• «Καλυψώ, ο Πρωθυπουργός - Πρωθυπουργέ, η Καλυψώ»

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου το πρωί της Δευτέρας για να την ενημερώσει για τα θέματα της επιδημίας, για τον εμβολιασμό, αλλά και για να της ευχηθεί για τις γιορτές –μια καθιερωμένη, σχεδόν τυπική, διαδικασία που ακολουθεί ο Πρωθυπουργός με την πρώτη πολίτη της χώρας, την οποία ενημερώνει τακτικά από τον περασμένο Μάρτιο, όταν ανέλαβε για πρώτη φορά τα καθήκοντά της.

     

    Μόνο που αυτή τη φορά δεν ήταν και τόσο τυπική η συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με την κυρία Σακελλαροπούλου: τη συζήτησή τους διέκοψε ένα νιαούρισμα, η εισβολή μιας γάτας.

    «Τι είναι αυτό;» απόρησε ο κ. Μητσοτάκης, με την κυρία Σακελλαροπούλου να του απαντά: «Δεν ξέρεις την Καλυψώ;» και να του εξηγεί ότι πρόκειται για το γατί που υιοθέτησε κατά την επίσκεψή της στην Κάρπαθο.

     

    Υστερα από λίγο η Καλυψώ βρέθηκε στην αγκαλιά του κ. Μητσοτάκη σε ένα ενσταντανέ που φρόντισε να αιχμαλωτίσει ο φακός του επίσημου φωτογράφου του Πρωθυπουργού, Δημήτρη Παπαμήτσου.

     

    Ενα άλλο αξιοσημείωτο από τα ενδότερα του Προεδρικού ήταν το βιβλίο που κοσμούσε το coffee table στην αίθουσα όπου η Πρόεδρος συναντά τους καλεσμένους της: είναι ένα βιβλίο για τη ζωή της Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ, της θρυλικής αμερικανίδας δικαστικού που έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Σεπτέμβριο –η κυρία Σακελλαροπούλου, διακεκριμένη δικαστικός η ίδια, υπήρξε θαυμάστρια της εκλιπούσης εδώ και δεκαετίες.

    Και μια που πιάσαμε την art de la table, ενδιαφέρον είχε επίσης και ένα κουτί χριστουγεννιάτικα κούκις.

     

  • Παραδόθηκαν τελικά οι σωστές μάσκες στα σχολεία - τα οποία όμως είναι πια κλειστά...

    Ελλάδα, η χώρα του υπαρκτού σουρεαλισμού. Τα σχολεία είναι κλειστά δύο μήνες και είναι άγνωστο το πότε και αν θα ανοίξουν –οι επιστήμονες παραπέμπουν για το τρίτο δεκαεήμερο του Ιανουαρίου και αν– αλλά τελικά έφτασαν οι σωστές μάσκες για τους μαθητές!

     

    Υστερα από τέσσερις μήνες –διότι η σχετική διαδικασία είχε ξεκινήσει στις 22 Αυγούστου– και έπειτα από ένα μνημειώδες φθινοπωρινό φιάσκο, οι μάσκες σε σωστό μέγεθος (και όχι αυτή η γελοιότητα που είχε συμβεί στις αρχές φθινοπώρου με τα τεράστια πανιά που κάλυπταν ολόκληρο το πρόσωπο των παιδιών) είναι «επιτέλους» έτοιμες!

     

    Παραδόθηκαν από την ΚΕΔΕ στους δήμους για να τα μοιράσουν στα σχολεία. Που βέβαια είναι κλειστά…

  • Ο Καρανίκας επιτίθεται σε Λαφαζάνη

    Ο Νίκος Καρανίκας, σύμβουλος στρατηγικής του Πρωθυπουργού –όταν Πρωθυπουργός της χώρας ήταν ο Αλέξης Τσίπρας βεβαίως– ο οποίος τώρα δεν θέλει να τον συνδέουν με τον Αλέξη Τσίπρα, βγήκε και έδωσε μια συνέντευξη για να αποθεώσει τον Αλέξη Τσίπρα και να βρίσει όσους ασκούν κριτική στον Αλέξη Τσίπρα.

     

    Είπε για τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, άλλοτε κορυφαίο της Πρώτης Φοράς Αριστερά, αλλά τώρα επικριτή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. «Ο κ. Λαφαζάνης, μέσα στην πτώση του, απολαμβάνει τις φτερούγες της δημοσιότητας, με όρους πολιτικής γελοιότητας», είπε χαρακτηριστικά, σε μια πολιτική αλληγορία που θα μπορούσε να είναι και αυτοαναφορική, αλλά ας το προσπεράσουμε.

     

    Ο κ. Καρανίκας μίλησε και για τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και για το αν είναι «δελφίνος» στον ΣΥΡΙΖΑ: «Οποιος διαφωνεί με την Αριστερά που θέλει να κυβερνήσει, μπορεί να διαφωνεί, δεν έχω πρόβλημα. Αν ευελπιστεί ότι θα μας πάει στο 2% για να αλλάξει πρόεδρο, ας το κάνει. Αλλά δεν πιστεύω ότι υπάρχει κάποιος τέτοιος σήμερα» είπε ο παλαιός συνεργάτης του κ. Τσίπρα για να προσθέσει πάντως ότι «δηλαδή, γι’ αυτά που κατηγορούν τον σύντροφο Τσακαλώτο, είναι αστεία πράγματα! Ο σύντροφος Τσακαλώτος έχει μια άλλη άποψη σε κάποια ζητήματα».

     

    Βέβαια, προσέθεσε: «Οσοι σύντροφοι και συντρόφισσες έχουν διαφορετική άποψη, καλό είναι να βγαίνουν με μία διακριτικότητα. Γιατί ο λαός δεν ενδιαφέρεται τι λέει ο δεύτερος και ο τρίτος σε ένα κόμμα, τον ενδιαφέρει τι είναι αυτό που έχουμε συμφωνήσει! Αυτός που εκπροσωπεί το κόμμα μας, είναι ο πρόεδρος μας Αλέξης Τσίπρας».




text
  • Ενοχη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας η Πισπιρίγκου. Βρέχει χρόνια σήμερα


    29 Μαρτίου 2024, 11:54