• Στην Καλαμαριά ο Μητσοτάκης είδε κατάματα το πρόβλημα με τους ηλικιωμένους που δεν εμβολιάζονται

    Τόσες συναντήσεις έχει κάνει με συνταξιούχους και άλλους ηλικιωμένους στο Μέγαρο Μαξίμου ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Τόσες φορές έχει ζητήσει στις συνεντεύξεις του από τους πολίτες τρίτης ηλικίας να σπεύσουν, όσοι δεν το έχουν κάνει, να εμβολιαστούν. Και του έτυχε ηλικιωμένη που του δήλωσε ανερυθρίαστα ότι δεν έχει εμβολιαστεί.

     

    Στη βόλτα του στην Καλαμαριά της Θεσσαλονίκης, το μεσημέρι της Τετάρτης, ο Πρωθυπουργός αντίκρισε κατάματα το πρόβλημα. Μπορεί να υπερηφανευόμαστε για την πορεία των εμβολιασμών και τα ορόσημα που κατακτάμε ως χώρα, αλλά υπάρχουν πολλοί εκεί έξω, που όχι μόνο δεν έχουν εμβολιαστεί, αλλά δεν προσέχουν κιόλας!

     

    Το περιστατικό συνέλαβε η κάμερα του thes.gr. O κ. Μητσοτάκης περπάτησε στον κεντρικό πεζόδρομο της Καλαμαριάς και συνομίλησε με πολίτες. Εκεί ρώτησε μια ηλικιωμένη γυναίκα αν έκανε το εμβόλιο, αλλά έλαβε αρνητική απάντηση. Η συγκεκριμένη δεν φορούσε καν τη μάσκα της σωστά…

     

    Η αντίδρασή του χαρακτηριστική…

     

  • Η είδηση στην αποχώρηση του Κώστα Τζαβάρα από την πολιτική είναι άλλη

    Τα δικά του 15 λεπτά δημοσιότητας (τηρουμένων των αναλογιών) έχει κερδίσει εσχάτως ο Κώστας Τζαβάρας, βουλευτής Ηλείας της ΝΔ, ο οποίος τη Δευτέρα ανακοίνωσε-απείλησε-υποσχέθηκε ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφιος.

     

    Τα είπε σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό ΣΚΑΪ και στον Αρη Πορτοσάλτε: Ο λόγος για αυτήν την επαπειλούμενη πολιτική αποχώρηση είναι ότι με τον πρόσφατο νόμο-μεταρρύθμιση για τα ΑΕΙ, κλείνουν δύο πανεπιστημιακά τμήματα στην εκλογική του περιφέρεια, αυτά της Μουσειολογίας Πύργου και της Γεωπονίας Αμαλιάδας.

     

    Η είδηση όμως δεν είναι το προαναγγελθέν τέλος μιας λαμπρής κοινοβουλευτικής καριέρας που διατρέχει τρεις δεκαετίες –ο 66ετής σήμερα κ. Τζαβάρας πρωτοεξελέγη βουλευτής το 2007–, ούτε ότι κάποιοι το συνδέουν περισσότερο με το σενάριο «εισπήδησης» του αν. υπουργού Οικονομικών Θόδωρου Σκυλακάκη στην περιφέρειά του στις επόμενες εκλογές και λιγότερο με τα πανεπιστημιακά τμήματα που κλείνουν.

     

    Η είδηση είναι ότι ο κ. Τζαβάρας περιέγραψε μια κατάσταση στην οποία ναι μεν η κυβέρνηση εισήγαγε πρόσφατα μια σημαντική μεταρρύθμιση που περηφανεύεται ότι εξορθολογικοποιεί τον χάρτη των ΑΕΙ και καταργεί το φαιδρό πολιτικό αξίωμα «κάθε χωριό και ΤΕΙ, κάθε πόλη και πανεπιστήμιο», αλλά ήδη αυτή η πολυδιαφημισμένη μεταρρύθμιση γίνεται φύλλο και φτερό, καθώς στην πράξη παγώνει και ακυρώνεται ανάλογα με το ποιος τοπικός βουλευτής διαμαρτύρεται.

     

    Είπε ο κ. Τζαβάρας:

     

    «…Αυτή η πρεμούρα του Πανεπιστημίου της Πάτρας να έρθει και να πάρει μια απόφαση στα πλαίσια του στρατηγικού σχεδιασμού, δήθεν, που κάνει και να μας πει ότι: Δύο σχολές από το Αγρίνιο θα καταργηθούν, μία σχολή από το Αίγιο θα καταργηθεί, ένα τμήμα από τον Πύργο θα καταργηθεί και ένα τμήμα από την Αμαλιάδα. 

     

    »Επεμβαίνει ο κ. Γιώργος Παπανδρέου και οι βουλευτές της Αχαΐας και σώζουν το τμήμα του Αιγίου. Αυτό πώς λέγεται; Εξορθολογισμός; Επεμβαίνουν και κάποιοι παράγοντες και σώζουν κάποια τμήματα του Αγρινίου; Αυτό πώς λέγεται; Εξορθολογισμός;» διερωτήθηκε, παραδεχόμενος ότι οι βουλευτές Ηλείας δεν έχουν αντίστοιχη δύναμη.

     

    «Αυτό είναι κωμωδία…», προσέθεσε λίγο μετά.

     

    Αδικο έχει; Ασχέτως αν σε αυτήν την κωμωδία πρωταγωνιστεί και ο ίδιος.

     

  • Σεξισμός στην Προανακριτική: Η κομμώτρια της Τζάκρη, ο Κελέτσης και οι βαψομαλλιάδες της Βουλής

    Μεγάλη η ένταση στην Προανακριτική αυτές τις ημέρες και είναι λογικό: Ο Χρήστος Καλογρίτσας λέει διάφορα περί «μπροστινών», SMS, Αράβων, που εμπλέκουν τον Νίκο Παππά, άλλοτε αγαπημένο Νο 2 του Αλέξη Τσίπρα.

     

    Ομως αυτή η ένταση δεν δικαιολογεί το σεξιστικό σχόλιο που εκστόμισε ο Σταύρος Κελέτσης, βουλευτής Εβρου της ΝΔ και πρόεδρος της Προανακριτικής, με στόχο τη Θεοδώρα Τζάκρη, βουλευτή Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ.

     

    Με λίγα λόγια, η κυρία Τζάκρη ρωτούσε τόσο επίμονα τον κ. Καλογρίτσα ώστε ο κ. Κελέτσης να τη διακόψει και να της πει «εδώ δεν είστε στο κομμωτήριο». Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δικαίως εθίγη και κατηγόρησε τον πρόεδρο της Επιτροπής για σεξιστική επίθεση, ζητώντας του να ανακαλέσει. Ο κ. Κελέτσης δεν ζήτησε συγγνώμη, αλλά είπε ότι το παίρνει πίσω.

     

    Ολο αυτό οδήγησε σε ένα έξοχο –και όπως πάντα βιτριολικό– σχόλιο από τον Στέφανο Κασιμάτη στα «Νέα» και στην καθημερινή στήλη «Πανδώρα»:

     

    «Ηταν απαράδεκτο εκ μέρους του βουλευτή Σταύρου Κελέτση, του προέδρου της προανακριτικής για την υπόθεση Παππά, να επαναφέρει στην τάξη τη Θεοδώρα την Τζάκρη, με την παρατήρηση ότι δεν βρίσκεται στο κομμωτήριο. Με τόσους αρσενικούς βαψομαλλιάδες τριγύρω του στη Βουλή, η παρατήρηση ήταν άδικη και αυθεντικά σεξιστική. Επιπλέον, δε, ήταν και εσφαλμένη πραγματολογικά, διότι η Τζάκρη δεν πηγαίνει στο κομμωτήριο. Το χτένισμά της το περιποιείται κομμώτρια που έρχεται στο σπίτι. (Το γνωρίζω επειδή η ίδια εξυπηρετεί και μία φίλη μου…)»




text
  • Ανακοινώθηκαν 198 προστατευμένες παραλίες που απαγορεύονται ως και οι ομπρέλες. Και ανακοινώθηκαν για να τις βρουν όσοι δεν τις ήξεραν και να σπεύσουν με την ομπρέλα τους


    19 Απριλίου 2024, 17:56