• Ο Τσίπρας κάνει αντιπολίτευση αστειευόμενος ότι ο Μητσοτάκης είναι... γκαντέμης

    Δύο χρόνια στη large άνεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Δύο χρόνια η κυβέρνηση να υφίσταται τη φθορά που υφίσταται κάθε κυβέρνηση σε όλον τον κόσμο. Και οι δημοσκοπήσεις να σε έχουν, στην καλύτερη, 14% πίσω;

     

    Τι να κάνει και ο δύσμοιρος ο Αλέξης Τσίπρας; Κατέφυγε στο γνωστό του εφηβικό χιούμορ –αυτό το μείγμα μικρομέγαλης σαχλαμάρας που τον κάνει να ποζάρει με γραβάτες και να γελάει, το 2016, όταν είχε έρθει ο Πάπας Φραγκίσκος στη Λέσβο, ότι το «το προσφυγικό πρόβλημα είναι καθολικό, γι’ αυτό ήρθε και ο προκαθήμενος της Καθολικής Εκκλησίας».

     

    Βρήκε λοιπόν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πάλι πολιτικό καταφύγιο σε αυτό το χιούμορ: θεώρησε χρήσιμο και αποτελεσματικό να αστειευτεί on camera ότι ο πολιτικός του αντίπαλος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι γκαντέμης…

     

    Το είπε σε διαδικτυακή συνέντευξη που έδωσε στην Ολγα Τρέμη, η οποία εγκαινίασε την εκπομπή «Meeting Point» στο newsbomb.gr. Στην οποία εκτυλίχθηκε ο εξής διάλογος:

     

    Τρέμη: «Από ό,τι αντιλαμβάνεστε, μας κάνετε και ποδαρικό και το ερώτημά μου είναι με το δεξί ή με το αριστερό;»

     

    Τσίπρας: «Πάντως ήταν ευφυής η σκέψη σας να μην κάνει ο κ. Μητσοτάκης ποδαρικό, αλλά να κάνω εγώ, διότι σε αυτή τη χώρα καλύτερα να σου βγει το μάτι, παρά το όνομα. Ελπίζω να είναι τυχερό πάντως»…

     

    Ο κ. Τσίπρας γέλασε με το αστείο του. Δυστυχώς γι’ αυτόν, κανείς άλλος…

  • Αρχισαν τα όργανα: Εκτός γραμμής ΣΥΡΙΖΑ ο Συμεών Κεδίκογλου

    Αλλά, εδώ που τα λέμε, τι να σου κάνει και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ όταν δεν του βγαίνει τίποτα;

     

    Τις προάλλες καλωσόρισε στον ΣΥΡΙΖΑ τον Συμεών Κεδίκογλου, πρώην βουλευτή Ευβοίας του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργό της κυβέρνησης Σαμαρά (βλέπε σχετική Βαβέλ, εδώ).

     

    Δεν πρόλαβαν να περάσουν λίγες ημέρες και αφού ο κ. Κεδίκογλου περιόδευσε μαζί με τον κ. Τσίπρα στη Χαλκίδα, ήρθαν τα πρώτα προβλήματα. Ο πρώην Πασόκος και νυν Συριζαίος έσπευσε να βγει εκτός γραμμής σε θέματα Παιδείας, τα οποία ως γνωστόν ελέγχει αρμοδίως ο Νίκος Φίλης, βουλευτής Α’ Αθηνών και ιστορικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

     

    Βλέπετε, ο κ. Κεδίκογλου είχε διατελέσει, επί Σαμαρά, υφυπουργός Παιδείας και ως έχων άποψη, τώρα κάνει μια εισπήδηση στα πολιτικά λημέρια του κ. Φίλη, που είχε διατελέσει υπουργός Παιδείας, επί Τσίπρα.

     

    Το πρόβλημα που δημιουργήθηκε το περιέγραψε ο «Μικροπολιτικός» των «Νέων»:

     

    «“Μεταγραφή αεροδρομίου” σχολίαζαν ειρωνικά στελέχη της Κουμουνδούρου για την υποδοχή του Συμεών Κεδίκογλου από τον Αλέξη Τσίπρα στη ζεστή αγκαλιά του ΣΥΡΙΖΑ. Πέραν όμως της ειρωνείας, ορισμένοι απορούν πώς ακριβώς συνάδει η μεταγραφή ενός πρώην υφυπουργού Παιδείας που είχε υπερασπιστεί πολιτικές αντίθετες με αυτές του ΣΥΡΙΖΑ και που είχε συγκρουστεί εντόνως με τα σωματεία των εκπαιδευτικών. Ιδίως την περίοδο αυτή, που το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι σε φάση προσέγγισης με τα συνδικάτα και οι μεταρρυθμίσεις της Κεραμέως βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αγωνιστικών προτεραιοτήτων.

     

    »Ερχεται, λοιπόν, ο Κεδίκογλου και, πριν καν κλείσει εβδομάδα στο νέο του στασίδι, τους δικαιώνει, βγαίνοντας με δήλωση εκτός γραμμής με την οποία τάχθηκε υπέρ της Τράπεζας Θεμάτων με επιχειρηματολογία ευθέως αντίθετη από τη συριζαϊκή. Παρά το γεγονός ότι ο αρμόδιος τομεάρχης – που δεν είναι ένα τυχαίο στέλεχος, αλλά ο Νίκος Φίλης – τη θεωρεί από τα χειρότερα σημεία της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης και έχει καταθέσει και δυο τροπολογίες εναντίον της εφαρμογής της. Βγαίνεις με το «καλημέρα» με κόντρα στο κόμμα γενικώς και στον Φίλη ειδικώς; – είναι το ερώτημα πολλών στην κομματική έδρα για το ξεκίνημα Κεδίκογλου.

     

    »Πέραν όμως της ενόχλησης των εντός του κόμματος, ο Κεδίκογλου εξελίσσεται σε “κόκινο πανί” για τους… εκτός. Μιλάω για τους συνδικαλιστές – την ώρα μάλιστα που ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να προσεταιριστεί συνδικαλιστικές δυνάμεις που ανήκαν παραδοσιακά στον χώρο του ΠΑΣΟΚ. Στο θέμα των αλλαγών στην Παιδεία υπήρξε τις προηγούμενες μέρες μια συσπείρωση από 41 εργατικά κέντρα σε όλη την επικράτεια και την ΟΙΕΛΕ, που ανακοίνωσαν τη συμπαράταξή τους πλάι στους εκπαιδευτικούς και τους διαμαρτυρόμενους για τις ρυθμίσεις Κεραμέως. Η συγκεκριμένη κίνηση καθώς και οι “ζεστές” επαφές με τους εκπαιδευτικούς θεωρήθηκε νίκη από την Κουμουνδούρου, στο πλαίσιο και του σχεδιασμού που σας περιέγραψα. Η θερμή υποδοχή Κεδίκογλου προκαλεί “εκρήξεις” στους συνδικαλιστές της εκπαίδευσης, οι οποίοι θυμήθηκαν επιπλέον ότι ο πρώην υφυπουργός δήλωνε πως οι συνδικαλιστές δάσκαλοι δεν δουλεύουν… Καλά ξεμπερδέματα».

  • Ο Καρανίκας λέει ότι έκανε χρήση ηρωίνης και κοκαΐνης «ως αριστερός»

    Για το πώς ο Νίκος Καρανίκας –πρώην σύμβουλος στρατηγικής του Αλέξη Τσίπρα, όταν αυτός ήταν Πρωθυπουργός της χώρας– έφτασε να δώσει συνέντευξη στον Alpha και στον Αντώνη Σρόιτερ θα τα διαβάσατε ίσως χθες (βλέπε σχετική Βαβέλ, εδώ).

     

    Τώρα μαθαίνουμε από το teaser ότι ο κ. Καρανίκας μιλάει «για όλους και για όλα» και πως είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικός.

     

    Μιλάει για τη φαρμακευτική κάνναβη και το αιφνίδιο τηλεφώνημα του Αδωνι Γεωργιάδη, για την γνωριμία του με τον κ. Τσίπρα, για τη θητεία του στο Μέγαρο Μαξίμου αλλά και για την «θητεία» του στις στρατιωτικές φυλακές ως αντιρρησίας συνείδησης.

     

    «Ως αριστερός έκανα χρήση ηρωίνης και κοκαΐνης μαζί με άλλους συντρόφους για να ξέρουμε από πρώτο χέρι τι είναι αυτό που περιγράφουν οι επιστήμονες ως κακό», αποκαλύπτει μεταξύ πολλών άλλων.

    Για τον ρόλο του στη κυβέρνηση, αναφέρει ότι οικονομικά δεν τον συνέφερε αφού ως σερβιτόρος έβγαζε περισσότερα χρήματα. Λέει μάλιστα και πόσα χρήματα έπαιρνε ως στρατηγικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού.

     

    Ενα μέρος της συνέντευξής του επικεντρώνεται στην πρόσφατη δημόσια παραδοχή του υπουργού Ανάπτυξης για τα οφέλη της καλλιέργειας φαρμακευτικής κάνναβης στη χώρα μας.

     

    Ο κ. Καρανίκας αποκάλυψε ότι εάν δεν υπήρχε η συντηρητική γραμμή που ακολουθούσε ο πρώην κυβερνητικός εταίρος Πάνος Καμμένος, το νομοσχέδιο για την κάνναβη θα είχε περάσει από το 2018.

     

    Το καλύτερο το αφήνουμε για το τέλος: Ο κ. Καρανίκας είπε ότι ο κ. Τσίπρας είναι ανακάλυψή του, καθώς λειτουργούσε σαν σκάουτερ ταλέντων στον τότε Συνασπισμό…




text
  • Στέφανε η Μεγάλη Εβδομάδα είναι όλη δική σου!


    26 Απριλίου 2024, 15:00