531
Ο Γιάννης Ραγκούσης προσέρχεται στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ | Dimitris Kapantais / SOOC

Θύμα των «τρολ» δηλώνει και ο Ραγκούσης: «Προς την τρίτη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ»

Protagon Team Protagon Team 2 Νοεμβρίου 2023, 20:10
Ο Γιάννης Ραγκούσης προσέρχεται στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ
|Dimitris Kapantais / SOOC

Θύμα των «τρολ» δηλώνει και ο Ραγκούσης: «Προς την τρίτη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ»

Protagon Team Protagon Team 2 Νοεμβρίου 2023, 20:10

«Τα χειρότερα» για τον ΣΥΡΙΖΑ «είναι ήδη εδώ» προειδοποίησε μέσω ενός μακροσκελούς μηνύματός του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο βουλευτής του κόμματος Γιάννης Ραγκούσης, με το οποίο πήρε θέση για τον συνεχιζόμενο αλληλοσπαραγμό στην Κουμουνδούρου.

«Οχι μόνο δεν είμαστε σε τροχιά να νικήσουμε τον Μητσοτάκη, αλλά φτάσαμε ένα βήμα πριν χάσουμε και από τον Ανδρουλάκη. Αν συνεχίσουμε έτσι, στις ευρωεκλογές το αποτέλεσμα θα είναι δραματικό», με τον ΣΥΡΙΖΑ να «πλέει πλησίστιος προς την καταστροφική 3η θέση», εκτίμησε.

Αναζητώντας τις αιτίες, ο βουλευτής και στέλεχος της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος δεν δίστασε να αφήσει αιχμές σε βάρος της ομάδας των στελεχών που πλαισιώνει τον νέο πρόεδρο.

«Οσα μέλη επέλεξαν τον Στέφανο Κασσελάκη στις εσωκομματικές εκλογές, είχαν μία ανιδιοτελή λαχτάρα να ξανατεθεί ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σε κυβερνητική τροχιά. Ομως, σε αντίθεση με τον Αλέξη Τσίπρα, το μεγάλο θέμα του Στέφανου Κασσελάκη είναι ότι επέλεξε –όπως βεβαίως είχε κάθε δικαίωμα– μία ηγετική ομάδα η οποία έχει ταυτιστεί στο μυαλό των πολιτών με το ένα μέρος», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Ο κ. Ραγκούσης απέφυγε, πάντως, να πάρει θέση υπέρ της μίας ή της άλλης πλευράς στον εσωκομματικό «εμφύλιο». «Εχουν επιχειρήματα με το μέρος τους και οι μεν και οι δε. Αναντίλεκτα, το περιεχόμενο της ομιλίας του Στέφανου Κασσελάκη στον ΣΕΒ ήταν εκτεθειμένο σε σοβαρότατη κριτική. Αναντίλεκτα και από την άλλη πλευρά, δεν υπάρχει άλλο κόμμα στον κόσμο που να μπορούν τα στελέχη του να προαναγγέλουν ίδρυση άλλου κόμματος, ή και να προβαίνουν σε ένα σωρό χαρακτηρισμούς σε βάρος του δημοκρατικά νεοεκλεγμένου πρόεδρου του κόμματος», υποστήριξε χαρακτηριστικά.

Σε κάθε περίπτωση «ο εσωκομματικός αυτός πόλεμος είναι καταστροφικός» για την αξιωματική αντιπολίτευση, έγραψε, παραθέτοντας δύο λόγους.

«Πρώτον, και τα δύο μέρη από μόνα τους, είναι εξαιρετικά μειοψηφικά στην ελληνική κοινωνία. Αυτό είναι άλλωστε το μήνυμα και του τελευταίου κύματος των δημοσκοπήσεων. Οποιο μέρος και εάν επικρατήσει εντός του κόμματος, ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα καταλήξει 3ος ή και 4ος στις ευρωεκλογές», ανέφερε.

Στο σημείο αυτό έκανε και μια προσωπική αναφορά στον «αψύ Σφακιανό», μέλος της νέας «ηγετικής ομάδας», για να σχολιάσει: «Ο Παύλος Πολάκης που πανηγυρίζει από το Facebook, μπορεί να νιώθει νικητής έναντι του Νίκου Φίλη (που παρεπιπτόντως ήταν ο μόνος που είχε διαφωνήσει δημόσια με τη διαγραφή του Παύλου Πολάκη που είχε εισηγηθεί ο Αλέξης Τσίπρας), όμως ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ πλέει πλησίστιος προς την καταστροφική 3η θέση».

«Δεύτερον», συνέχισε, «διότι ο πόλεμος αυτός όπως εξελίσσεται, οδηγεί σε χοντροκομμένες και αποπροσανατολιστικές υπεραπλουστεύσεις, την ώρα που χρειαζόμαστε νέα ποιότητα επεξεργασιών και συγκεκριμένες προτάσεις».

Ιδιαίτερη μνεία έγινε από τον βουλευτή και στις «αδιανόητες επιθέσεις» που όπως είπε δέχθηκε πρόσφατα «από τα γνωστά-άγνωστα τρολ του διαδικτύου», αν και δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες, ούτε αναφέρθηκε στις σχετικές καταγγελίες Σκουρλέτη, τις οποίες επαναφέρουν στη δημοσιότητα δημοσιεύματα του Τύπου και η επιμονή της ΝΔ να ζητά απαντήσεις.

Καταλήγοντας, ο κ. Ραγκούσης εξέφρασε την άποψη ότι «οι προοδευτικοί πολίτες διακαώς θα αναζητούν όλο και περισσότερο ένα ισχυρό, προοδευτικό κόμμα εξουσίας απέναντι στη ΝΔ των παράνομων υποκλοπών». Κι εφόσον «μόνη της ούτε η Αριστερά μπορεί, ούτε η Κεντροαριστερά (…)μόνον η νίκη της προοδευτικής συμμαχίας αριστεράς-κεντροαριστεράς, μπορεί να δώσει ξανά κυβερνητική προοπτική στην προοδευτική παράταξη».

Ολόκληρη η τοποθέτησή του:

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...