2410
Ξημέρωμα Τετάρτης, ό,τι απέμεινε από το δάσος | Alexandros Michailidis / SOOC

Η ημέρα μετά τον πύρινο εφιάλτη στη Βαρυμπόμπη

Protagon Team Protagon Team 3 Αυγούστου 2021, 14:30
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 04/08/2021, 13:45
Ξημέρωμα Τετάρτης, ό,τι απέμεινε από το δάσος
|Alexandros Michailidis / SOOC

Η ημέρα μετά τον πύρινο εφιάλτη στη Βαρυμπόμπη

Protagon Team Protagon Team 3 Αυγούστου 2021, 14:30
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 04/08/2021, 13:45

Ο εφιάλτης των καταστροφικών πυρκαγιών επέστρεψε στην Αττική. Οι πρώτες φλόγες έκαναν την εμφάνισή τους στους πρόποδες της πολύπαθης Πάρνηθας λίγο μετά τις 13:30 της Τρίτης και γρήγορα η φωτιά πήρε τρομακτικές διαστάσεις κατακαίοντας τη δασική έκταση στην Ανω Βαρυμπόμπη. Η παρατεταμένη ξηρασία λόγω καύσωνα, τα ηλεκτροφόρα καλώδια υψηλής τάσης στην περιοχή και το μικροκλίμα δημιούργησαν έναν συνδυασμό που έκανε αδύνατο να ελεγχθεί η φωτιά εγκαίρως. Και θα έπρεπε να περάσει μια εφιαλτική νύχτα και να ξημερώσει πια η Τετάρτη ώστε με νέες επιχειρήσεις από αέρος να μπορέσει η τεράστια αυτή πυρκαγιά να τεθεί υπό μερικό έλεγχο.

Το πρωί της Τετάρτης, λίγο μετά τις 08:00, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετέβη στο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων «Ολυμπος» –ένα ειδικά διαμορφωμένο λεωφορείο της Πυροσβεστικής στον κόμβο της Βαρυμπόμπης– όπου τον περίμεναν ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και ο αν. υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, ενώ παρών ήταν και ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Θόδωρος Λιβάνιος.

O Νίκος Χαρδαλιάς εξηγεί στον χάρτη την κατάσταση (ΓτΠ/ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ)

«Ηταν άλλη μία εξαιρετικά δύσκολη νύχτα, η δουλειά που έγινε από τα πεζοπόρα (τμήματα) και στα τέσσερα μέτωπα έφερε καρπούς» ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς μετά τη σύσκεψη. «Από τα τέσσερα μέτωπα το ξημέρωμα μας βρήκε με ένα ενεργό, τα υπόλοιπα σε ύφεση, υπάρχει ακόμα πάρα πολλή δουλειά να κάνουμε μέσα στο πεδίο, μέσα σε ρεματιές και νομίζω ότι και οι άνδρες και οι γυναίκες του Πυροσβεστικού Σώματος αλλά και όλοι οι εμπλεκόμενοι προσπαθούν να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό. Κατά τη διάρκεια της νύχτας προχωρήσαμε σε επιπλέον απομακρύνσεις και εκκενώσεις, το θερμικό φορτίο ήταν μεγάλο, μας βοήθησε το γεγονός ότι οι άνεμοι είχαν πέσει, υπήρχε μια σχετική άπνοια, είχε ανέβει σχετικά η υγρασία και με τη δουλειά που έγινε από τα πεζοπόρα καταφέραμε και μειώσαμε τα μέτωπα. Γι αυτό τα εναέρια έχουν μια συγκεκριμένη αποστολή να κλείσουν λιγάκι τα μέτωπα αυτά, ώστε να πάμε τουλάχιστον σε μια οριοθέτηση της κατάστασης».

Από την πλευρά του ο Πρωθυπουργός απέδωσε τα εύσημα στα στελέχη της Πυροσβεστικής.

«Ενα μεγάλο ευχαριστώ στις γυναίκες και τους άνδρες του Πυροσβεστικού Σώματος. Eγινε μια πολύ σημαντική δουλειά όλο το βράδυ κυρίως από τα πεζοπόρα τμήματα. Αντιμετωπίσαμε μια εξαιρετικά δύσκολη πυρκαγιά σε συνθήκες ακραίου καύσωνα. Είναι οι πιο εφιαλτικές πυρκαγιές αυτές οι οποίες λαμβάνουν χώρα στα περιαστικά δάση. Κρατώ ως θετικό το γεγονός ότι δόξα τω θεώ μέχρι στιγμής δεν είχαμε καμία απώλεια ανθρώπινης ζωής και ότι το σύστημα των εκκενώσεων δούλεψε υποδειγματικά. Οι κρίσιμες υποδομές μας άντεξαν», είπε ο κ. Μητσοτάκης, για να τονίσει έπειτα:

«Από εδώ και στο εξής θα ξεκινήσει άμεσα η δουλειά της καταγραφής των ζημιών. Τα σπίτια θα ξαναφτιαχτούν, το δάσος με τον χρόνο θα ξαναγίνει. Ομως τα δύσκολα είναι ακόμη μπροστά μας. Έχουμε κάποιες μέρες ακόμη καύσωνα, μετά θα αρχίσουν οι άνεμοι, οπότε θα ζητήσω από όλες και όλους να παραμείνουμε σε απόλυτη εγρήγορση έτσι ώστε η ζημιά που θα γίνει από εδώ και στο εξής να είναι όσο το δυνατόν μικρότερη».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Νίκο Χαρδαλιά και τον Θόδωρο Λιβάνιο στη Βαρυμπόμπη (ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ)
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Νίκο Χαρδαλιά στο σημείο της καταστροφής (ΓτΠ/ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ)

Το ευτυχές όντως είναι ότι δεν χάθηκαν ανθρώπινες ζωές. Ομως κάηκαν δεκάδες οικίες και επιχειρήσεις και αμέτρητα στρέμματα πευκοδάσους. Ο ίδιος ο κ. Χαρδαλιάς, σε ενημέρωση που έκανε το μεσημέρι της Τετάρτης, αναφέρθηκε λεπτομερώς στις καταστροφές.

Ως προς την περιοχή που κάηκε στην Αττική, μια πρώτη εκτίμηση ανέρχεται σε περίμετρο 12.500 στρεμμάτων, ενώ, όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, έχει ήδη ενεργοποιηθεί και η Υπηρεσία Copernicus της ΕΕ για την άμεση χαρτογράφηση της περιοχής που επλήγη. Ως προς τις ζημιές, μια πρώτη εκτίμηση που μένει βεβαίως να επιβεβαιωθεί πλήρως από τα αρμόδια συνεργεία, είναι: 76 σπίτια έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, 18 σπίτια έχουν υποστεί μερικές ζημιές, 27 επιχειρήσεις στην περιοχή έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, ενώ 82 οχήματα έχουν καταστραφεί ολοσχερώς και 64 έχουν υποστεί μερικές ζημιές.

Η δε «κληρονομιά» της μεγάλης πυρκαγιάς κάλυψε όλη την Αττική, τη μύριζες. Είναι χαρακτηριστικό ότι το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών εξέδωσε επείγουσα ανακοίνωση για τον κίνδυνο που διατρέχουν οι κάτοικοι λόγω των επιβλαβών σωματιδίων PM2.5 που γέμισαν το Λεκανοπέδιο.

Το χρονικό της καταστροφής

Η φωτιά ξέσπασε για άγνωστο λόγο στις 13:30 της Τρίτης. Ακολούθησαν εκρήξεις από τους πυλώνες του ηλεκτρικού ρεύματος, μια διπλή καταστροφή: και προσάναμα για τη φωτιά και πρόβλημα στην ηλεκτροδότηση της Αττικής εν μέσω ακραίου καύσωνα.

Γύρω στις 17:00 το απόγευμα πια και παρά τις προσπάθειες των δυνάμεων της Πυροσβεστικής, οι φλόγες είχαν φτάσει στην πλατεία της Βαρυμπόμπης με την αστυνομία να έχει εκκενώσει τον οικισμό και να έχει εκδοθεί σχετική προειδοποίηση από το 112.

Ακολούθησε όλο το βράδυ και όλη τη νύχτα μια ρουτίνα τέτοιων διαταγών σε πολίτες να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους για να σωθούν.

«Αν βρίσκεστε στους Θρακομακεδόνες, στο Ολυμπιακό χωριό ή στη Βαρυμπόμπη, εκκενώστε τώρα προς Αχαρνές», ανέφερε αργότερα νέα ειδοποίηση της Πολιτικής Προστασίας για τη μεγάλη φωτιά στη Βαρυμπόμπη.

Αργά μέσα στη νύχτα και οι κάτοικοι του Κρυονερίου έλαβαν διαταγή από το 112:

Από το απόγευμα και όλη τη νύχτα αυτό που ζούσαν οι κάτοικοι και μαζί τους όλη η πρωτεύουσα ήταν μια κόλαση με σπίτια να παραδίδονται στις φλόγες και τη φωτιά να είναι αδύνατο να ελεγχθεί —«πρωταρχικός μας στόχος είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής» θα τόνιζε αργότερα, βράδυ Τρίτης πια, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σε έκτακτη ενημέρωση για την κατάσταση με τις πυρκαγιές στη χώρα.

Εθελοντής στην άνιση μάχη με τις φλόγες (REUTERS/Giorgos Moutafis)
Το μέτωπο ήταν ανάμεσα στους πυλώνες υψηλής τάσης, γεγονός που δημιούργησε προβλήματα στην ηλεκτροδότηση στην Αττική (REUTERS/Giorgos Moutafis)

Ήταν πια τόσοι οι άνθρωποι που είχαν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους που από την κυβέρνηση δόθηκαν οδηγίες ώστε να διανυκτερεύσουν δωρεάν σε ξενοδοχεία, μέσω των διαδικασιών του… ΕΟΔΥ.


Νωρίτερα, με σειρήνες αλλά και πόρτα-πόρτα, δυνάμεις της αστυνομίας και της πυροσβεστικής καλούσαν τους κατοίκους να εγκαταλείψουν την περιοχή, καθώς οι φλόγες βρέθηκαν κοντά σε σπίτια, ενώ διάσπαρτες εστίες φωτιάς υπήρχαν και σε δύσβατες περιοχές, δημιουργώντας παράλληλα και προβλήματα στο ήδη επιβαρυμένο από τον ακραίο καύσωνα δίκτυο ηλεκτροδότησης.Η κατάσταση περιγραφόταν ως εφιαλτική.

Λίγο μετά τις 8 το βράδυ, οι φλόγες έφτασαν έως τον πυροσβεστικό σταθμό του Ολυμπιακού Χωριού, μία ανάσα δηλαδή από τον κατοικημένο ιστό της πόλης, για την κατάσβεση των οποίων επιχειρούσαν εντατικά οι πυροσβεστικές δυνάμεις.

Λίγο πριν τις 6 το απόγευμα, η ρεπόρτερ της ΕΡΤ που είχε σπεύσει στο σημείο της πυρκαγιάς μετέδωσε την πληροφορία ότι υπάρχουν εγκλωβισμένοι στην περιοχή, ενώ νεότερες πληροφορίες ανέφεραν ότι υπήρχαν εγκλωβισμένοι κάτοικοι, πυροσβέστες και αστυνομικοί, από τη φωτιά, σε διάσπαρτα σημεία. Ο κ. Χαρδαλιάς είπε στην έκτακτη ενημέρωση ότι έγιναν περί τους 300 απεγκλωβισμούς πολιτών.

Το Open έκανε λόγο για τουλάχιστον 20 οικίες και επιχειρήσεις καμένες καθώς η φωτιά είχε φτάσει σε κατοικημένες περιοχές. Τελικά ο απολογισμός έφτασε τα 80 κτίρια…

Επίσης, έξι κάτοικοι διακομίστηκαν στο «Σισμανόγλειο» Νοσοκομείο με ήπια αναπνευστικά προβλήματα και ένας πυροσβέστης με δύσπνοια διακομίστηκε στο ΓΝΑ 251. Σε κατάσταση μέγιστης επιχειρησιακής ετοιμότητας το ΕΚΑΒ ενώ στην περιοχή βρίσκεται μία Κινητή Ιατρική Μονάδα, 1 μηχανή, 1 όχημα του Ειδικού Τμήματος Ιατρικής Καταστροφών (ΕΤΙΚ) και 9 ασθενοφόρα.

Οι φλόγες έφτασαν σε σπίτια και επιχειρήσεις (INTIMENEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)

Εφιάλτης: Οι φλόγες έφτασαν στο νεκροταφείο – ένα ελικόπτερο προσπαθεί μάταια να περιορίσει τη φωτιά.

Το μεσημέρι και για περίπου δύο ώρες έκλεισε η εθνική οδός Αθηνών-Λαμίας και γίνονταν εκκλήσεις να αποφύγουν την περιοχή οι οδηγοί. Λίγο μετά τις 19:20 η Αθηνών-Λαμίας έκλεισε εκ νέου…

Ο Μητσοτάκης στο Συντονιστικό

Νωρίς το βράδυ της Τρίτης ο Πρωθυπουργός μετέβη στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Χαλάνδρι. Η επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη έγινε χωρίς την παρουσία καμερών και χωρίς να δοθούν στη δημοσιότητα φωτογραφίες, ούτε καν μια ανάρτηση στα social media όπου ο πρωθυπουργικοί λογαριασμοί είναι ιδιαίτερα δραστήριοι. Βγήκε μόνο μια ανακοίνωση από το Γραφείο του Πρωθυπουργού:

«Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετέβη στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Χαλάνδρι και ενημερώθηκε για τις πυρκαγιές που βρίσκονται σε εξέλιξη στη Βαρυμπόμπη και σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, οι μεγαλύτερες εκ των οποίων στην Εύβοια, στη Μεσσηνία και στην Κω.  Όλα τα διαθέσιμα μέσα και οι δυνάμεις έχουν ριχτεί στη μάχη στα πολλαπλά μέτωπα. Ο Πρωθυπουργός ενημερώνεται διαρκώς για την εξέλιξη των πυρκαγιών. Αυτές τις δύσκολες ώρες προτεραιότητα είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής».

Η προστασία της ανθρώπινης ζωής ήταν το θεμελιώδες για όλη την κυβερνητική προσπάθεια —τόσο σε όρους επιχειρησιακούς όσο και σε όρους πολιτικής επικοινωνίας. Η οποία κυβέρνηση πάντως δεν θα αποφύγει την κριτική της αντιπολίτευσης για το πώς μια πυρκαγιά δίπλα στον αστικό ιστό της Αθήνας και χωρίς ισχυρούς ανέμους προκάλεσε τέτοια καταστροφή.

Ο Αλέξης Τσίπρας, πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε σε μήνυμά του στο Twitter: «Αυτή την εφιαλτική νύχτα είμαστε δίπλα στους ανθρώπους που ξενυχτούν αγωνιώντας για τις περιουσίες τους. Στη Βαρυμπόμπη, στην Εύβοια, στη Μεσσηνία».

Νωρίτερα, εκκενώθηκε και η παιδική κατασκήνωση «Χαρούμενο Χωριό». Περίπου 80 παιδιά  μεταφέρθηκαν με πούλμαν στον σταθμό Ειρήνη του Ηλεκτρικού και τα παρέλαβαν οι γονείς τους.

Ο αττικός ουρανός γέμισε καπνούς. Μετά στάχτες…

Αλογα μεταφέρθηκαν με ειδικά οχήματα από ιππικούς συλλόγους που βρίσκονται στην περιοχή ενώ στα τηλεοπτικά πλάνα φαίνονται αρκετά από τα ζώα να περπατούν μέσα στον οικισμό της Βαρυμπόμπης.

Η φωτιά σήμανε αμέσως συναγερμό στην Πυροσβεστική και έφτασαν να επιχειρούν πάνω από 500 (!) πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 70 οχήματα και το μηχανοκίνητο ειδικό τμήμα πυροσβεστικών επιχειρήσεων, πέντε ελικόπτερα και τέσσερα αεροσκάφη, μεταξύ των οποίων και το ρωσικό Beriev 200, με τη συνδρομή εθελοντών πυροσβεστών και υδροφόρων ΟΤΑ.

Κάτοικοι εκκενώνουν, μαζί με τα κατοικίδιά τους, την περιοχή έχοντας ενημερωθεί από το 112.

Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων έσπευσε να συντονίσει ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.

Συναγερμός σήμανε από νωρίς και για τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις επιχειρήσεων που βρίσκονται στην περιοχή όπου μαινόταν η μεγάλη φωτιά. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, η αστυνομία ήταν έτοιμη να προχωρήσει σε εκκένωση των συγκεκριμένων παραγωγικών βιομηχανικών εγκαταστάσεων, στις οποίες θα έμενε μόνο το προσωπικό που είναι επιφορτισμένο με την πυρασφάλεια. Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με μαρτυρίες μοναχών, οι φλόγες είχαν φτάσει πολύ κοντά σε μοναστήρι της περιοχής.

Λόγω της πυρκαγιάς, η Αστυνομία διέκοψε την κυκλοφορία στους δρόμους: Τατοΐου από Λ. Κύμης έως την οδό Ερυθραίας, στην Ερυθραίας από το ύψος της γέφυρας Βαρυμπόμπης και στην Τατοΐου από την οδό Πάρνηθος (Ιπποκράτειο Πολιτεία- ταβέρνα Λάμπρος).

Για να έχουμε μια εικόνα του πώς άλλαξε επί τα χείρω η κατάσταση, είναι χαρακτηριστικό ότι αρχικά το μήνυμα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, μέσω του 112, ζητούσε από όσους βρίσκονταν στην περιοχή Βαρυμπόμπης ή Κρυονερίου «να κλείσουν όλες τις καμινάδες, παράθυρα και πόρτες, ώστε να μην διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό του σπιτιού. Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών».

Το μήνυμα από το 112

Αργότερα, έστειλε νέο μήνυμα καλώντας όσους βρίσκονται στην περιοχή Μορτερού, βόρεια κόμβου Ερυθραίας, Αττικής να κλείσουν καμινάδες, παράθυρα, πόρτες για να μην διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό σπιτιού.

Συγκεκριμένα το μήνυμα ανέφερε:

«Αν βρίσκεστε σε περιοχή Μορτερού, βόρεια κόμβου Ερυθραίας Αττικής, κλείστε καμινάδες, παράθυρα, πόρτες για να μην διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό σπιτιού. Παραμείνετε σε ετοιμότητα, ακολουθείτε οδηγίες αρχών. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

Νέο μήνυμα από το 112 για γενική απομάκρυνση των κατοίκων της Βαρυμπόμπης και του οικισμού Αδάμες εστάλη λίγο πριν τις 5 το απόγευμα. Το μήνυμα αναφέρει: «Αν είστε στη Βαρυμπόμπη ή στις Αδάμες εκκενώστε προς Θρακομακεδόνες για λόγους ασφαλείας».

Βλάβη στην ηλεκτροδότηση

Στο μεταξύ, το απόγευμα της Τρίτης επανήλθαν σε λειτουργία τα κυκλώματα υπερυψηλής τάσης (400 κιλοβόλτ) που τέθηκαν νωρίτερα το μεσημέρι εκτός, εξαιτίας της πυρκαγιάς στη Βαρυμπόμπη, κοντά στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Αγίου Στεφάνου του ΑΔΜΗΕ.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον Διαχειριστή, η βλάβη προκάλεσε διαταραχή τάσης με συνέπεια να επηρεαστεί η τροφοδοσία φορτίων της τάξης των 200 MW.

Επισημαίνεται ακόμη ότι δεν υπάρχει ζημιά ή βλάβη στις υποδομές του Συστήματος Μεταφοράς.

Πρόβλημα και στην ΕΥΔΑΠ

Η ΕΥΔΑΠ ενημέρωσε ότι η μεγάλη πυρκαγιά που εξελίσσεται στην περιοχή της Βαρυμπόμπης τις τελευταίες ώρες, είχε ως αποτέλεσμα να τεθεί εκτός λειτουργίας το αντλιοστάσιο στο ρέμα της Χελιδονούς λόγω διακοπής ηλεκτροδότησης στην περιοχή. Ειδικότερα, μέσω της συγκεκριμένης εγκατάστασης υδροδοτούνται οι περιοχές: Αγία Παρασκευή, Χολαργός, Γέρακας, Παλλήνη, Παιανία, Γλυκά Νερά, Κάτζα, Κορωπί, Κερατέα, Λαυρεωτική, Μαρούσι, Χαλάνδρι και περιοχές του Δήμου Διονύσου.

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Αναστέλλονται δρομολόγια

Αναστέλλονται τα σιδηροδρομικά δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 56,58 και 59 στον άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Αθήνα και ομοίως τα δρομολόγια Αθήνα – Χαλκίδα – Αθήνα, λόγω των συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί εξαιτίας της πυρκαγιάς στη Βαρυμπόμπη, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ.

Επιχείρηση διάσωσης των αλόγων

Αμέσως μόλις έγινε αντιληπτή η έκταση και ο κίνδυνος από τη φωτιά ξεκίνησε μια επιχείρηση απομάκρυνσης των άλογων που βρίσκονται σε ιππικούς ομίλους της Βαρυμπόμπης.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Στέλιος Σταυρουλάκης, του Αθλητικού Κέντρου Ιππασίας Βαρυμπόμπης που συστεγάζεται με τον ιππικό όμιλο Mega Sport, όλα τα άλογα της περιοχής από τους ιππικούς ομίλους που έχουν πρόβλημα λόγω της πυρκαγιάς συγκεντρώνονται αυτή την ώρα εκεί και απομακρύνονται με φορτηγά με προορισμό το Ιππικό Κέντρο στο Μαρκόπουλο Αττικής.

Εκεί βρίσκονται αυτή την ώρα περίπου 45 άλογα, ενώ έχουν ήδη μεταφερθεί ακόμα 50, όπως εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Σταυρουλάκης.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία του, μερικά από τα άλογα που διασώθηκαν δεν είναι σε πολύ καλή κατάσταση λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, αλλά δήλωσε αισιόδοξος ότι θα επανέλθουν γρήγορα σε καλή κατάσταση καθώς απομακρύνονται από την περιοχή.

Ο κ. Σταυρουλάκης εκτίμησε αργά το απόγευμα ότι ως το βράδυ θα είχε καταστεί δυνατό να απομακρύνουν όλα τα διασωθέντα άλογα από την περιοχή.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής, άλογα προσπαθώντας να ξεφύγουν από τη φωτιά από ιππικούς ομίλους που καίγονται έφτασαν μέχρι την πλατεία της Βαρυμπόμπης!

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...