• Συμεών Κεδίκογλου: Από την κυβέρνηση Σαμαρά, στην αγκαλιά του Τσίπρα

    Τη θυμάστε εκείνη την «απεύθυνση πλατιού καλέσματος»; Εκείνη την ιδέα του Αλέξη Τσίπρα τον Φεβρουάριο του 2019, σε μια προσπάθεια να αποφύγει την επαπειλούμενη τότε συντριβή στις εκλογές;

     

    Εως τώρα στο κάλεσμα είχαν ανταποκριθεί μόνο περιπτώσεις σαν τον Στέφανο Τζουμάκα και τον Νίκο Μπίστη. Τώρα όμως ο κ. Τσίπρας είδε έναν καραμπινάτο Πασόκο να του χτυπάει την πόρτα. Τόσο καραμπινάτο, που δεν είχε πρόβλημα να συμμετέχει υπερήφανα στην, κατά τα άλλα «επάρατη» για τον ΣΥΡΙΖΑ, κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά!

     

    Ο Συμεών Κεδίκογλου, λοιπόν, βουλευτής Ευβοίας με το ΠΑΣΟΚ από το 2009 ως το 2014 και υφυπουργός Παιδείας της κυβέρνησης Σαμαρά, συναντήθηκε με τον κ. Τσίπρα την Παρασκευή –το καταλαβαίνουμε από το χαρακτηριστικό εμπριμέ καρό σακάκι και το φανελάκι του τέως Πρωθυπουργού, ενδυματολογικό συνδυασμό που λάνσαρε και στη διαπρύσια ομιλία του στη Βουλή– και ανακοίνωσε τη συμπόρευσή του με τον ΣΥΡΙΖΑ.

    Αυτό που απομένει είναι να δούμε ποια δικαιολογία θα επικαλεστεί ο κ. Κεδίκογλου για να εξηγήσει την παρουσία του στη, μισητή για τους νέους κομματικούς συντρόφους του, κυβέρνηση Σαμαρά (για παράδειγμα, ο Γιάννης Ραγκούσης, βουλευτής Β’ Πειραιώς σήμερα με τον ΣΥΡΙΖΑ, είχε πει ότι συμμετείχε στην κυβέρνηση Παπαδήμου επειδή τον πίεζε ο Βαγγέλης Βενιζέλος).

     

    Ο κ. Τσίπρας δεν χρειάζεται δικαιολογίες για να εξηγήσει πώς καλωσόρισε ένα κυβερνητικό στέλεχος του κ. Σαμαρά στην Κουμουνδούρου. Εδώ που βρίσκεται, όποιος και να του έρθει είναι καλοδεχούμενος…

  • Σε συγκέντρωση του ΚΚΕ με φανέλα του ΠΑΣΟΚ

    Το ΠΑΣΟΚ όμως είναι παντού, όχι μόνο στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ακόμα και σε μια ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα!

     

    Ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ έδωσε την Πέμπτη μια ομιλία στην πλατεία Συντάγματος για να μην περάσει το «έκτρωμα» του εργατικού νομοσχεδίου και μεταξύ άλλων απαίτησε: «Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων των κυβερνήσεων της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό έχουν ανάγκη οι εργαζόμενοι, μετά από δύο απανωτές οικονομικές κρίσεις και όχι να δουλεύουν ήλιο με ήλιο», είπε χαρακτηριστικά.

     

    Ανάμεσα στο πολυπληθές ακροατήριό του όμως ήταν και μια κυρία που δεν είχε πρόβλημα να φοράει μια φανέλα με τον πράσινο ήλιο του ΠΑΣΟΚ –για την ακρίβεια, επρόκειτο για ένα Τ-shirt της ομάδας «Παλιό ΠΑΣΟΚ – Το ορθόδοξο», το οποίο μάλιστα πανηγύρισε με ποδοσφαιρικούς όρους για αυτήν την… εκτός έδρας, αλλά εμφατική παρουσία του κινήματος.

  • Η πειραγμένη κρητική κουζίνα κυριάρχησε στο μενού στο Προεδρικό

    Τα τραπεζώματα στο Προεδρικό Μέγαρο έχουν πάντα το δικό τους ξεχωριστό ενδιαφέρον. Αν μάλιστα θυμηθούμε πόση συζήτηση έγινε για τον κιμά γαρίδας και το φιλέτο χριστόψαρου που σερβιρίστηκε στο δείπνο για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, μπορεί κανείς να καταλάβει ότι αυτή η γαστρονομική πλευρά της πολιτικής έχει τη δική της νοστιμάδα.

     

    Ετσι, το βράδυ της Πέμπτης, μετά την τελετή στο Ζάππειο για τα 40 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στην τότε ΕΟΚ και σημερινή Ευρωπαϊκή Ενωση, οι υψηλοί καλεσμένοι μετέβησαν στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου για το δείπνο που παρέθεσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

     

    Τι έφαγαν όμως όλοι αυτοί; Αυτή τη φορά το μενού δεν το ανέλαβε ο Λευτέρης Λαζάρου, αλλά ο Γιάννης Μπαξεβάνης. Και σε αυτό κυριάρχησε η κρητική κουζίνα, κάπως πειραγμένη είναι η αλήθεια, αν σκεφτείς ότι υπήρχε και sorbet από πρόβειο γιαούρτι.

     




text
  • Απαράδεκτο να έχει κακοκαιρία Απρίλιο μήνα. Πού ακούστηκε;


    19 Απριλίου 2024, 22:01