325
Ο Μπόρις Τζόνσον έξω από το πρωθυπουργικό γραφείο περπατά προς τη Βουλή | REUTERS/Paul Childs

Ποιο lockdown; Πάρτι κάθε Παρασκευή στη Ντάουνινγκ Στριτ με ενθάρρυνση του Τζόνσον!

Protagon Team Protagon Team 15 Ιανουαρίου 2022, 14:08
Ο Μπόρις Τζόνσον έξω από το πρωθυπουργικό γραφείο περπατά προς τη Βουλή
|REUTERS/Paul Childs

Ποιο lockdown; Πάρτι κάθε Παρασκευή στη Ντάουνινγκ Στριτ με ενθάρρυνση του Τζόνσον!

Protagon Team Protagon Team 15 Ιανουαρίου 2022, 14:08

Πάρτι με άφθονο αλκοόλ (έστω και από το σούπερ μάρκετ) γίνονταν κάθε Παρασκευή στην Ντάουνινγκ Στριτ, γραφείο και επίσημη κατοικία του βρετανού πρωθυπουργού, σε όλη τη διάρκεια του lockdown. Αυτό αποκάλυψε η Mirror, προσθέτοντας νέα προβλήματα στον ήδη κλονισμένο πολιτικά Μπόρις Τζόνσον.

Τις τελευταίες ημέρες αλλεπάλληλα δημοσιεύματα έχουν βάλει στον κάδρο τον ίδιο τον Τζόνσον και έχουν καταδείξει ότι η διασκέδαση, σε παραβίαση των αυστηρών κανόνων που ίσχυαν για όλους τους άλλους βρετανούς πολίτες, ήταν σχεδόν ο κανόνας και όχι η εξαίρεση για τον στενό του κύκλο.

Το δημοσίευμα της Mirror αναφέρει ότι κάθε Παρασκευή οι εργαζόμενοι στην Ντάουνινγκ Στριτ ενθαρρύνονταν από τον ίδιο τον Τζόνσον να «εκτονώνονται» μέσω της οινοποσίας παρότι απαγορεύονταν αυστηρά οι συναθροίσεις σε εσωτερικούς χώρους.

Μάλιστα ο ίδιος ο πρωθυπουργός ήταν πολλές φορές παρών σε αυτά τα πάρτι.

Τα συστηματικά πάρτι ήταν τόσο δημοφιλή στους εργαζόμενους στην Ντάουνινγκ Στριτ ώστε είχαν αγοράσει ένα ψυγείο έναντι 142 στερλινών για να κρατούν παγωμένο το κρασί, το προσέκο και τις μπύρες τους.

Πηγές δήλωσαν στην εφημερίδα ότι σύμβουλοι του Τζόνσον επισκέπτονταν εκ περιτροπής σούπερ μάρκετ Tesco στην περιοχή του Γουεστμίνστερ με μια βαλίτσα με ρόδες την οποία γέμιζαν με ποτά για να τα βάλουν στη συνέχεια στο ψυγείο χωρητικότητας 35 φιαλών.

Την εποχή εκείνη οι ισχύοντες κανονισμοί απαγόρευαν τις συναντήσεις σε εσωτερικούς χώρους άνω των δύο ατόμων από διαφορετικά νοικοκυριά εκτός εάν ήταν απαραίτητες για επαγγελματικούς λόγους.

Χθες Παρασκευή, η Ντάουνινγκ Στριτ ζήτησε συγγνώμη από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ καθώς αποκαλύφθηκε ότι είχε γίνει πάρτι στην Ντάουνινγκ Στριτ ακόμα και την παραμονή της κηδείας του πρίγκιπα Φίλιππου, συζύγου της βασίλισσας Ελισάβετ Β’.

Την Τετάρτη, σε μια μάλλον αξιοθρήνητη ομιλία στη Βουλή των Κοινοτήτων, ο Τζόνσον ομολόγησε για πρώτη φορά ότι ήταν παρών σε ένα πάρτι στην πρωθυπουργική κατοικία, τον Μάιο του 2020 εν μέσω αυστηρού lockdown, προκαλώντας πολιτικό ζήτημα: οι Εργατικοί ζήτησαν την παραίτησή του, ενώ και από το κυβερνών κόμμα των Τόρις τέθηκε θέμα αποχώρησής του από την πρωθυπουργία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...