358
Στιγμιότυπο από παλιότερη συνάντηση της βασίλισσας Ελισάβετ Β' με τον Μπόρις Τζόνσον στο Μπάκιγχαμ | EPA/VICTORIA JONES / POOL

Συγγνώμη ζήτησε ο Τζόνσον από την Ελισάβετ Β’ για τα πάρτι την παραμονή της κηδείας του Φιλίππου

Protagon Team Protagon Team 14 Ιανουαρίου 2022, 15:31
Στιγμιότυπο από παλιότερη συνάντηση της βασίλισσας Ελισάβετ Β' με τον Μπόρις Τζόνσον στο Μπάκιγχαμ
|EPA/VICTORIA JONES / POOL

Συγγνώμη ζήτησε ο Τζόνσον από την Ελισάβετ Β’ για τα πάρτι την παραμονή της κηδείας του Φιλίππου

Protagon Team Protagon Team 14 Ιανουαρίου 2022, 15:31

Αλλη μία ταπεινωτική συγγνώμη αναγκάστηκε να ζητήσει ο Μπόρις Τζόνσον για  πάρτι στην Ντάουνινγκ Στριτ.

Αυτή τη φορά, οι υπηρεσίες του βρετανού πρωθυπουργού  ζήτησαν συγγνώμη από την βασίλισσα Ελισάβετ Β’ έπειτα από τις αποκαλύψεις για τα πάρτι που οργανώθηκαν στην πρωθυπουργική κατοικία την παραμονή της κηδείας του συζύγου της πρίγκιπα Φίλιππου, εν μέσω αυστηρού lockdown.

«Είναι πολύ λυπηρό ότι αυτό συνέβη σε περίοδο εθνικού πένθους και η Ντάουνινγκ Στριτ ζήτησε συγγνώμη από το παλάτι», διά της επίσημης οδού, δήλωσε εκπρόσωπος του Μπόρις Τζόνσον. «Ακούσατε τον πρωθυπουργό αυτή την εβδομάδα. Αναγνωρίζει ότι η Ντάουνινγκ Στριτ πρέπει να τηρεί τα υψηλότερα στάνταρ και να αναλαμβάνει την ευθύνη για τα λάθη της».

Σύμφωνα με τους Times, ο βρετανός πρωθυπουργός είπε ότι «λυπάται βαθιά» για τα πάρτι και επέμεινε ότι δεν γνώριζε για τη διοργάνωσή τους.

Οπως είχαν αποκαλύψει νωρίτερα βρετανικά ΜΜΕ, την παραμονή της κηδείας, στις 16 Απριλίου, σύμβουλοι και δημόσιοι λειτουργοί συναντήθηκαν σε δύο διαφορετικές εκδηλώσεις για να γιορτάσουν την αποχώρηση δύο μελών της ομάδας Τζόνσον, του διευθυντή Επικοινωνίας Τζέιμς Σλακ και ενός εκ των προσωπικών φωτογράφων του βρετανού πρωθυπουργού.

Και στα δύο πάρτι σέρβιραν αλκοόλ, ενώ στο ένα υπήρχε και δυνατή μουσική, ενώ στη χώρα απαγορεύονταν τέτοιες συγκεντρώσεις λόγω πανδημίας. Αργότερα, τα δύο πάρτι έγιναν… ένα, αφού όλοι οι παριστάμενοι συγκεντρώθηκαν στον κήπο της Ντάουνινγκ Στριτ, όπου παρέμειναν μέχρι πολύ αργά. Σύμφωνα με πληροφορίες των βρετανικών μίντια, ο Τζόνσον ήταν εκτός της κατοικίας του εκείνο το απόγευμα και το βράδυ.

Στην κηδεία του Φιλίππου, μάλιστα, λίγες ώρες αργότερα, η βασίλισσα είχε καθίσει μόνη της στην εκκλησία, τηρώντας τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Ανακοίνωση εξέδωσε και ο Τζέιμς Σλακ, αναλαμβάνοντας την πλήρη ευθύνη για το πάρτι. «Ζητώ συγγνώμη για την οργή και τον πόνο που προκάλεσα. Αυτή η εκδήλωση δεν έπρεπε να είχε συμβεί τότε. Λυπάμαι βαθιά».

Η Σκότλαντ Γιαρντ έχει δηλώσει ότι αν θεωρήσει ότι υπάρχει λόγος, θα διερευνήσει τα περιστατικά.

Τα πάρτι στην Ντάουνινγκ Στριτ και άλλα κυβερνητικά κτίρια εν μεσω lockdown, ήδη είναι αντικείμενο ανεξάρτητης κρατικής έρευνας, υπό την Σου Γκρέι, ανώτατη δημόσια λειτουργό στη Βρετανία, η οποία αναμένεται να ανακοινώσει το πόρισμά της, να επικρίνει τον πρωθυπουργό και και να ζητήσει κυρώσεις εναντίον κρατικών αξιωματούχων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...