520
Ο Στ. Κασσελάκης στη συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ | Dimitris Kapantais / SOO

«Ενότητα με διαγραφές δεν γίνεται» απάντησε στον Κασσελάκη ο Τσακαλώτος

Protagon Team Protagon Team 31 Οκτωβρίου 2023, 22:16
Ο Στ. Κασσελάκης στη συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
|Dimitris Kapantais / SOO

«Ενότητα με διαγραφές δεν γίνεται» απάντησε στον Κασσελάκη ο Τσακαλώτος

Protagon Team Protagon Team 31 Οκτωβρίου 2023, 22:16

Νέο μήνυμα ενότητας εξέπεμψε ο Στέφανος Κασσελάκης κατά την τοποθέτησή στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ –τη δεύτερη ομιλία του στην ΚΟ μετά την εκλογή του– το απόγευμα της Τρίτης.

Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του κόμματος υπογράμμισε την ανάγκη αλλαγής του τρόπου λειτουργίας στελεχών και βουλευτών ώστε να είναι «απόλυτα αποτελεσματικοί». «Χρησιμοποιώ τη λέξη απόλυτα για να περιγράψω τον ολοκληρωμένο χαρακτήρα της συνεργασίας όλων των διαθέσιμων δυνάμεων του κόμματος, επειδή ακριβώς κανένας δεν κατέχει την μόνη αλήθεια και δεν είναι αυτονόητο ότι οι βουλευτές ή τα τμήματα του κόμματος γνωρίζουν τα πάντα για τα πάντα», εξήγησε, ενώ πρόσθεσε:

«Ως πρόεδρος δίνω έμφαση στη συλλογική δουλειά. Θέλω να γίνουμε το υπόδειγμα ενός σύγχρονου, συμμετοχικού και δημιουργικού κόμματος κι όχι ένα κόμμα-συμμέτοχος σε μια διαχειριστική λογική που έχει αποδειχτεί πια ότι δεν λειτουργεί».

«Σε σας, πέφτει ένα μεγάλο μερίδιο από τη μεγάλη, την τεράστια προσπάθεια που πρέπει να κάνουμε. Να μην αφήσουμε τίποτε αναπάντητο, τίποτε ατιμώρητο, τίποτε κρυμμένο από όσα διαπράττει και επιχειρεί ο κ. Μητσοτάκης», ανέφερε εξάλλου ο κ. Κασσελάκης, απευθυνόμενος προς τους βουλευτές του, και ζήτησε να χαμηλώσουν οι τόνοι στην εσωκομματική αντιπαράθεση, «που κάποτε παίρνει χαρακτήρα απαράδεκτης σύγκρουσης και κάνει κακό στον ΣΥΡΙΖΑ».

Μεγάλο μέρος της ομιλίας του αφορούσε την υπόθεση των υποκλοπών, με τον ίδιο να εξηγεί ότι η πρωινή επίσκεψή του στον Αρειο Πάγο αφορούσε τη συγκεκριμένη υπόθεση. «Παρά τις ανατριχιαστικές αποκαλύψεις, η δικαστική διερεύνηση στη χώρα μας έχει βαλτώσει. Γι’ αυτό και επισκέφθηκα σήμερα την εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Eφυγα με συγκρατημένη αισιοδοξία ότι η έρευνα θα προχωρήσει από εδώ και πέρα με ταχύτερους ρυθμούς, αλλά θα το δούμε στην πράξη», είπε.

Περαιτέρω, άσκησε κριτική στο προσχέδιο του Προϋπολογισμού λέγοντας ότι «οι αριθμοί που αποτυπώνονται στο προσχέδιο περιγράφουν μια χώρα καταναλωτή, μια χώρα αδύναμη να αντιμετωπίσει την ακρίβεια, μια χώρα που περιφρονεί τη δημόσια υγεία, μια χώρα στην οποία δεν χωρούν πια οι ανάγκες και τα όνειρα των ανθρώπων».

Μιλώντας, τέλος, για το Μεσανατολικό, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε πως «αποτελεί ντροπή να κατατίθεται ψήφισμα του ΟΗΕ για την κατάπαυση πυρός στη Γάζα, με τη στήριξη της Γαλλίας, της Ισπανίας και της Πορτογαλίας και η Ελλάδα να απέχει». «Το συμφέρον της Ελλάδας επιβάλλει να προωθεί την ειρήνη, την σταθερότητα και το διεθνές δίκαιο στην περιοχή της. Αυτό πρέπει να είναι το μήνυμά μας είτε στην Μέση Ανατολή και βέβαια σε σχέση με τον επικίνδυνο ρόλο του Ιράν, είτε στην Ουκρανία απέναντι στην παράνομη και αιματηρή εισβολή της Ρωσίας», τόνισε.

Τσακαλώτος: Ενότητα με διαγραφές δεν γίνεται

«Καλά είναι να μιλάμε για ενότητα αλλά ενότητα με διαγραφές δεν γίνεται», τόνισε στη δική του παρέμβαση του στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος έχει ήδη θέσει το θέμα αυτό στον κ. Κασσελάκη, σε κατ’ ιδίαν συνάντησή τους.

Σημείωσε, επίσης, ότι στη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό, ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να εντάξει και το φορολογικό. «Αποφύγαμε να το κάνουμε το 2019. Υπάρχουν αντιφάσεις επ’ αυτού μέσα στο κόμμα και πρέπει να λυθούν», εκτίμησε.

Ενα τρίτο σημείο κριτικής ήταν η διαπίστωση ότι το κόμμα απουσίαζε από τις διαδηλώσεις για την Παλαιστίνη. «Ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει την κινηματική του υπόσταση», παρατήρησε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...