502
| Nick Paleologos / SOOC

Ηλιόπουλος: «Φωτιά με 3 μποφόρ και η κυβέρνηση δίνει συγχαρητήρια στον εαυτό της»

Protagon Team Protagon Team 4 Αυγούστου 2021, 12:36
|Nick Paleologos / SOOC

Ηλιόπουλος: «Φωτιά με 3 μποφόρ και η κυβέρνηση δίνει συγχαρητήρια στον εαυτό της»

Protagon Team Protagon Team 4 Αυγούστου 2021, 12:36

Ως πεδίο αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση επέλεξε και τη μεγάλη πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη ο ΣΥΡΙΖΑ. Ενώ αρχικά ο Αλέξης Τσίπρας είχε δώσει το σύνθημα για ήπιους τόνους – «αυτή την εφιαλτική νύχτα είμαστε δίπλα στους ανθρώπους που ξενυχτούν αγωνιώντας για τις περιουσίες τους. Στη Βαρυμπόμπη, στην Εύβοια, στη Μεσσηνία. Δύναμη, κουράγιο, αλληλεγγύη», είχε γράψει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Twitter μέσα στη νύχτα– το πρωί της Τετάρτης, ο Νάσος Ηλιόπουλος επέλεξε να ειρωνευτεί την κυβέρνηση «που αυτοσυγχαίρεται μέσα στην καταστροφή».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε στο Open στο φόντο των καταστροφικών πυρκαγιών που πλήττουν τη χώρα.

«Πρώτα απ’ όλα η σκέψη όλων μας αυτή τη στιγμή είναι στους ανθρώπους που δίνουν τη μάχη στο πεδίο, αλλά και στους ανθρώπους που δοκιμάζονται και έχουν χάσει τις περιουσίες τους», σημείωσε, προσθέτοντας ότι «περιμένουμε άμεσα να γίνει η καταγραφή των ζημιών και να ακούσουμε και τα μέτρα στήριξης στα οποία προτίθεται να προχωρήσει η κυβέρνηση».

Ωστόσο δεν έμεινε μόνο εκεί και κατηγόρησε την κυβέρνηση για προκλητική στάση –προφανώς ξεχνώντας το φαιδρό θέατρο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο Μάτι των 102 νεκρών.

«Από εκεί και πέρα όμως έχουμε μια φωτιά η οποία ξέφυγε, μέσα σε κατοικημένες περιοχές, με ανέμους 2 και 3 μποφόρ –γιατί όταν έπιασε η φωτιά οι καταγεγραμμένοι άνεμοι ήταν σε αυτά τα επίπεδα», ανέφερε για να προσθέσει: «Επομένως είναι προκλητικό από πλευράς της κυβέρνησης να λέει ότι “όλα έγιναν υποδειγματικά”».

Βέβαια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις δηλώσεις του το πρωί από τη Βαρυμπόμπη, δεν είπε ότι «όλα έγιναν υποδειγματικά», αλλά ότι «το σύστημα των εκκενώσεων δούλεψε υποδειγματικά» κάτι που όντως έγινε. Και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, υπουργός Προστασίας του Πολίτη, το βράδυ της Τρίτης μίλησε για το ίδιο. Είπε ότι «τα σχέδιά μας είναι προσαρμοσμένα στις δύσκολες συνθήκες που φέρνει η κλιματική αλλαγή και οι υπηρεσίες κάθε μέρα λειτουργούν υποδειγματικά. Υποδειγματικές οι εκκενώσεις κατοικιών που γίνονται συντονισμένα, οι υπηρεσίες είναι παρούσες κάθε στιγμή για να προστατεύσουν τους πολίτες».

Αντικείμενο της κριτικής του κ. Ηλιόπουλου ήταν κατά τα άλλα και οι «πληροφορίες» περί αεροπλάνων που είχαν καθηλωθεί λόγο βλαβης.

«Υπάρχουν πληροφορίες πως 15 περίπου καναντέρ δεν μπορούν να πετάξουν λόγω τεχνικών βλαβών και τα καναντέρ που επιχειρούσαν στην Αττική ξεκινούσαν από τη Σκύρο. Η κυβέρνηση πρέπει να απαντήσει άμεσα αν ισχύουν όλα αυτά, γιατί αν ισχύουν είναι ακόμα πιο προκλητικό να λέγεται ότι όλα έγιναν υποδειγματικά στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς», επεσήμανε για να σχολιάσει ακολούθως: «Βέβαια δεν μας ξενίζει αυτή η στάση, γιατί απέναντι σε οποιοδήποτε πρόβλημα τα κυβερνητικά στελέχη διαρκώς αυτοσυγχαίρονται».

Κατά τα άλλα ο κ. Ηλιόπουλος προσέθεσε: «Είναι θετικό το γεγονός πως η κυβέρνηση ανακάλυψε τελικά ότι έχουμε συνθήκες ακραίου καύσωνα, γιατί όταν την προηγούμενη εβδομάδα ο ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε τη λήψη μέτρων για την προστασία των εργαζομένων από τις ακραίες συνθήκες, εισπράξαμε πρώτα λοιδορία και μετά κάποια ψευτο-μέτρα στον ιδιωτικό τομέα, ατομικής συνεννόησης εργαζόμενου-εργοδότη».

«Αφού σήμερα λοιπόν τα κυβερνητικά στελέχη δέχονται ότι έχουμε συνθήκες ακραίου καύσωνα, με συνθήκες και τοξικού νέφους στην Αττική ποια είναι τα μέτρα που προτίθενται να πάρουν για την προστασία της υγείας των εργαζομένων; Η απάντηση είναι μάλλον κανένα», προσέθεσε χαρακτηριστικά.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...