383
| InTime News / ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Τσίπρας: Επιβεβαιώνονται οι ευθύνες του Πρωθυπουργού

Protagon Team Protagon Team 5 Αυγούστου 2022, 17:19
|InTime News / ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Τσίπρας: Επιβεβαιώνονται οι ευθύνες του Πρωθυπουργού

Protagon Team Protagon Team 5 Αυγούστου 2022, 17:19

«Οι ηχηρές παραιτήσεις υπό το βάρος του σκανδάλου των παρακολουθήσεων αποτελούν ομολογία ενοχής και επιβεβαιώνουν τις ευθύνες του ίδιου του Πρωθυπουργού», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτηση του στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter, σχολιάζοντας τις παραιτήσεις του Γρηγόρη Δημητριάδη από τη θέση του Γενικού Γραμματέα του Πρωθυπουργού και του διοικητή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ) Παναγιώτη Κοντολέοντος.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης διατύπωσε εκ νέου το αίτημα που είχε διατυπώσει και νωρίτερα την Παρασκευή (περισσότερα εδώ) για να χυθεί φως στην υπόθεση προσθέτοντας ότι «ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να δώσει εξηγήσεις στον ελληνικό λαό για το δικό του “watergate”». «Είναι ζήτημα Δημοκρατίας», κατέληξε.

Υπενθυμίζεται πως σχετικά με την παραίτηση του κ. Δημητριάδη, κυβερνητικές πηγές ανέφεραν, σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, τα εξής: «Ο Γρηγόρης Δημητριάδης είναι στην πρώτη γραμμή από την υποψηφιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας. Επί 6 χρόνια έχει σηκώσει πολύ μεγάλο βάρος κι έχει δεχθεί πολύ σκληρές επιθέσεις από πολλές πλευρές. Είναι γνωστό ότι αυτές οι θέσεις είναι “ηλεκτρικές καρέκλες” για αυτό και η παραμονή σε αυτές πχ στις ΗΠΑ είναι 1,5 χρόνο κατά μέσο όρο».

«Η παραίτηση έχει να κάνει με το κλίμα τοξικότητας που έχει αναπτυχθεί γύρω από το πρόσωπό του. Σε καμία περίπτωση δεν έχει να κάνει με το Predator με το οποίο ούτε ο ίδιος ούτε η κυβέρνηση έχει καμία σχέση, όπως έχει κατηγορηματικά δηλωθεί», πρόσθεσαν.

Σε ό,τι αφορά στην παραίτηση του διοικητή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Παναγιώτη Κοντολέοντος κυβερνητικά στελέχη μίλησαν, κατά την ίδια πηγή, για «λανθασμένες ενέργειες» που όμως «δεν μειώνουν τις σημαντικές εθνικές υπηρεσίες που έχει προσφέρει η ΕΥΠ τα τελευταία χρόνια».

Αναφέρθηκαν, συγκεκριμένα, σε υπόθεση «νόμιμης επισύνδεσης με εισαγγελική άδεια, για την οποία δεν υπήρχε ενημέρωση στο Μέγαρο Μαξίμου» και επεσήμαναν πως «αυτός τον οποίο αφορά θα ενημερωθεί αρμοδίως για όλες τις λεπτομέρειες και για το πως ελήφθη η απόφαση από την ΕΥΠ».

Νέος Διοικητής της ΕΥΠ ανέλαβε ο έως σήμερα γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών, πρέσβης Θεμιστοκλής Δεμίρης. Ο κ. Δεμίρης αναμένεται να ενημερώσει και την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, μετά την επανεκκίνηση των εργασιών της Βουλής, ως προς την προαναφερθείσα υπόθεση.

Σημειώνεται, τέλος, πως Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού τοποθετήθηκε ο Γιάννης Μπρατάκος, ο οποίος παραιτήθηκε από τη θέση του προέδρου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...