477
O Ανδρέας Πάτσης σε παλαιότερη ομιλία του στη Βουλή ως βουλευτής της ΝΔ | INTIMENEWS

Παρέμβαση Οικονομικού Εισαγγελέα για την υπόθεση Πάτση

Protagon Team Protagon Team 26 Οκτωβρίου 2022, 19:26
O Ανδρέας Πάτσης σε παλαιότερη ομιλία του στη Βουλή ως βουλευτής της ΝΔ
|INTIMENEWS

Παρέμβαση Οικονομικού Εισαγγελέα για την υπόθεση Πάτση

Protagon Team Protagon Team 26 Οκτωβρίου 2022, 19:26

Ημέρες μετά τις καταγγελίες για την επιχειρηματική δραστηριότητα του βουλευτή Γρεβενών Ανδρέα Πάτση και ένα 24ωρο μετά τη διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ με απόφαση Κυριάκου Μητσοτάκη, υπήρξε παρέμβαση εισαγγελέα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Ιωάννας Μάνδρου στο kathimerini.gr, ο επικεφαλής της οικονομικής Εισαγγελίας, εισαγγελέας εφετών Χρήστος Μπαρδάκης ζήτησε από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής που ελέγχει το «πόθεν έσχες» των πολιτικών προσώπων τις δηλώσεις του κ. Πάτση, προκειμένου να διερευνήσει εάν υπάρχουν ενδείξεις τέλεσης από μέρους του και αξιόποινων πράξεων όπως φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Ο κ. Πάτσης, ο οποίος εξελέγη το 2019 βουλευτής Γρεβενών με τη ΝΔ, εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης ξένων εταιρειών ειδικού σκοπού, οι οποίες αγόρασαν κόκκινα δάνεια 63 εκατ. στην τιμή των 4,3 εκατ., ενώ είχε λάβει και απευθείας αναθέσεις από τα ΕΛΤΑ —δραστηριότητες που έχει ο ίδιος παραδεχτεί, αλλά ελέγχεται αν είναι συμβατές με το αξίωμα του μέλους της Εθνικής Αντιπροσωπείας.

Την Τρίτη και μετά τη δημοσιοποίηση καταγγελιών ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ Γιάννης Μπούγας κάλεσε τον κ Πάτση για εξηγήσεις και όπως έγινε γνωστό από κυβερνητικές πηγές, οι απαντήσεις στις εξηγήσεις που του ζητήθηκαν δεν κρίθηκαν επαρκείς και για αυτό διεγράφη.

Οι ίδιες πηγές τόνιζαν ότι «τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν χωρούν στη ΝΔ». Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό πως ο Πρωθυπουργός είχε ενημερωθεί για την υπόθεση και είχε δώσει εντολή προς τα αρμόδια όργανα της ΚΟ, στην περίπτωση που διαπιστωθούν ευθύνες του βουλευτή Γρεβενών, να αποδοθούν.

Το πρωί της Τετάρτης, ο διαγραφείς από τη ΝΔ βουλευτής υποστήριξε ότι όλοι στην Πειραιώς ήξεραν για τη δραστηριότητά του.

«Η δραστηριότητά μου είναι γνωστή, δεν ήρθα ξαφνικά σε αυτόν τον κόσμο. Νομίζετε ότι ένα πολιτικό κόμμα δεν ξέρει ποιον έχει στα ψηφοδέλτια του; Μόνο το κόμμα μου το ήξερε; Ολη η Ελλάδα ήξερε την δράση μου», είπε σε σειρά συνεντεύξεών του σε μέσα ενημέρωσης (ΑΝΤ1, Open και ΕΡΑ), για να συμπληρώσει ότι δεν γνώριζε πως υπάρχει ασυμβίβαστο για βουλευτή να συμμετέχει σε εξωχώρια εταιρεία.

«Οταν όλες αυτές οι ξένες εταιρείες δημοσιοποιήθηκαν, κανείς δεν είπε στον νέο δικηγόρο ότι υπάρχει κάτι παράνομο. Ομολογώ ότι δεν γνώριζα πως υπήρχε τέτοιο πρόβλημα», ισχυρίστηκε.

Ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Γρεβενών υποστήριξε επίσης πως «μετά το πρώτο “πόθεν έσχες” μου ως βουλευτής, έγινε καταγγελία, έγινε έρευνα για οκτώ μήνες και βγήκε πόρισμα και προέκυψε πως όλες οι εταιρείες είναι νόμιμες. Ολοι γνώριζαν τη δράση μου».

«Αλλο το παράνομο και άλλο το παράλογο, άλλο το λάθος και άλλο το εσκεμμένο λάθος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Η πρώτη καταγγελία ήταν για μια τράπεζα και για συμμετοχή σε μια εξωχώρια εταιρεία. Ηταν δική μου η εξωχώρια εταιρεία. Αυτό ελέγχθηκε από τη Βουλή. Κανένας δεν μου είπε ότι αυτό ήταν παράνομο», επανέλαβε. «Η Επιτροπή Πόθεν Εσχες της Βουλής έβγαλε πόρισμα απαλλακτικό για μένα, μετά την έρευνα από ελεγκτική εταιρεία. Αν το μεμπτό στην πολιτική μου διαδρομή είναι πως αυτές οι εταιρείες είναι δικές μου και θα έπρεπε να τις μεταβιβάσω στα παιδιά μου, ας είναι…».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...