• Ο Τσακαλώτος δεν θέλει να χρεώνουν τις δηλώσεις Πολάκη στον ΣΥΡΙΖΑ

    Η ιστορία με τον Παύλο Πολάκη είναι πια γνωστή: Είναι ένας καραμπινάτος αρνητής του εμβολίου κατά της Covid-19, καθώς με το παράδειγμα και τις δηλώσεις του καλεί τον κόσμο να μη σπεύδει να εμβολιαστεί, υπονομεύοντας έτσι την εθνική προσπάθεια για χτίσιμο τείχους ανοσίας.

     

    Τι λένε όμως στον ΣΥΡΙΖΑ; Ο Αλέξης Τσίπρας αποφεύγει να πάρει θέση. Ούτε όταν τον προκάλεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης να αποκηρύξει τις «σαχλαμάρες» του κ. Πολάκη· ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άλλαξε το θέμα, αρνούμενος να το κάνει.

     

    Κάτι ενδιαφέρον ωστόσο καταγράφηκε την Πέμπτη στη Βουλή. Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, αποκήρυξε αυτός τον πρώην αν. υπουργο Υγείας.

     

    «Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ του εμβολιασμού. Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι δεν μπορεί το φάρμακο να αντικαταστήσει τον εμβολιασμό. Το δικό μας μήνυμα προς τους πολίτες είναι ξεκάθαρο: να μην έχετε φόβο για το εμβόλιο. Ο εμβολιασμός είναι σημαντικός για εσάς, τις οικογένειές σας, τους φίλους σας και για την Ελλάδα», είπε ο κ. Τσακαλώτος, σε ένα εμφανές άδειασμα του βουλευτή Χανίων.

     

    Ομως ο πρώην υπ. Οικονομικών δεν έμεινε μόνο σε αυτό. Ζήτησε από τη ΝΔ να σταματήσει να χρεώνει τις δηλώσεις Πολάκη στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας «και εμείς θα μπορούσαμε να τονίσουμε πράγματα που έχουν πει βουλευτές σας, αλλά που δεν τα υιοθετεί ο κ. Μητσοτάκης».

     

    Δίκιο έχει ο κ. Τσακαλώτος, αλλά, εδώ που τα λέμε, ο κ. Πολάκης δεν είναι ένας απλός βουλευτής, δεν είναι δηλαδή το πολιτικό ισοδύναμο ενός Γιάννη Λοβέρδου, για να πιάσουμε το πιο πρόσφατο φάουλ από μέλος της ΚΟ της ΝΔ. Ο βουλευτής Χανίων είναι ένας πρώην αν. υπουργός Υγείας και βασικό εξάρτημα στον μηχανισμό αντιπολίτευσης που λειτουργεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο,τι λέει αντανακλά στον ΣΥΡΙΖΑ…

     

    Γενικά πάντως η συζήτηση στη Βουλή είχε ενδιαφέρον –ο Αδωνις Γεωργιάδης τα είπε με τον κ. Τσακαλώτο ακόμα και για το PSI, αλλά στο θέμα Πολάκη η συνεδρίαση στην Ολομέλεια ανέβηκε επίπεδο.

     

    Ολα ξεκίνησαν από έναν καβγά του κ. Γεωργιάδη με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Ζαχαριάδη, όταν ο δεύτερος υποστήριξε ότι η ΝΔ πανηγύρισε την εκλογική νίκη των Ισπανών «ψεκασμένων αντιεμβολιαστών».

     

    Ο υπουργός Ανάπτυξής, απαντώντας, διάβασε τις αναρτήσεις του κ. Πολάκη για τους εμβολιασμούς και πρόσθεσε: «Εχετε στην κοινοβουλευτική σας ομάδα τον κ. Πολάκη που έθεσε τον εαυτό του επικεφαλής του αντιεμβολιαστικού κινήματος και δεν έχει τολμήσει κανείς από εσάς να πει δημοσίως ότι διαφωνεί με όσα λέει… Ή πιστεύεις ότι υπάρχει ιός και το μόνο όπλο είναι το εμβόλιο ή θα ακολουθείς όσα λένε οι ψεκασμένοι, ο Πολάκης και ο Βελόπουλος. Βρείτε ένα τρόπο να σταματήσει να τα γράφει αυτά. Είναι πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας σας».

     

    Τότε παρενέβη ο κ. Τσακαλώτος:

     

    «Ολα τα κόμματα αντιπροσωπεύονται από τον πρόεδρο και τα όργανά τους. Στη Βουλή, τον ΣΥΡΙΖΑ τον εκπροσωπώ εγώ ως πρώτος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος. Να το κάνω λοιπόν ξεκάθαρο. Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ του εμβολιασμού. Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι δεν μπορεί να αντικαταστήσει κανένα φάρμακο τον εμβολιασμό. Οσο πιο πολλοί και πολλές εμβολιαστούν άμεσα, τόσο το καλύτερο για τη χώρα. Πάμε και πιο πέρα για τις πατέντες και τις φτωχές χώρες. Δεν θα τελειώσουμε με την πανδημία αν η κάλυψη δεν είναι για όλο τον κόσμο. Ομως, ας μην κάνουμε σπέκουλα. Το βασικό είναι το μήνυμα που εκπέμπουμε ως κόμματα. Και εμείς θα μπορούσαμε να πούμε πράγματα που έχουν αναφέρει βουλευτές σας και που εσείς ή ο κ. Μητσοτάκης δεν θα τα υιοθετούσε. Σε κάθε περίπτωση, το δικό μας ξεκάθαρο μήνυμα προς τον κόσμο είναι: μη φοβάστε το εμβόλιο, είναι σημαντικό για εσάς, είναι σημαντικό για τις οικογένειές σας, την κοινότητά σας, για την Ελλάδα», ήταν η πλήρης δήλωση του κ. Τσακαλώτου.

     

    «Μας καλύπτει απολύτως η δήλωσή σας. Το μήνυμα που ήθελα να βγει είναι αυτό που είπατε, κ. Τσακαλώτε. Υπάρχουν οι πολιτικές μας διαφωνίες, αλλά και οι δύο θέλουμε το καλό της χώρας μας και των πολιτών. Ας κάνουμε το κάθε κόμμα εκστρατεία για να εμβολιαστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι», σχολίασε από την πλευρά του ο υπουργός Ανάπτυξης.

  • Ο Ανδρουλάκης ζητά να δοθεί το όνομα του Ανδρέα –«ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο»– Παπανδρέου σε χώρο της Ευρωβουλής

    Από το σημερινό παρατηρητήριο Κεντροαριστεράς ξεχωρίζει η πρωτοβουλία του ευρωβουλευτή του Κινήματος Αλλαγής και υποψήφιου αρχηγού, Νίκου Ανδρουλάκη, να αιτηθεί ώστε να δοθεί το όνομα του Ανδρέα Παπανδρέου σε έναν χώρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, είτε στο κτίριο του Στρασβούργου, είτε σε αυτό των Βρυξελλών.

     

    Το αίτημα έγινε με αφορμή τα 25 χρόνια από τον θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ· η έλξη της πασοκικής νοσταλγίας είναι ακατανίκητη και άλλωστε ο κ. Ανδρουλάκης δηλώνει ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ (μολονότι δεν εξελέγη ποτέ ως τέτοιος, το 2014 ήταν στο ψηφοδέλτιο της Ελιάς, το 2019 σε αυτό του ΚΙΝΑΛ).

     

    Το ενδιαφέρον είναι το αίτημα αυτό καθαυτό. Οπως ανέφερε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, την πρωτοβουλία για την επιστολή πήρε ο ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής. Μαζί με την επικεφαλής των Δημοκρατών και Σοσιαλιστών, Γκαρσία Πέρεζ, απευθύνονται στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επισημαίνουν τη μακρά και σημαντική πολιτική σταδιοδρομία του Ανδρέα Παπανδρέου σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο: από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα, την καταπολέμηση των κοινωνικών ανισοτήτων, τη δημιουργία κοινωνικής πρόνοιας, την προώθηση των δικαιωμάτων των γυναικών και στην προώθηση του ευρωπαϊκού εγχειρήματος, μέχρι την θεσμοθέτηση των Μεσογειακών Ολοκληρωμένων Προγραμμάτων, (ΜΟΠ), της πρώτης μεταρρύθμισης στην κατεύθυνση της πολιτικής Συνοχής της τότε ΕΟΚ και μετέπειτα Ευρωπαϊκής Ένωσης.

     

    Μιλάμε βέβαια για τον ίδιο Ανδρέα Παπανδρέου που έκανε καριέρα αποκηρύσσοντας την ΕΟΚ ως οικονομικό βραχίονα του ΝΑΤΟ –εξ ου και το σύνθημα «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο»– ζητούσε δημοψήφισμα για την ένταξη και έβλεπε τις αφίσες του ΠΑΣΟΚ να λένε «όχι στους προστάτες της ΕΟΚ».

     

    Αλλά ο κ. Ανδρουλάκης είναι προσεκτικός. Δεν αναφέρεται στον αντιευρωπαϊστή Ανδρέα, αλλά στα θρυλικά ΜΟΠ, που ήταν το αποτέλεσμα μιας διαπραγμάτευσης που έκανε ο Παπανδρέου με τις Βρυξέλλες, όταν ως νεοεκλεγείς Πρωθυπουργός τον Μάιο του 1982 ζήτησε τη διαμόρφωση ειδικού καθεστώτος στις σχέσεις Ελλάδος – ΕΟΚ. Το αίτημα απορρίφθηκε, αλλά σε συνδυασμό με τον φόβο ενός ελληνικού «βέτο» για την ένταξη Πορτογαλίας και Ισπανίας, ξεκίνησε η συζήτηση για τη μεταφορά κοινοτικών πόρων στον Νότο. Τα γνωστά «πακέτα»…

  • Ο Μάτζικ Τζόνσον διαφημίζει τις διακοπές του στην Κέρκυρα

    Αν έψαχνε διαφήμιση για τον ελληνικό τουρισμό ο Χάρης Θεοχάρης σε αυτές τις δύσκολες ώρες –μέχρι στιγμής, αυτό που έχει έρθει δεν είναι οι τουρίστες, αλλά η θαλάσσια βλέννα από τον Μαρμαρά– δεν μπορούσε να βρει καλύτερη (και φτηνότερη).

     

    Ο Μάτζικ Τζόνσον, ο ζωντανός θρύλος του παγκόσμιου μπάσκετ, παραθερίζει στην Κέρκυρα και το διαφημίζει μέσα από τους λογαριασμούς του στα social media, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα περάσει μέρες στη χώρα μας.




text
  • Στου Μαλιμπού την ολόμαυρη ράχη…


    10 Ιανουαρίου 2025, 21:49