278
Η Αθήνα χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, με τον κόσμο κλειδωμένο στα σπίτια του... | ΙΝΤΙΜΕΝEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Στο σκοτάδι η μισή Αττική – blackout ηλεκτρικού ρεύματος εν μέσω lockdown

Protagon Team Protagon Team 7 Φεβρουαρίου 2021, 23:46
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 08/02/2021, 06:02
Η Αθήνα χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, με τον κόσμο κλειδωμένο στα σπίτια του...
|ΙΝΤΙΜΕΝEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Στο σκοτάδι η μισή Αττική – blackout ηλεκτρικού ρεύματος εν μέσω lockdown

Protagon Team Protagon Team 7 Φεβρουαρίου 2021, 23:46
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 08/02/2021, 06:02

Αντιμέτωποι με τον ακραίο συνδυασμό να είναι υποχρεωμένοι να μείνουν στα σπίτια τους χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα βρέθηκαν το βράδυ της Κυριακής εκατοντάδες χιλιάδες κάτοικοι της Αττικής, εξαιτίας εκτεταμένων προβλημάτων στην ηλεκτροδότηση της περιοχής της πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι διακοπές που επηρέασαν πολλές περιοχές στο κέντρο της Αθήνας, στον Πειραιά, στα δυτικά και στα  νότια προάστια —καθώς και περιοχές των νομών Κορινθίας και Αργολίδας— οφείλονταν σε βλάβη στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Κουμουνδούρου του ΑΔΜΗΕ.

Πιο συγκεκριμένα, πυρκαγιά ξέσπασε στο ΚΥΤ στον Ασπρόπυργο και ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής έσπευσαν στο σημείο.

Αργότερα μέσα στη νύχτα το ΔΕΔΔΗΕ ανακοίνωσε την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στις περιοχές που υπέστησαν τις συνέπειες από την πυρκαγιά στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Κουμουνδούρου.

Πιο συγκεκριμένα:

Στην Αττική επανηλεκτροδοτήθηκαν το κέντρο της Αθήνας και οι περιοχές Αιγάλεω, Κορυδαλλός, Πειραιάς, Φάληρο και Νέα Σμύρνη, ενώ στη Δυτική Αττική οι περιοχές Ασπρόπυργος, Ελευσίνα, Μάνδρα και Μέγαρα.

Στην Πελοπόννησο οι περιοχές Κόρινθος, Ναύπλιο, Τρίπολη, Σπάρτη και Καλαμάτα όπως επίσης και η Αίγινα, Πόρος και Αγκίστρι.

Τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ εργάζονται ασταμάτητα προκειμένου να επανηλεκτροδοτηθούν μεμονωμένες αναχωρήσεις στις περιοχές που επηρεάστηκαν, ανέφερε ο Διαχειριστής.

Στο μεταξύ μεικτό κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ και του Πυροσβεστικού Σώματος μετέβη, με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά, επιτόπου και διενεργεί έρευνα για τα αίτια της φωτιάς.

Στο σημείο επιχειρούσαν 15 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα, ενώ συνέδραμαν ειδικό όχημα κατάσβεσης πυρκαγιών διυλιστηρίων και δυνάμεις της ΕΜΑΚ. Ο κίνδυνος θεωρείται ότι παραμένει υψηλός, λόγω της υπερυψηλής τάσης του ρεύματος.

Στον τόπο της πυρκαγιάς παρέμειναν ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου και ο Αρχηγός του ΠΣ Στέφανος Κολοκούρης, ενώ ο κ. Χαρδαλιάς συντόνιζε από το Κέντρο Επιχειρήσεων.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...