• Αιχμές της Πιπιλή κατά Γεωργιάδη και Μπακογιάννη για το χάος με τα τραπεζοκαθίσματα στην Αθήνα

    Η Φωτεινή Πιπιλή είναι βουλευτής Α’ Αθηνών, της ΝΔ φυσικά. Αλλά αν την άκουγες το πρωί της Πέμπτης στον ΣΚΑΪ 100,3 και στον Αρη Πορτοσάλτε, θα νόμιζες ότι καλύτερη αντιπολίτευση δεν θα μπορούσες να βρεις.

     

    Η συζήτηση πήγε κάποια στιγμή στη διαχείριση του δημόσιου χώρου, πέρασε για λίγο από τον υπερτουρισμό και έφτασε στη συνολική κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας, στη σκιά και της κουβέντας περί ασφάλειας και μικροπαραβατικότητας.

     

    Και εκεί άρχισε ένα ραδιοφωνικό ρεσιτάλ της βουλευτού, η οποία κατέδειξε τις ευθύνες τόσο του Δήμου της Αθήνας όσο και της κυβέρνησης για το χάος με τα τραπεζοκαθίσματα, που πλέον έχουν καταλάβει σχεδόν κάθε εκατοστό πεζοδρομίου και πλατείας —ο δημόσιος χώρος είναι έννοια που αγνοείται πλέον, έχει θυσιαστεί στον βωμό του ελληνικού επιχειρηματικού δαιμονίου (δηλαδή τού ανοίγω καφετέρια).

     

    «Τα έχω πει και στον πρόεδρο της κυβερνήσεως. Οι υπουργοί υποχρεωτικά πρέπει μια ώρα την ημέρα, συνοδευόμενοι από 500, δεν ξέρω πόσους, να βγαίνουν στο κέντρο της Αθήνας να περπατάνε. Να δώσει εντολή ο Μητσοτάκης…» είπε αρχικά η κυρία Πιπιλή.

     

    «Η πανδημία, δυστυχώς, ανέδειξε όλα τα καλά ενός απολίτιστου λαού», προσέθεσε. Και συνέχισε:

     

    «Πεζοδρόμια δεν υπάρχουν… Εκεί ευθύνονται δύο, το υπουργείο Ανάπτυξης με τον αναπτυξιακό νόμο, με την απλή γνωστοποίηση που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2016 και έφερε την καταστροφή, και με το υπουργείο Ανάπτυξης επί Αδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος δεν έχει αντιληφθεί ότι θα πρέπει να μπει ένα φρένο. Διότι ενώ ο άλλος αποκλειστικά υπεύθυνος είναι ο Δήμος Αθηναίων, τι κάνει ο πονηρός Δήμος Αθηναίων; Επικαλείται τον αναπτυξιακό νόμο των κυβερνήσεων, με αποτέλεσμα κάθε τρύπα, κάθε υπόγειο στο κέντρο της Αθήνας να μετατρέπεται παράνομα χωρίς άδεια της πολεοδομίας σε ισόγειο –υπάρχουν δηλαδή, μαγαζιά που νοίκιασαν υπόγεια για αποθήκες το μετατρέπουν με μια απλή γνωστοποίηση στον Δήμο Αθηναίων σε καφετέρια σε εστιατόριο, δεν περνάει κανείς έλεγχος…».

     

    »Στην πλατεία Κολωνακίου τα τραπεζοκαθίσματα, με αποκλειστική ευθύνη του Δήμου Αθηναίων, είναι πάνω στη ράμπα των τυφλών. Και σε άλλα μέρη. Στην Αρχελάου (στο Παγκράτι) εκεί όπου είναι για να κυκλοφορούν ανεμπόδιστα οι τυφλοί, οι ανάπηροι, είναι τραπεζοκαθίσματα», τόνισε η κυρία Πιπιλή για να συνεχίσει:

     

    «Ευθύνεται ο Δήμος Αθηναίων ως προς το εξής. Ο νόμος, ειδικά αυτός που πέρασε το 2019, σου λέει: Δεν θα δίνεις άδεια εάν το πεζοδρόμιο δεν αφήνει τουλάχιστον 1,50 μ. εύρος για να περνάει ο πεζός. Ο Δήμος Αθηναίων όταν παίρνει τη γνωστοποίηση την απλή, δίνει άδειες για τραπεζοκαθίσματα σε πεζοδρόμια που είναι συνολικά 1,5 μ. Εκεί είναι η τεράστια ευθύνη του Δήμου Αθηναίων.

     

    »Τον Σεπτέμβρη που τελειώνει πάλι η παράταση που έδωσε το υπ. Ανάπτυξης στις καφετέριες, λόγω πανδημίας και λόγω ακρίβειας για να της ενισχύσει –σωστή η λογική της κυβέρνησης δεν λέω. Τον Σεπτέμβριο λήγει. Θα ξαναγίνει επανέλεγχος, εκεί θα δώσω ρεσιτάλ, το υπόσχομαι», δεσμεύτηκε.

     

    Στην παρατήρηση ότι στη Ρώμη δεν έχει τόσα τραπεζοκαθίσματα, η κυρία Πιπιλή σχολίασε με ειρωνεία:

     

    «Η Ρώμη φαίνεται δεν είχε πανδημία… Ηταν ελληνική εφεύρεση να απλώσουμε παντού τα τραπεζοκαθίσματα λόγω πανδημίας. Και πώς θα τα μαζέψουμε…» είπε. «Η κυβέρνηση οφείλει από Σεπτέμβρη –γιατί είναι συναρμόδια υπουργεία, δεν είναι μόνο ένα– να επανεξετάσει πού θα δίνονται άδειες για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Αυτό το κλαμπατσίμπανο (sic). H οδός Πραξιτέλους είναι 120 μ. Μέτρησα 18 πάγκους, παγκάκια και καρέκλες σε ένα πεζοδρόμιο που δεν αντέχει σχεδόν κανένα. Συν, έχουμε και τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα…».

     

    Και για το τέλος, η κυρία Πιπιλή έστειλε και ένα μήνυμα στην κυβέρνηση: «Η μειονότητα των πεζών είναι η πιο ισχυρή μειονότητα που μπορεί να κρίνει ακόμα και το μέλλον ατομικό του κάθε βουλευτή, του κάθε υπουργού αλλά και της κάθε κυβέρνησης»…   

  • Ο Γερουλάνος παρεμβαίνει στην κόντρα Μπακογιάννη - Θεοδωρικάκου και ετοιμάζεται για την Α' Αθήνας

     

    Μια που πιάσαμε τα του Δήμου Αθηναίων, να πούμε ότι ο Παύλος Γερουλάνος, υποψήφιος δήμαρχος στις εκλογές του 2019 και επικεφαλής της παράταξης «Αθήνα Είσαι Εσύ», παρενέβη στην αντιπαράθεση του Κώστα Μπακογιάννη με τον Τάκη Θεοδωρικάκο, με μια ανάρτηση: παρατήρησε πως «η κόντρα Θεοδωρικάκου – Μπακογιάννη θα ήταν κωμική αν δεν ήταν τραγική» και έκανε λόγο για «δύο εγωκεντρικές προσωπικότητες της πολιτικής, χωρίς να έχουν κάνει οποιαδήποτε προσπάθεια να συνεργαστούν, αλληλοκατηγορούνται για τις αποτυχίες τους, ελπίζοντας να κολλήσουν ο ένας στον άλλον τη ρετσινιά».

     

    Αλλά η είδηση δεν είναι εδώ. Είναι αυτό που αποκάλυψαν με αυτήν την αφορμή «Τα Νέα» στη στήλη «Πίσω από τις κάμερες»: ότι κλείδωσε η υποψηφιότητα του κ. Γερουλάνου για την Α’ Αθηνών με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

     

    Εγραψε στην στήλη της η Μυρτώ Λιαλιούτη:

     

    «Ο Κώστας Μπακογιάννης τσακώνεται με τον Τάκη Θεοδωρικάκο για την αστυνόμευση της Αθήνας και ο Παύλος Γερουλάνος επεμβαίνει: “Δύο εγωκεντρικές προσωπικότητες της πολιτικής, χωρίς να έχουν κάνει οποιαδήποτε προσπάθεια να συνεργαστούν, αλληλοκατηγορούνται για τις αποτυχίες τους, ελπίζοντας να κολλήσουν ο ένας στον άλλον τη ρετσινιά” είπε ο Γερουλάνος σε ανάρτησή του. Δεν είναι μόνο που ο πρώην υπουργός ανήκει στη δημοτική αντιπολίτευση του Μπακογιάννη. Κυρίως είναι που θεωρείται βέβαιο ότι θα κατέβει υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στην Α’ Αθήνας – περιφέρεια για την οποία, μεταξύ άλλων, συζήτησε με τον Νίκο Ανδρουλάκη σε συνάντηση που είχαν λίγο πριν από τις εκλογές για το όνομα».

  • ΠΑΣΟΚ παντού: Πανηγύρισαν τη νίκη του Τσιτσιπά στη Ρώμη με τον πράσινο ήλιο

    Δεν ήταν να ψηφίσουν μαζικά τα μέλη του Κινήματος Αλλαγής – ΠΑΣΟΚ για επαναφορά του εμβληματικού πράσινου ήλιου στο σήμα του κόμματος –άρχισαν να το επιβάλλουν παντού, ακόμα και στους αγώνες του Στέφανου Τσιτσιπά!

     

    Ανάμεσα στις σημαίες που κυμάτιζαν το μεσημέρι της Πέμπτης στο χωμάτινο γήπεδο τένις της Ρώμης, στο ματς του έλληνα πρωταθλητή με τον Ρώσο Kάρεν Κατσάνοφ για τους «16» του τουρνουά Masters, εντοπίστηκε και μια σημαία του ΠΑΣΟΚ, όπως έδειξε η Cosmote TV που μετέδιδε τον αγώνα.

    Για την Ιστορία, ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε, με ανατροπή, του Kάρεν Κατσάνοφ με 2-1 σετ (4-6, 6-0, 6-3) και πήρε πανηγυρικά την πρόκριση για τα προημιτελικά του χωμάτινου τουρνουά της ιταλικής πρωτεύουσας.

     

    Ο έλληνας τενίστας (No 5 στην παγκόσμια κατάταξη) βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, καθώς έχασε το πρώτο σετ από τον Ρώσο (No 24 στην παγκόσμια κατάταξη), αλλά χάρη σε μια φανταστική εμφάνιση στο δεύτερο σετ, το οποίο πήρε με 6-0, έφερε το ματς στα ίσα –εκεί βγήκε και η σημαία του ΠΑΣΟΚ που άλλωστε αποτελεί και κόμμα των ανατροπών (δείτε το επίμαχο πλάνο όπως το αλίευσε το gazzetta.gr).




text
  • Απαράδεκτο να έχει κακοκαιρία Απρίλιο μήνα. Πού ακούστηκε;


    19 Απριλίου 2024, 22:01