256
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το δικαστήριο όπου εκδικάστηκε η υπόθεση | In Time News

Ηλιούπολη: Καταδικάστηκε ο αστυνομικός για την υπόθεση trafficking της 19χρονης

Protagon Team Protagon Team 23 Δεκεμβρίου 2022, 19:42
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το δικαστήριο όπου εκδικάστηκε η υπόθεση
|In Time News

Ηλιούπολη: Καταδικάστηκε ο αστυνομικός για την υπόθεση trafficking της 19χρονης

Protagon Team Protagon Team 23 Δεκεμβρίου 2022, 19:42

Ενοχο κατά πλειοψηφία (4-3) για το αδίκημα της εμπορίας ανθρώπων κατ’ επάγγελμα, για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη κατ’ εξακολούθηση, καθώς και για οπλοχρησία κατ’ εξακολούθηση έκρινε το απόγευμα της Παρασκευής (23/12) το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τον αστυνομικό (Δ.Μ.) που κατηγορείτο για την υπόθεση trafficking της 19χρονης (Ε.) από την Ηλιούπολη.

Ενοχος κρίθηκε για το αδίκημα της εμπορία ανθρώπων κατ’ επάγγελμα, προς τέλεση γενετήσιων πράξεων στρεφόμενη και κατά ανηλίκου, και ο πρώην σύντροφος (Γ.Β.) του θύματος (Ε.).

Αντίθετα, ο πατέρας της κοπέλας αθωώθηκε για όλες τις κατηγορίες, μεταξύ των οποίων αυτή του βιασμού, πλην της παράνομης οπλοκατοχής, με την πρόεδρο του ΜΟΔ να μειοψηφεί (6-1).

Υπενθυμίζεται ότι εκτός από τη 19χρονη, κύκλωμα μαστροπείας είχε καταγγείλει και μια 25χρονη κοπέλα (Χ.) σε βάρος του ίδιου αστυνομικού. Η δεύτερη καταγγέλλουσα δεν εμφανίστηκε, με αποτέλεσμα ο αστυνομικός να αθωωθεί για το λοιπό κατηγορητήριο.

Κατά την ανακοίνωση της αθωωτικής απόφασης για τον αστυνομικό επικράτησε ένταση στη δικαστική αίθουσα, με την έδρα να διακόπτει τη διαδικασία, ενώ οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. δεν δίστασαν να κάνουν ακόμη και χρήση χημικών στους διαδρόμους των δικαστηρίων, όπως φάνηκε σε βίντεο που κοινοποίησαν ακτιβιστές και δημοσιογράφοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Μετά από ολιγόλεπτη διακοπή, η έδρα επανήλθε προκειμένου να εξεταστούν τα αιτήματα των συνηγόρων υπεράσπισης για ελαφρυντικά, ενώ ακολούθησε η ανακοίνωση των ποινών.

Το Δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 5 ετών και 6 μηνών στον αστυνομικό, ενώ έκρινε ότι η έφεση του μπορεί να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα. Ετσι ο αστυνομικός, που ήταν προσωρινά κρατούμενος, οδηγήθηκε εκτός φυλακής.

Στον πρώην σύντροφό του θύματος επιβλήθηκε συνολική ποινή κάθειρξης 12 ετών και δεν του δόθηκε αναστολή έκτισης της ποινής.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...