285
| George Vitsaras / SOOC

Ο ΣΥΡΙΖΑ φέρνει στη Βουλή το θέμα των δημοσκοπήσεων μετά το 17,4% της Opinion Poll

Protagon Team Protagon Team 2 Ιουνίου 2021, 20:13
| George Vitsaras / SOOC

Ο ΣΥΡΙΖΑ φέρνει στη Βουλή το θέμα των δημοσκοπήσεων μετά το 17,4% της Opinion Poll

Protagon Team Protagon Team 2 Ιουνίου 2021, 20:13

Η σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με τις δημοσκοπήσεις δεν ήταν ποτέ εύκολη. Υπήρχε μια εποχή, το 2019, που ο Αλέξης Τσίπρας τις χαρακτήριζε «δημοσκοπήσεις της συμφοράς» επειδή προέβλεπαν τη συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ –και όταν αυτή η συντριβή συνέβη, στον ΣΥΡΙΖΑ έψαχναν τι συνέβη και πίστευαν τις μετρήσεις εκείνης της αλήστου μνήμης εταιρείας Voxpop. Ομως ακόμα και αυτή η δύσκολη σχέση με τους δημοσκόπους έφτασε σε νέα χαμηλά την Τετάρτη, με τον ΣΥΡΙΖΑ να φέρνει το θέμα των σφυγμομετρήσεων στη Βουλή επειδή η Opinion Poll έδωσε 17,4% διαφορά υπέρ της ΝΔ!

Πέντε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με προεξάρχοντες τον πρώην Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση και τον πρώην αν. υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, έφτασαν στο σημείο να περιγράψουν τα γκάλοπ του τελευταίου διαστήματος ως μείζον θέμα για τη δημοκρατία!

Φαινεται ότι επειδή δεν άρεσε στην ηγεσία της Κουμουνδούρου το τελευταίο αποτέλεσμα της Opinion Poll, οι πέντε του ΣΥΡΙΖΑ (εκτός του κ. Βούτση και του κ. Πολάκη, το αίτημα υπογράφουν οι Γιώργος Κατρούγκαλος, Θεόφιλος Ξανθόπουλος και Σπύρος Λάππας) ζήτησαν να συγκληθεί η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, «προκειμένου να εξεταστούν τα στοιχεία που έχουν ήδη κατατεθεί για πρόσφατες δημοσκοπήσεις, να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες σε περίπτωση παραβίασης του νόμου και να συζητηθεί το μείζον για τη δημοκρατία θέμα της αντικειμενικότητας των ερευνών γνώμης».

Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της Κουμουνδούρου το αίτημα κατατέθηκε «με αιχμή την πρόσφατη δημοσκόπηση της εταιρίας Opinion Poll για την οποία δεν προκύπτει ο εντολέας της».

«Θεωρούμε ότι έχουμε εξαντλήσει όλα τα περιθώρια της άσκησης κοινοβουλευτικού ελέγχου και είναι αναγκαίο να αξιοποιηθούν και τα υπόλοιπα μέσα ελέγχου που παρέχει το θεσμικό πλαίσιο, και ιδίως η ενεργοποίηση της Επιτροπής Θεσμών» ανέφεραν οι συγκεκριμένοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι είναι και μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...