρακτηροδομή του επόμενου ενήλικου άνδρα ή της επόμενης ενήλικης γυναίκας μέσα από αυτή την «κανονικοποίηση» της ενδοοικογενειακής βίας, όπως αυτή επιτυγχάνεται μέσα από το σχήμα «καλός γονιός»;

     

    Ο κ. Λοβέρδος δεν μας το εξήγησε. Απλώς διαμαρτυρήθηκε για ανθρωποφαγία των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και για τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ στην παρακάτω ανάρτηση:




text
  • Ούτως ή άλλως σε αυτή τη χώρα συνεχώς σταυροκοπιόμαστε, δεν κινδυνεύει η πίστη


    26 Απριλίου 2024, 22:53