• Το πρώτο της παιδί περιμένει η Εφη Αχτσιόγλου

    Το πρώτο τους παιδί περιμένουν η Εφη Αχτσιόγλου και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, οι οποίοι ως γνωστόν είναι εδώ και δύο χρόνια ζευγάρι -στη ζωή και στο κόμμα.

     

    Η 36χρονη βουλευτής Επικρατείας και τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ και ο 38χρονος γραμματέας της ΚΕ του κόμματος (και βουλευτής Α’ Αθηνών) φέρονται να έχουν ανακοινώσει το ευχάριστο γεγονός σε φίλους τους.

     

    Αυτό αποκάλυψε την Κυριακή το protothema.gr:

     

    Γονείς θα γίνουν σύντομα η πρώην υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου και ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στον πέμπτο μήνα της εγκυμοσύνης της και περιμένει αγόρι.

    Το ζευγάρι έχει εκμυστηρευτεί το ευτυχές γεγονός σε στενό κύκλο φίλων και συνεργατών.

  • Ο εμβολιασμός και το πολιτικό μήνυμα του Γιώργου Γραμματικάκη για το «επιτελικό κράτος»

    Μια εικόνα από τον εμβολιασμό του —με φανελάκι και αυτός— ανήρτησε στο Facebook ο καθηγητής Φυσικής, πρώην ευρωβoυλευτής του Ποταμιού και πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, Γιώργος Γραμματικάκης.

     

    Ο κ. Γραμματικάκης εμβολιάστηκε στο κέντρο Υγείας Ηρακλείου ως άνω των 80 ετών, είναι γεννηθείς του 1939. Αλλά έχει ενδιαφέρον αυτά που περιγράφει: εκθειάζει τους γιατρούς και το σύστημα που ακολουθήθηκε. Και τονίζει ότι δεν μπορεί όλα αυτά να είναι αποτέλεσμα του περίφημου «επιτελικού κράτους».

     

    Έγραψε συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων:

     

    «Δεν ξέρω πως έγινε αυτό το θαύμα. Θα απέκλεια όμως ότι είναι έργο του “επιτελικού κράτους”, που ήξερε να τοποθετεί ακατάλληλους διευθυντές σε πολλά νοσοκομεία της χώρας. Υποθέτω λοιπόν ότι εδώ υπήρξε κάποιου είδους αυτοοργάνωση, ότι η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας λειτούργησε αποτελεσματικά, ότι γιατροί και νοσοκόμοι είχαν ένα κοινό όραμα που επέτυχαν να κάνουν πράξη. Θέλω απλώς να ελπίζω ότι σε όλη την Ελλάδα θα υπάρχουν παρόμοια εμβολιαστικά κέντρα, που αποκαθιστούν την εμπιστοσύνη των πολιτών.

     

    »Όσο για τον υποφαινόμενο, δεν στάθηκε δυνατόν -έτσι ήθελαν οι κανόνες- να είμαι από τους πρώτους που εμβολιάστηκαν. Κατάφερα όμως, όπως δείχνει η φωτογραφία, να είμαι ο πρώτος – ίσως και ο τελευταίος-που εμβολιάζεται με καπέλο! Καθώς έφευγα από το εμβολιαστικό κέντρο, έβγαλα νοερά το καπέλο, και επιδόθηκα σε μια βαθύτατη υπόκλιση: Προς τους γιατρούς, τις νοσηλεύτριες και τον κάθε εργαζόμενο που, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, στέκονται δίπλα στον άνθρωπο και την αγωνία του».

    ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ

    Σε αυτόν τον φιλόξενο αλλά και προβληματικό χώρο, που ονομάζεται Facebook,…

    Δημοσιεύτηκε από Γιώργος Γραμματικάκης στις Σάββατο, 30 Ιανουαρίου 2021

  • ΣΥΡΙΖΑ εν βρασμώ: Ο Γιώργος Τσίπρας επιτίθεται στους «πρίγκιπες» και στους «μεγαλομετόχους» της «Ομπρέλας»

    Ο Γιώργος Τσίπρας είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση στον μικρόκοσμο του ΣΥΡΙΖΑ. Κατ’ αρχάς είναι εξάδελφος του αρχηγού, Αλέξη.

     

    Επειδή όμως δεν υπάρχει νεποτισμός στον ΣΥΡΙΖΑ, ανέλαβε, βάσει βιογραφικού προφανώς –σπούδασε Μηχανολόγος Μηχανικός στο ΕΜΠ–, επί δύο χρόνια γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας στο υπουργείο Εξωτερικών. Απ’ όπου όμως –άγνωστο γιατί– έφυγε μια μέρα. Επειτα ανέλαβε διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου Πρωθυπουργού, του εξαδέλφου του δηλαδή. Τώρα είναι βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ εκλεγμένος στη Δυτική Αττική.

     

    Τέλος πάντων, πέρα από αυτά, ο κ. Τσίπρας στον μικρόκοσμο της Κουμουνδούρου είναι «προεδρικός» –πώς θα μπορούσε άλλωστε να είναι κάτι διαφορετικό;

     

    Και έδωσε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στη Νικόλ Λειβαδάρη και στο tvxs.gr, αποδεικνύοντας ότι στον ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι μια πολύ ωραία ατμόσφαιρα, κατά τη δαλιανίδεια προσέγγιση (βλέπε «Ο Ατσίδας», Finos Film, 1962).

     

    Για παράδειγμα, ο  κ. Τσίπρας εξήγησε ότι για το γεγονός ότι δεν έχει ακόμα επιτευχθεί ο μετασχηματισμός του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο είχε προαναγγείλει ο εξάδελφός του τη νύχτα των εκλογών του 2019, ευθύνεται «μια μερίδα του κόμματος, μεταξύ των οποίων και πολλά στελέχη σε σημαντικές θέσεις», οι οποίοι «δεν επιθυμούσαν και δεν επιθυμούν τον μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ».

     

    Σε ένα άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο κ. Τσίπρας καταφέρεται κατά των στελεχών της περίφημης «Ομπρέλας», κατά δηλαδή του μισού ΣΥΡΙΖΑ (από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον Νίκο Βούτση, ως τον Πάνο Σκουρλέτη και τον Δημήτρη Βίτσα), κάνοντας λόγο για «μεγαλομέτοχους» και «πρίγκιπες»!

     

    Η ερώτηση που του γίνεται είναι η εξής:

     

    Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, κυρίως από την πλευρά της «Ομπρέλας», ζητούν περισσότερη συλλογικότητα και λιγότερους «αρχηγισμούς». Θεωρείτε ότι υπάρχει ζήτημα αμφισβήτησης της ηγεσίας; Δημοσιεύτηκαν μέχρι και σενάρια περί πιθανών διαδόχων του Αλέξη Τσίπρα…

     

    Και ο κ. Τσίπρας απαντά:

     

    «Σε ό,τι αφορά εναλλακτικές ηγεσίες, αυτό θα το κρίνει το συνέδριο ή η λαϊκή ψήφος. Θα ήταν πλούτος να υπάρξουν και άλλες υποψηφιότητες και να κριθούν όλες από τη βάση.

     

    »Εχω ξαναπεί ότι τα περί συλλογικότητας και αρχηγισμών παραπέμπουν στα αντίθετα απ’ όσα υποστηρίζονται. Δηλαδή, υπάρχει μια προσπάθεια αναπαραγωγής μεριδίων εξουσίας που δεν αντιστοιχούν στη βούληση της κοινωνικής και κομματικής βάσης του ΣΥΡΙΖΑ.

     

    »“Πρίγκιπες” και “μεγαλομέτοχοι” του ΣΥΡΙΖΑ επιθυμούν να μοιράζονται περισσότερο μια “συλλογική” ηγεσία με τον πρόεδρο και, άρα, να περιορίσουν τον “αρχηγισμό” του προέδρου, αδιαφορώντας μάλλον για το ποια είναι η βούληση της κοινωνικής και κομματικής βάσης του ΣΥΡΙΖΑ για τα διάφορα πολιτικά ζητήματα. Τα παραδείγματα, πολλά».

     

    Πολύ ενδιαφέροντα όλα, αν και το να μιλάει για «πρίγκιπες» ένας που αναδείχθηκε κυρίως ως «εξάδελφος», είναι κάπως υπερβολικό.

  • Ο Πολάκης αποκαλεί την Κεραμέως «Κεραμιδαριό»

    Μια που πιάσαμε τους προεδρικούς του ΣΥΡΙΖΑ και τα περί διεύρυνσης, να πούμε ότι ο Παύλος Πολάκης συνεχίζει να παραδίδει μαθήματα για το πώς αντιλαμβάνεται τον μετασχηματισμό του κόμματος σε κάτι που θα γίνει πάλι πλειοψηφικό, εν ολίγοις για το πώς φαντάζεται το πολιτικό ύφος της «προοδευτικής συμμαχίας».

     

    Εντάξει, κάποιοι στάθηκαν στην ενδυματολογική επιλογή του για να εμφανιστεί στη Βουλή την Παρασκευή –είχε κάτι το κρητικό wild δίχως άλλο– όμως αυτό είναι ήσσονος σημασίας.

    Ομως το ενδιαφέρον, το χαρακτηριστικό του ύφους του ΣΥΡΙΖΑ, είναι τα όσα είπε ο βουλευτής Χανίων και πρώην αν. υπουργός Υγείας στο Ράδιο Κρήτη. Οπου δεν είχε πρόβλημα να αποκαλέσει «Χρυσοχουντίδη» τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, και «Κεραμιδαριό» την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

     

    Σε άλλες εποχές θα έβγαινε μετά ο Αλέξης Τσίπρας και θα άρχιζε να τον δικαιολογεί ως «αψύ Σφακιανό» και άλλα τέτοια αστεία. Αλλά τώρα, δεν τον πειράζει καθόλου πια τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι το ύφος που του ταιριάζει…

  • Ο Φορτσάκης κάνει αντάρτικο στην Κεραμέως, δηλώνοντας κατά της αστυνομίας στα πανεπιστήμια

    Ας μεταφερθούμε τώρα στον μικρόκοσμο της Νέας Δημοκρατίας. Πρωταγωνιστής ο Θόδωρος Φορτσάκης, νομικός, πρώην πρύτανης του ΕΚΠΑ και πρώην βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ.

     

    Είναι πρώην βουλευτής διότι το καλοκαίρι του 2019 ο κ. Φορτσάκης είχε βάλει υποψηφιότητα στην Α’ Αθηνών αλλά δεν εξελέγη. Οχι ότι τα πήγε και άσχημα – πρώτος επιλαχών με 17.171 σταυρούς.

    Αλλά, όπως λένε στις ΗΠΑ για το παιδί και το γκέτο, εδώ ισχύει ότι μπορεί να βγάλεις τον πολιτικό από το πανεπιστήμιο, αλλά όχι το πανεπιστήμιο από τον πολιτικό.

     

    Βγήκε λοιπόν ο κ. Φορτσάκης στο Action24 και τάχθηκε κατά της αστυνομίας στα πανεπιστημιακά ιδρύματα, τάχθηκε δηλαδή κατά ενός εμβληματικού νομοσχεδίου της κυβέρνησης που υποτίθεται ότι στηρίζει.

     

    «Η αστυνομία δεν πρέπει να κατοικοεδρεύει στο πανεπιστήμιο, ούτε μπορεί να ανατεθεί η φύλαξη του πανεπιστημίου στην αστυνομία. Κανένας καθηγητής και φοιτητής δεν θα δεχθεί εύκολα την τοποθέτηση αστυνομίας εντός πανεπιστημίων», είπε.

     

    Πιο εντυπωσιακή, βέβαια, είναι μια άλλη παραδοχή του: Οτι «μπορεί το μπάχαλο που υπάρχει στην Ελλάδα να μην το βρίσκουμε εύκολα αλλού, αλλά αυτός δεν είναι λόγος να βάλουμε την αστυνομία μέσα».

     

    Εχει δηλαδή ενδιαφέρον ότι ένας άνθρωπος που έχει διατελέσει πρύτανης παραδέχεται «μπάχαλο», για το οποίο εν πολλοίς ήταν υπεύθυνος.

     

    Οπως ενδιαφέρον είναι ότι ο κ. Φορτσάκης υπήρξε προσωπική επιλογή του Αντώνη Σαμαρά.




text
  • Ο Στίγκας, των Σπαρτιατών, επαινεί τον ΣΥΡΙΖΑ που δεν κατέθεσε υπόμνημα στον Αρειο Πάγο. Ε, αν έχεις μοιραστεί την ίδια πλατεία σε δένουν οι κοινές εμπειρίες


    24 Απριλίου 2024, 22:27