392
Η σημαία των Παλαιστινίων κυματίζει στο δημαρχείο Χαλανδρίου. Συμβαίνει κάθε χρόνο τέτοιες μέρες, αλλά εφέτος ο συμβολισμός είναι πιο ισχυρός | Facebook/Σίμος Ρούσσος

Σημαία των Παλαιστινίων στο δημαρχείο στο Χαλάνδρι – Διαμαρτυρία ΣΥΡΙΖΑ στην πρεσβεία του Ισραήλ

Protagon Team Protagon Team 14 Μαΐου 2021, 13:20
Η σημαία των Παλαιστινίων κυματίζει στο δημαρχείο Χαλανδρίου. Συμβαίνει κάθε χρόνο τέτοιες μέρες, αλλά εφέτος ο συμβολισμός είναι πιο ισχυρός
|Facebook/Σίμος Ρούσσος

Σημαία των Παλαιστινίων στο δημαρχείο στο Χαλάνδρι – Διαμαρτυρία ΣΥΡΙΖΑ στην πρεσβεία του Ισραήλ

Protagon Team Protagon Team 14 Μαΐου 2021, 13:20

Δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που ο Αλέξης Τσίπρας αγκαλιαζόταν με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου, τον πρωθυπουργό του Ισραήλ. Αλλά τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αντιπολίτευση. Και η πολιτική του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας δεν χρειάζεται πια να αγνοείται. Οπως δεν χρειάζεται να υπάρχει και σκεπτικισμός για τη δράση της ισλαμιστικής Χαμάς. Ηρθε η ώρα πάλι για πορείες.

Με αφορμή τα πολύνεκρα γεγονότα στη Γάζα και αλλού στη Μέση Ανατολή, οι νομαρχιακές οργανώσεις Αττικής και φυσικά η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, αποφάσισαν να κάνουν ρελάνς στον σχετικό «πλειστηριασμό» αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό που ήδη ξεκίνησε από το δημαρχείο Χαλανδρίου, όπου ο εκλεγμένος με τη στήριξη της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς δήμαρχος Σίμος Ρούσσος ύψωσε την Πέμπτη τη σημαία των Παλαιστινίων δίπλα στη γαλανόλευκη.

Βέβαια, ο κ. Ρούσσος το κάνει αυτό κάθε χρόνο, καθώς εκτός των άλλων το Χαλάνδρι είναι αδελφοποιημένη πόλη με τη Ναμπλούς της Δυτικής Όχθης από τον Ιούνιο του 2015. Απλώς εφέτος, ο συμβολισμός αυτής της κίνησης έχει διαφορετικό, πιο πολιτικό, πρόσημο.

Στη σχετική ανακοίνωση του Δήμου Χαλανδρίου σημειώθηκε: «Σε μια ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό που δοκιμάζεται ξανά αυτές τις μέρες, ο Δήμος Χαλανδρίου ύψωσε σήμερα την παλαιστινιακή σημαία στο δημαρχείο της πόλης, τιμώντας την ημέρα μνήμης της 15ης Μαΐου 1948, την “Νάκμπα”, όπως έκανε και τα προηγούμενα χρόνια, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του πρέσβη του κράτους της Παλαιστίνης».

Από την άλλη, οι οργανώσεις Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ και η νεολαίοι του κόμματος ανακοίνωσαν ότι θα προβούν σε παράσταση διαμαρτυρίας στην ισραηλινή πρεσβεία το απόγευμα της Παρασκευής.

Όπως σημείωσαν στη σχετική ανακοίνωση, «η διεθνής κοινότητα, και ειδικά η ΕΕ, δεν μπορεί να μένει αμέτοχη μπροστά στη φρίκη των βομβαρδισμών και να περιορίζεται στην έκδοση ανακοινώσεων. Ενώνουμε τις φωνές μας με τους προοδευτικούς και δημοκρατικούς πολίτες σε όλον τον κόσμο, ειδικά στην Παλαιστίνη και το Ισραήλ, αγωνιζόμαστε για την ειρήνη και τη δικαιοσύνη. Πρέπει να τερματιστούν άμεσα οι βομβαρδισμοί που έχουν στοιχίσει ήδη τη ζωή σε δεκάδες συνανθρώπους μας, να σταματήσουν οι παράνομοι ισραηλινοί εποικισμοί, το Ισραήλ να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και τις αποφάσεις του ΟΗΕ, να ξεκινήσουν άμεσα ειρηνευτικές συνομιλίες».

Και η σχετική ανακοίνωση ανέφερε καταληκτικά: «Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στηρίζει αποφασιστικά μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Παλαιστινιακού, σύμφωνη με τις αποφάσεις του ΟΗΕ. Δηλαδή, αυτή των δύο κρατών, Ισραήλ και Παλαιστίνης, που θα συνυπάρχουν με ειρήνη και ασφάλεια, στα σύνορα του 1967 και με πρωτεύουσα του Παλαιστινιακού κράτους την Ανατολική Ιερουσαλήμ».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...