500
Από παλαιότερη μεταγωγή του αστυνομικού στα δικαστήρια | InTime News/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Υπόθεση trafficking στην Ηλιούπολη: Καταγγελία για απειλές του αστυνομικού στη 19χρονη

Protagon Team Protagon Team 31 Μαρτίου 2023, 17:32
Από παλαιότερη μεταγωγή του αστυνομικού στα δικαστήρια
|InTime News/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Υπόθεση trafficking στην Ηλιούπολη: Καταγγελία για απειλές του αστυνομικού στη 19χρονη

Protagon Team Protagon Team 31 Μαρτίου 2023, 17:32

Την αντίδραση των πληρεξούσιων δικηγόρων της 19χρονης που είχε πέσει θύμα trafficking στην Ηλιούπολη προκάλεσε ανάρτηση του αστυνομικού που φέρεται να την εξέδιδε και ο οποίος πρωτοδίκως κρίθηκε ένοχος για εμπορία ανθρώπων.

Η δημοσίευση αυτή του αστυνομικού, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος μέχρι το Εφετείο, η οποία χαρακτηρίζεται ως «απειλητικό μήνυμα», εστάλη στο κινητό τηλέφωνο της νεαρής κοπέλας από άγνωστο αριθμό κατήγγειλαν οι δικηγόροι της Δήμητρα Κεραμυδά και Αντωνία Λεγάκη.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου που εξέδωσαν, το post του καταδικασθέντος αστυνομικού στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook, με ημερομηνία ανάρτησης 30/03/2023, έχει ως εξής:

«Ο,τι και να πεις για μένα θα είναι λίγο. Τα χειρότερα σενάρια που μπορείς να έχεις στο μυαλό σου… διπλασίασέ τα! Και πάλι, έξω θα πέσεις. Σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις θα επιτεθώ, αν δεν με έχεις πειράξει πρώτος/η. Αν έχεις κάνει το λάθος όμως καλό θα ήταν να ψάξεις πλοίο να φύγεις. Γιατί θα σε βρω. Και αν σε βρω θα σε κάνω να το μετανιώσεις πικρά που με προκάλεσες! Είμαι του όλα ή τίποτα. Ή θα σε “διαλύσω” και δεν θα μπορείς να “μαζέψεις τα κομμάτια σου” ή δεν θα ασχοληθώ καν. Αλλά μην πιστέψεις ότι θα γίνει το δεύτερο αν κάνεις το λάθος! Τα φιλιά μου!!!».

«Το κείμενο της ανάρτησης αυτής», λοιπόν, «απεστάλη με SMS, από άγνωστο αριθμό στο κινητό τηλέφωνο της Ε., θύματος του εν λόγω καταδικασθέντος αστυνομικού. Το απειλητικό αυτό μήνυμα ελήφθη και αφορά την Ε., την Χ., επίσης θύμα αυτού, τις συνηγόρους τους και όλους τους ανθρώπους που τις στήριξαν στον αγώνα τους για δικαίωση ενάντια στον βασανιστή τους», κατήγγειλαν.

Με αφορμή το περιστατικό, οι Δήμητρα Κεραμυδά και Αντωνία Λεγάκη θύμισαν ότι η Δικαιοσύνη, «που του χορήγησε ελαφρυντικό καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη (!) έκρινε ότι ο άνθρωπος αυτός μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερος μέχρι το Εφετείο» για να επισημάνουν ότι από την πλευρά τους «τα θύματα του κρύβονται, σε εναλλασσόμενα καταλύματα και δεν κυκλοφορούν στο δρόμο».

«Ποτέ δεν ήταν πιο μακριά η Δικαιοσύνη από το δίκαιο. Σήμερα, με την εν λόγω ανάρτηση, ο θύτης ανακοινώνει – επιβεβαιώνει ότι δεν είναι ακίνδυνος για τα θύματα του. Οτι είναι ύποπτος για την τέλεση νέων αδικημάτων εναντίον τους και η απόφαση της απελευθέρωσης του ήταν λανθασμένη. Η Δικαιοσύνη οφείλει να αναλάβει την ευθύνη της γι’ αυτό και η Πολιτεία να προστατεύσει τα θύματα του», προσέθεσαν.

Σημειώνεται ότι το Δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο αστυνομικό για εμπορία ανθρώπων επιβάλλοντας ποινή φυλάκισης 5 ετών και 6 μηνών και κρίνοντας ότι η έφεση του μπορεί να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα. Ετσι ο αστυνομικός, που ήταν προσωρινά κρατούμενος, οδηγήθηκε εκτός φυλακής.

Και ο πρώην σύντροφός του θύματος, που επίσης φέρεται να εξέδιδε την 19χρονη, καταδικάστηκε για εμπορία ανθρώπων και μαστροπεία σε συνολική ποινή κάθειρξης 12 ετών και δεν του δόθηκε αναστολή έκτισης της ποινής.

Τρεις άλλοι κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων και ο πατέρας της 19χρονης, που κατηγορήθηκε ότι την βίαζε, κρίθηκαν αθώοι.

Οι πληρεξούσιες δικηγόροι του θύματος με δήλωση τους είχαν επισημάνει ότι θα εξαντλήσουν όλα τα νόμιμα μέσα, ζητώντας από τον αρμόδιο εισαγγελέα να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης που εξέδωσε το πρωτοβάθμιο δικαστήριο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...