696
Ο Παύλος Πολάκης στην ομιλία του στη Βουλή, όπου και πάλι επιχείρησε να χωρίσει την Ελλάδα σε δύο στρατόπεδα | ΙΝΤΙΜΕnews/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Απειλές Πολάκη στη Βουλή: «Η δεύτερη φορά θα είναι πολύ αλλιώς από την πρώτη»

Protagon Team Protagon Team 30 Μαρτίου 2021, 13:31
Ο Παύλος Πολάκης στην ομιλία του στη Βουλή, όπου και πάλι επιχείρησε να χωρίσει την Ελλάδα σε δύο στρατόπεδα
|ΙΝΤΙΜΕnews/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Απειλές Πολάκη στη Βουλή: «Η δεύτερη φορά θα είναι πολύ αλλιώς από την πρώτη»

Protagon Team Protagon Team 30 Μαρτίου 2021, 13:31

Οσοι περίμεναν ότι θα επικρατούσε ψυχραιμία την Τρίτη στη Βουλή, κατά τη συζήτηση της πρότασης της ΝΔ για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τον Νίκο Παππά, διαψεύστηκαν γρήγορα.

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Α’ Αθήνας, είχε δώσει τον τόνο της αντιπαράθεσης, κάνοντας λόγο για «υπόθεση φάρσα» και για εξόφληση «γραμματίων» στους καναλάρχες, αλλά τα πράγματα ξέφυγαν όταν ανέλαβε ο συνήθης εκτελεστής ειδικών αποστολών του ΣΥΡΙΖΑ, ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος επιδόθηκε σε ένα ακόμα σόου διχαστικού πολιτικού λόγου με σκαιούς χαρακτηρισμούς εναντίον της Νέας Δημοκρατίας.

Στην ομιλία του στη Βουλή, ο κατά Τσίπρα «αψύς Σφακιανός» δεν άργησε να φτάσει στο σημείο κατά το οποίο περιέγραψε το κυβερνών κόμμα ως την «παράταξη δοσιλογισμού και μαυραγοριτισμού»!

«Φανάρι στη διαδικασία δεν θα σας κρατήσουμε και να ξέρετε ότι τίποτα απ’ όσα κάνετε δεν θα ξεχαστεί! Θα αναζητηθούν ευθύνες όταν έρθει η ώρα», απείλησε.

«(…) Τολμάτε εσείς η παράταξη δοσιλογισμού και μαυραγοριτισμού να μιλάτε για διαφθορά και διαπλοκή», αναφώνησε σε ένα άλλο σημείο της ομιλίας του ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ.

Στον βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Θανος Πλεύρης.

«Τον κ. Πολάκη τον αντιμετωπίζουμε όπως ιστορικά αναφέρεται στο μύθο του Αισώπου, “Οταν ο χοίρος προκάλεσε το λέοντα να μονομαχήσουν”», σχολίασε ο κ. Πλεύρης για να υπενθυμίσει ότι πριν τη μονομαχία ο χοίρος κυλίστηκε στη λάσπη και ο λέοντας είπε ότι δεν αξίζει τον κόπο και έφυγε.

Στη συνέχεια απευθυνόμενος στους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε: «Εσείς του 3%, πήρατε μια φορά ποσοστό που παίρνει η ΝΔ, στις κακές της στιγμές. Είστε η παράταξη που με την άθλια διακυβέρνηση έβλαψε περισσότερο από ποτέ τη Δημοκρατία και τον τόπο».

«Δεν ασχολούμαστε με τις ύβρεις Πολάκη, ούτε περιμένουμε να ανακαλέσει, επειδή προσέβαλε μια ολόκληρη παράταξη και όσους την ψηφίζουν», πρόσθεσε ο κ. Πλεύρης και κάλεσε προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα να τοποθετηθεί αν συμφωνεί με την έκφραση του πρώην υπουργού του, ότι η ΝΔ είναι παράταξη δοσιλογισμού.

«Χοίροι, ήταν αυτοί που σαν σήμερα πριν 69 χρόνια εκτέλεσαν Νίκο Μπελογιάννη. Χοίροι και γουρούνια είναι αυτοί που συμμετείχαν σε πορείες της Χρυσής Αυγής, όπως εσείς και τώρα το παίζετε δημοκράτης», επανήλθε σε έντονο ύφος ο κ. Πολάκης.

Η απάντηση μου στον Πλεύρη της ΝΔ-ΛΑΟΣ που τόλμησε να προκαλέσει !

Δημοσιεύτηκε από Παυλος Πολακης στις Τρίτη, 30 Μαρτίου 2021

«Δεν ανακαλώ απολύτως τίποτα, γιατί η Ιστορία έχει καταγράψει σε ποια πλευρά του ποταμού στάθηκαν οι δύο παρατάξεις που ιστορικά υπάρχουν στην Ελλάδα από την απελευθέρωσή της το 1821 και το 1828 (sic). Υπάρχει η παράταξη των Κολοκοτρώνηδων και των Μακρυγιάννηδων, η παράταση των Βελουχιώτηδων και του Πολυτεχνείου και η υπάρχει η παράταξη των Κοτζαμπάσηδων και των προεστών των Τσολάκογλου και των συνεργατών των Γερμανών, που από τη μήτρα της βγήκαν οι χουντικοί της Επταετίας και αυτά τα δύο στρατόπεδα είναι που συγκρούονται μέχρι σήμερα στην ελληνική κοινωνία», δήλωσε από τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Πολάκης και αφού ολοκλήρωσε το διχαστικό έργο του, αποχώρησε από την αίθουσα.

Παίρνοντας εκ νέου τον λόγο, ο κ. Πλεύρης σχολίασε ότι κάποιοι όπως ο κ. Πολάκης επιμένουν και θέλουν να διχάζουν το 2021 τον ελληνικό λαό.

«Εγώ είπα την ιστορία με το λέοντα και τον χοίρο και εκείνος αναγνώρισε τον εαυτό του στο ρόλο του χοίρου», παρατήρησε χαρακτηριστικά ο βουλευτής Α’ Αθηνών της ΝΔ, και για μία ακόμη φορά ζήτησε από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να πάρει θέση για τις εκφράσεις Πολάκη περί δοσίλογων και μαυραγοριτών.

«Σήμερα όμως», επεσήμανε, «βλέπουμε ότι κοινοβουλευτικός του εκπρόσωπος είναι ο κ. Πολάκης και αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Τζανακόπουλος», συμπλήρωσε με νόημα ο κ. Πλευρης.

Εντονη ήταν η αντίδραση και από τον αντιπρόεδρο της Βουλής, Χαράλαμπο Αθανασίου, που μεταξύ άλλων σημείωσε ότι ήταν «η ΝΔ, η παράταξη που άμβλυνε τις συνέπειες του Εμφυλίου. Πήρε σωστές αποφάσεις για τη χώρα και την έβαλε στην ΕΕ» και της οποίας  «τα ηγετικά στελέχη πολέμησαν όσο λίγοι τη δικτατορία».

Η ΝΔ ήταν και είναι η παράταξη που κράτησε χώρα στην Ευρωζώνη και σήμερα διαχειρίζεται τις κρίσεις όλες, τόνισε ο κ. Αθανασίου, καλώντας τον Παύλο Πολάκη και όσους ταυτίζονται με αυτόν «να είστε προσεκτικοί όταν μιλάτε για τη μεγάλη αυτή δημοκρατική παράταξη».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...