298
Φιαλίδιο με το εμβόλιο του κορονοϊού της AstraZeneca σε γερμανικό εμβολιαστικό κέντρο (φωτογραφία αρχείου) | REUTERS /Hannibal Hanschke

Η Γερμανία ενέκρινε το εμβόλιο της AstraZeneca για άτομα άνω των 65 ετών

Protagon Team Protagon Team 4 Μαρτίου 2021, 14:15
Φιαλίδιο με το εμβόλιο του κορονοϊού της AstraZeneca σε γερμανικό εμβολιαστικό κέντρο (φωτογραφία αρχείου)
|REUTERS /Hannibal Hanschke

Η Γερμανία ενέκρινε το εμβόλιο της AstraZeneca για άτομα άνω των 65 ετών

Protagon Team Protagon Team 4 Μαρτίου 2021, 14:15

Σύσταση για χορήγηση του εμβολίου για τον κορονοϊό της AstraZeneca και σε άτομα άνω των 65 έκανε η Γερμανική Αρχή Εμβολιασμού την Πέμπτη, σύμφωνα με ρεπορτάζ της γερμανικής εφημερίδας Frankfurter Allgemeine που επικαλείται το Reuters.

Η αλλαγή αυτή αναμένεται να αυξήσει την εμβολιαστική κάλυψη στη χώρα, η οποία έχει μείνει αρκετά πίσω σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΕΕ).

Λίγο αργότερα την επίσημη ανακοίνωσε έκανε ο υπουργός Υγείας της χώρας Γενς Σπαν, ο οποίος δήλωσε ότι «πρόκειται για καλά νέα για τους ηλικιωμένους που περιμένουν να εμβολιαστούν», σύμφωνα με το BBC.

Η είδηση έρχεται μία μέρα μετά τις δηλώσεις της Ανγκελα Μέρκελ, η οποία είπε ότι «πρόσφατες μελέτες παρείχαν αρκετά δεδομένα, ώστε να αποφασιστεί η έγκρισή του για όλες τις ηλικίες».

Κατάταξη ανάλογα με το ποσοστό δόσεων εμβολίου που έχουν χορηγηθεί σε διάφορες χώρες της ΕΕ. H Γερμανία βρίσκεται λίγο πιο πάνω από τον μέσο όρο της ΕΕ, OurWorldData

Υπενθυμίζεται ότι η μία χώρα μετά την άλλη στην ΕΕ εγκρίνουν το εμβόλιο της AstraZeneca για άτομα άνω των 65 ετών.

Τη Δευτέρα το ενέκρινε η Γαλλία (εδώ), ενώ αμέσως μετά, την Τετάρτη, ακολούθησε η Αυστρία και σήμερα Πέμπτη η Σουηδία. Την πρόθεσή του για την επέκταση έγκρισης σε μεγαλύτερες ηλικίες εξέφρασε και το Βέλγιο.

Στην Ελλάδα

Πράσινο φως από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών αναμένεται να λάβει το εμβόλιο της AstraZeneca σε ηλικίες άνω των 65 ετών εντός των επόμενων ημερών και στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε χθες, Τετάρτη, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

«Το έχουμε συζητήσει, σχεδόν το έχουμε αποφασίσει, απλώς περιμένουμε και την επίσημη θέση της Γερμανίας. Ουσιαστικά είναι αποφασισμένο, ναι. Αυτό που είπε ο υπουργός, ισχύει», διαβεβαιώνει η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...