400
Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο κρύβει αμύθητους θησαυρούς – αυτούς έσπευσαν να προστατεύσουν δεκάδες αστυνομικοί μέσα στη νύχτα | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Θρίλερ με το blackout στο Αρχαιολογικό Μουσείο – έσπευσαν 100 αστυνομικοί να το περικυκλώσουν

Protagon Team Protagon Team 8 Φεβρουαρίου 2021, 13:24
Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο κρύβει αμύθητους θησαυρούς – αυτούς έσπευσαν να προστατεύσουν δεκάδες αστυνομικοί μέσα στη νύχτα
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Θρίλερ με το blackout στο Αρχαιολογικό Μουσείο – έσπευσαν 100 αστυνομικοί να το περικυκλώσουν

Protagon Team Protagon Team 8 Φεβρουαρίου 2021, 13:24

Μια άγνωστη πτυχή της εκτεταμένης διακοπής ηλεκτροδότησης που έπληξε πολλές περιοχές της Αττικής το βράδυ της Κυριακής αποκάλυψε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη: αφορούσε το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο στο οποίο οι συναγερμοί και τα άλλα συστήματα ασφαλείας σταμάτησαν να λειτουργούν, με συνέπεια το μεγαλύτερο μουσείο της χώρας με τους αμύθητους θησαυρούς να βρεθεί εκτεθειμένο. Ηταν τέτοια η ανησυχία που έσπευσαν δεκάδες αστυνομικοί για να το φυλάξουν, σχηματίζοντας κλοιό γύρω του!

Μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στο Mega, στην εκπομπή του Ιορδάνη Χασαπόπουλου και της Ανθής Βούλγαρη, η κυρία Μενδώνη επιβεβαίωσε ότι έσπευσε η ίδια στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο μέσα στη νύχτα.

«Δεν πήγα στις 2 τη νύχτα, έφυγα εκείνη την ώρα. Πήγα γύρω στις 12. Πράγματι, το blackout που δημιουργήθηκε στην Αττική, σε πάρα πολλές περιοχές του κέντρου, δημιούργησε πρόβλημα και στο Εθνικό Μουσείο. Δεδομένου ότι πέραν του blackout της ΔΕΗ υπήρχαν προφανώς και κάποιες άλλες αστοχίες, οι οποίες άφησαν για περισσότερο χρόνο απ’ ό,τι το καθολικό blackout το Εθνικό Μουσείο χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, ήταν υποχρέωσή μου να πάω επιτόπου με τον Γενικό Γραμματέα (του υπ. Πολιτισμού) για να δούμε τι ακριβώς συνέβη», είπε η κυρία Μενδώνη, η οποία ανέφερε πως μολονότι υπήρχε φύλαξη –«το ανθρώπινο δυναμικό ήταν εκεί»– «δημιουργήθηκε ένα θέμα μη λειτουργίας των ηλεκτρολογικών συστημάτων του μουσείου».

Η ίδια αποκάλυψε ότι στο μουσείο έσπευσαν παραπάνω από 100 αστυνομικοί ύστερα από συνεννόησή της με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου.

«Δημιουργήθηκε ένα πρόβλημα και πήγαμε εκεί, ακριβώς για να δούμε τι συμβαίνει και να φροντίσουμε για την άμεση αποκατάσταση, ώστε να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα…. Μαζεύτηκαν 100 αστυνομικοί και πάνω, βεβαίως, γιατί με το που με ειδοποίησε ο γενικός γραμματέας, που τον είχε ειδοποιήσει, όπως έπρεπε να γίνει, η αρμόδια αρχιφύλακας, επικοινώνησα με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, τον κ. Λευτέρη Οικονόμου, τον οποίο πραγματικά ευχαριστώ για την άμεση αντίδρασή του, και μέσα σε μερικά λεπτά, γύρω από το Εθνικό Μουσείο είχαν προστρέξει δυνάμεις, δημιουργώντας μία αλυσίδα ασφαλείας.

Στην ερώτηση του κ. Χασαπόπουλου αν η υπουργός φοβήθηκε μην μπουν κάποιοι μέσα στο μουσείο και κάνουν «πλιάτσικο», η κυρία Μενδώνη απάντησε:

«Δεν υπήρξε τέτοια σκέψη. Απλώς, όταν ένα μείζον μουσείο, το μεγαλύτερο μουσείο της χώρας μας, το μεγαλύτερο μουσείο στον κόσμο στο επίπεδο των συλλογών του, έστω και για ελάχιστο χρόνο μένει με πλημμελή φύλαξη, είναι το στοιχειώδες καθήκον μας, και αυτό έπραξε και ο υφυπουργός, ο κ. Οικονόμου, και η αστυνομία. Μέσα σε ελάχιστο χρόνο έκαναν κλοιό γύρω από το μουσείο».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...