• Οχι ακριβώς ομοφωνία της Επιτροπής για το λιανεμπόριο - Ο Σύψας ψήφισε «όχι»

    Καιρό είχε να μας απασχολήσει ο Νίκος Σύψας. Ο διακεκριμένος καθηγητής Λοιμωξιολογίας στην Ιατρική Σχολή Αθηνών, ύστερα από μια σταθερή παρουσία στα ΜΜΕ, είχε χαθεί τελευταία –όπως είχε εξηγήσει, με την έκρηξη της επιδημίας στην Αττική το τελευταίο διάστημα, κάθε μέρα στο «Λαϊκό», όπου υπηρετεί, «είναι πόλεμος», οπότε πού καιρός για τηλεοπτικές εμφανίσεις.

     

    Ομως να που ο κ. Σύψας έγινε τρόπον τινά πρόσωπο της ημέρας.

     

    Διότι μπορεί από την κυβέρνηση να δηλώνουν ότι η εισήγηση της Επιτροπής για επαναλειτουργία των καταστημάτων ελήφθη ομόφωνα –«η χθεσινή εισήγηση της Επιτροπής αποτελεί και ομόφωνη απόφασή της;» ήταν η ερώτηση που δέχτηκε στο μπρίφινγκ η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, για να απαντήσει «εξ όσων γνωρίζω, ναι»– αλλά φαίνεται ότι ο κ. Σύψας μειοψήφησε.

     

    Το αποκάλυψε στην «Καθημερινή» και στη στήλη «Θεωρείο», ο Σταύρος Γ. Παπαντωνίου. Ο οποίος, αφού περιέγραψε μια συνεδρίαση γεμάτη εντάσεις και διχογνωμίες, είπε ότι ο κ. Σύψας διαφώνησε με την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου από την προσεχή Δευτέρα.

     

    Εγραψε χαρακτηριστικά:

     

    «Πάντως στο θέμα του λιανεμπορίου υπήρξε ομοφωνία. Πλην ενός: ο κ. Σύψας δεν συμφώνησε, δικαιολογώντας τον ρόλο που έχει κατακτήσει επάξια: του πιο σκληρού».

     

    ΥΓ. Οντως ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή την Παρασκευή μίλησε για ομοφωνία πλην ενός επί του συγκεκριμένου θέματος.

     

  • Ο Μόσιαλος λέει ότι χρειάζονται δύο self tests την εβδομάδα για να ανοίξουν τα σχολεία

    Μιας που πιάσαμε τους ειδικούς, να πούμε ότι ο Ηλίας Μόσιαλος, καθηγητής της Πολιτικής της Υγείας στην περίφημη LSE, και από τις πιο ψύχραιμες επιστημονικές φωνές στη χώρα μας αλλά και διεθνώς όλο αυτό το διάστημα, παρενέβη στο θέμα των self tests.

     

    Ο κ. Μόσιαλος χαιρέτισε την πρωτοβουλία της κυβέρνησης και σε ανάρτησή του στο Facebook σημείωσε:

     

    «Τουλάχιστον άρχισαν να ακούνε πάλι και ελπίζω να συνεχίσουν με στοχευμένη χρήση των τεστ, όπως πρότεινα προχθές. Χρειάζεται να γίνονται τεστ δύο φορές την εβδομάδα στα σχολεία και όχι μία».

     

    Καλά τα λέει ο κ. Μόσιαλος. Οσο περισσότερα, τόσο το καλύτερο.

     

    Ομως ακόμα δεν έχουν έρθει καν τα τεστ και γίνεται αγώνας δρόμου για να φτάσουν εγκαίρως στα φαρμακεία και να τα προμηθευτούν κατά προτεραιότητα καθηγητές και μαθητές ώστε να ανοίξουν τα Λύκεια στις 12 Απριλίου –πώς θα γίνει αυτό, πώς ξεχωρίζεις δηλαδή έναν εκπαιδευτικό από έναν οποιονδήποτε πολίτη στο γκισέ του φαρμακείου, είναι ένα θεματάκι.

     

    Και ακόμα γίνεται προσπάθεια, εφόσον όλα πάνε καλά και έρθουν στην ώρα τους οι παρτίδες από τις προμηθεύτριες εταιρείες, οι μαθητές που θα πάρουν το τεστ Τετάρτη ή Πέμπτη να συγκρατηθούν και να μην το κάνουν ως και λίγο προτού πάνε σχολείο τη μεθεπόμενη Δευτέρα.

     

    Και αυτός ζητάει και δύο τεστ την εβδομάδα;

  • Η Καλυψώ απέκτησε το δικό της σπίτι στο Προεδρικό Μέγαρο

    Για την Καλυψώ, τη γάτα που περιμάζεψε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου κατά την επίσκεψή της στην Κάρπαθο το φθινόπωρο, τα ξέρετε.

     

    Είχε κάνει την πρώτη επίσημη εμφάνισή της στο Προεδρικό Μέγαρο λίγο πριν από τα Χριστούγεννα κατά την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας (βλέπε άλλη Βαβέλ εδώ) και ως γάτα που σέβεται τον εαυτό της είχε καταλάβει τον χώρο και το γραφείο της κυρίας Σακελλαροπούλου σε άλλες περιστάσεις (βλέπε κι άλλη Βαβέλ εδώ).

    Φαίνεται λοιπόν ότι τώρα απέκτησε και το δικό της σπιτάκι στο Προεδρικό Μέγαρο, φυσικά μέσα στο γραφείο της κυρίας Σακελλαροπούλου.

     

    Το κλουβάκι της Καλυψώς εντόπισε ο φακός του Γιώργου Βιτσάρα, του πρακτορείου SOOC, στο περιθώριο της συνάντησης της Προέδρου με τον Πρωθυπουργό την Τετάρτη.

    Επόμενος στόχος να εντοπίσουμε την αμμοδόχο της.

  • Τα γενέθλια του Νικήτα Κακλαμάνη στη Βουλή

    Σε άλλα νέα, ο Νικήτας Κακλαμάνης είχε την Πέμπτη τα γενέθλιά του.

     

    Ο βουλευτής Α’ Αθηνών της ΝΔ και α’ αντιπρόεδρος της Βουλής έκλεισε τα 75 του χρόνια, καθώς γεννήθηκε μια μέρα σαν κι αυτή, Πρωταπριλιά του 1946 στην όμορφη Ανδρο.

     

    Δεν το θυμόμασταν, αλλά μας το θύμισε αυτός.

     

    Αναρτώντας μια φωτογραφία του από το γραφείο του στη Βουλή με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα, ο οποίος καθώς τον επισκέφτηκε το πρωί, ήταν και ο πρώτος που του ευχήθηκε.

     

    Συναντήθηκα στο γραφείο μου στη Βουλή με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης και φίλο μου, Κωνσταντίνο Ζέρβα, ο όποιος ήταν και ο πρώτος που μου ευχήθηκε για τα σημερινά μου γενέθλια!

    Δημοσιεύτηκε από Νικήτας Κακλαμάνης – Nikitas Kaklamanis στις Πέμπτη, 1 Απριλίου 2021

     

    Να του ευχηθούμε λοιπόν και εμείς χρόνια πολλά – και πάντα κομψά.




text
  • Στέφανε η Μεγάλη Εβδομάδα είναι όλη δική σου!


    26 Απριλίου 2024, 15:00