437
| SOOC/ CreativeProtagon

Opinion Poll: Προβάδισμα 17,4% για τη ΝΔ – στη σωστή κατεύθυνση η χώρα λέει το 53%

Protagon Team Protagon Team 31 Μαΐου 2021, 14:00
|SOOC/ CreativeProtagon

Opinion Poll: Προβάδισμα 17,4% για τη ΝΔ – στη σωστή κατεύθυνση η χώρα λέει το 53%

Protagon Team Protagon Team 31 Μαΐου 2021, 14:00

Οι ρυθμοί του προγράμματος των εμβολιασμών με την επακόλουθη αποκλιμάκωση της επιδημίας της Covid-19, τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων και την σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα, έχουν πολιτικό αποτύπωμα καθώς, όπως πιστοποιούν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις, η απογοήτευση για την κυβέρνηση δίνει τη θέση της στην αισιοδοξία.

Χαρακτηριστικά τα αποτελέσματα της τελευταίας σφυγμομέτρησης της Opinion Poll, που έδωσε ένα ευρύ προβάδισμα στη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην πρόθεση ψήφου η κυβερνητική παράταξη προηγείται με διαφορά 17,4% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, συγκεντρώνοντας ποσοστό 37,3% έναντι 19,9% του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 6,7%, το ΚΚΕ με 5,3%, η Ελληνική Λύση με 4,2% και το ΜέΡΑ με ποσοστό 3,1%.

Σύμφωνα μάλιστα με την έρευνα, οι πολίτες πιστώνουν θετικά στην κυβέρνηση τις εξελίξεις τόσο σε ό,τι αφορά την διαχείριση της πανδημίας, όσο και στην απόφασή της να ανοίξει οικονομικές δραστηριότητες. Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να διατηρεί την ισχυρή δυναμική του στη δημοτικότητα αλλά και στο ερώτημα για τον «καταλληλότερο για πρωθυπουργό», ενώ ο Αλέξης Τσίπρας έρχεται τρίτος και στις δύο περιπτώσεις

Τα ποσοστά του κ. Μητσοτάκη παραμένουν σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα, της τάξης του 60%, όσον αφορά την ικανοποίηση των πολιτών για το έργο του ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στο ερώτημα «ποιον θεωρείτε καταλληλότερο για Πρωθυπουργό» καταλαμβάνει την τρίτη θέση πίσω από την απάντηση «Κανένας».

 

Ενδιαφέρον έχει και ένα άλλο εύρημα της έρευνας της Opinion Poll: η πλειοψηφία των πολιτών θεωρεί ότι η χώρα οδεύει σε σωστή κατεύθυνση (53%). Αντίθετη άποψη έχει το 47%. Η διαφορά του 7% είναι η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί για το 2021 (τον Ιανουάριο ήταν 1%, τον Μάρτιο -1% και τον Απρίλιο 5%).

Στα ίδια επίπεδα κινείται και το ποσοστό ικανοποίησης για την συνολική διαχείριση της πανδημίας με το 53% των ερωτηθέντων να δηλώνουν πολύ και λίγο ικανοποιημένοι έναντι 47% που δηλώνουν λίγο και καθόλου.

Αυξημένη είναι και η ικανοποίηση από τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση για την στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων στην περίοδο της πανδημίας με το 49% να δηλώνει πολύ ή αρκετά ικανοποιημένο και το 47% να έχει αντίθετη άποψη.

Επίσης το 49% των ερωτηθέντων εκφράζει θετική άποψη για το κυβερνητικό έργο, ποσοστό που είναι το μεγαλύτερο που έχει καταγραφεί στις έρευνες της εν λόγω εταιρείας μέσα στο 2021.

Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφερθεί ένα επιπλέον ποιοτικό στοιχείο, η θετική άποψη που καταγράφεται για το πρόσωπο του πρωθυπουργού στο χώρο του Κέντρου σε ποσοστό της τάξης του με 57,8% και στο ΚΙΝΑΛ με 69,2% γεγονός που αναδεικνύει και την κυριαρχία του κ. Μητσοτάκη και στον χώρο αυτό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...