402
Ο Τάκης Θεοδωρικάκος στο στούντιο του ΣΚΑΪ 100,3 με τον δημοσιογράφο Αρη Πορτοσάλτε | ΣΚΑΙ

Θεοδωρικάκος: Είμαι έκπληκτος με αυτά που είπε ο Μπακογιάννης

Protagon Team Protagon Team 12 Μαΐου 2022, 10:36
Ο Τάκης Θεοδωρικάκος στο στούντιο του ΣΚΑΪ 100,3 με τον δημοσιογράφο Αρη Πορτοσάλτε
|ΣΚΑΙ

Θεοδωρικάκος: Είμαι έκπληκτος με αυτά που είπε ο Μπακογιάννης

Protagon Team Protagon Team 12 Μαΐου 2022, 10:36

Απαντήσεις για θέματα της επικαιρότητας σε ζητήματα ασφάλειας –στη σκιά των όσων έγιναν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, αλλά και των καταγγελιών του δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη για την ανεπαρκή αστυνόμευση στην πρωτεύουσα– έδωσε το πρωί της Πέμπτης ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και ερωτηθείς για τα γεγονότα στο ΑΠΘ, ο κ. Θεοδωρικάκος επέμεινε ότι η ασφάλεια φοιτητών και καθηγητών είναι απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης και ήδη την κάνει πράξη, καθώς η αστυνομία παρεμβαίνει όπου έχουν παρατηρηθεί προβλήματα. Υποσχέθηκε ότι για όσο χρειαστεί να ολοκληρωθεί η βιβλιοθήκη στον χώρο της πρώην κατάληψης στο Βιολογικό, η αστυνομία θα είναι εκεί.

Στο ΑΠΘ κάναμε πράξη το αυτονόητο, μια τρισάθλια κατάληψη έλαβε τέλος με τη συμβολή και της πανεπιστημιακής Αρχής, αλλά υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να διαλύσουν τα πανεπιστήμια, σχολίασε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Ο κ. Θεοδωρικάκος έστειλε μήνυμα εφαρμογής του νόμου για την πανεπιστημιακή αστυνομία, λέγοντας ότι μαζί με την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, τις επόμενες ημέρες θα καταθέσουν εφαρμοστικό διάταγμα που θα ρυθμίζει όλα τα ζητήματα.

Θα δημιουργηθούν δύο τμήματα, ένα στη ΓΑΔΑ στην Αθήνα και ένα στη Θεσσαλονίκη. Οι πρώτοι ειδικοί αστυνομικοί, που σε λίγο καιρό θα αποφοιτήσουν από την σχολή στην Κομοτηνή, θα ξεκινήσουν από το campus του ΑΠΘ και στη συνέχεια θα πάνε και στην Αθήνα.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη επανέλαβε ότι δεν μπορεί να επικρατεί μπάχαλο στο ελληνικό πανεπιστήμιο και κάλεσε την αντιπολίτευση να πάρει θέση. Εστρεψε τα βέλη του κατά του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι επιχειρεί να κάνει αντιπολίτευση «ακόμη και πάνω στα μπάζα του Αριστοτελείου».

Στο άλλο θέμα των ημερών και στην προσωπική επίθεση που δέχτηκε από τον κ. Μπακογιάννη, για το ζήτημα της αστυνόμευσης του Δήμου Αθηναίων, ο κ. Θεοδωρικάκος δήλωσε ότι έμεινε έκπληκτος από τις δηλώσεις  του δημάρχου, γιατί όπως είπε, υπάρχει «στενότατη» συνεργασία με τον Δήμο.

Σύμφωνα με τα στοιχειά, τόνισε ο υπουργός, υπάρχει μείωση της εγκληματικότητας στο κέντρο της Αθήνας κατά περίπου 30% και αυτό έπρεπε να είναι σε γνώση του δημάρχου.

Οπως είπε ο κ. Θεοδωρικάκος, η πόρτα του γραφείου του είναι ανοικτή για τους πάντες και την επόμενη εβδομάδα θα κανονιστεί συνάντηση με τον κ. Μπακογιάννη.

Ο υπουργός προανήγγειλε αυστηροποίηση των ελέγχων για τις ΛΕΑ, λέγοντας ότι πλέον η Τροχαία θα εφαρμόζει τον νόμο πιο αυστηρά.

Για τις κάμερες στους δρόμους, δήλωσε ότι τάσσεται υπέρ της μέγιστης δυνατής χρήσης τους και εξετάζεται η καλύτερη δυνατή λύση, γιατί μπορεί να φέρουν ουσιαστικά αποτελέσματα στην πάταξη της εγκληματικότητας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...