244
Φιαλίδιο με το εμβόλιο της AstraZeneca για τον κορονοϊό (φωτογραφία αρχείου) | REUTERS/Dinuka Liyanawatte

Η Γαλλία ενέκρινε το εμβόλιο της AstraZeneca σε άτομα άνω των 65 ετών

Protagon Team Protagon Team 2 Μαρτίου 2021, 13:28
Φιαλίδιο με το εμβόλιο της AstraZeneca για τον κορονοϊό (φωτογραφία αρχείου)
|REUTERS/Dinuka Liyanawatte

Η Γαλλία ενέκρινε το εμβόλιο της AstraZeneca σε άτομα άνω των 65 ετών

Protagon Team Protagon Team 2 Μαρτίου 2021, 13:28

Ατομα άνω των 65 ετών και με υποκείμενα νοσήματα θα μπορούν πλέον στη Γαλλία να λαμβάνουν και το εμβόλιο της AstraZeneca, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας της χώρας.

Τον προηγούμενο μήνα, η Γαλλία, όπως και άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΕΕ), μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, είχαν περιορίσει τη χρήση του συγκεκριμένου εμβολίου μόνο σε άτομα κάτω των 65 ετών.

«Στο εξής όλοι οι άνθρωποι άνω των 50 ετών, συμπεριλαμβανομένης και της ηλικιακής ομάδας 65-74 ετών, οι οποίοι πάσχουν από αυτό που αποκαλούμε συννοσηρότητα, θα μπορούν να εμβολιαστούν με το σκεύασμα της AstraZeneca στον θεράποντα γιατρό τους, στο νοσοκομείο που τους παρακολουθεί ή σε λίγες ημέρες και στα φαρμακεία», δήλωσε υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν, όπως έγραψε και το BBC.

Οι ηλικιωμένοι άνω των 75 ετών θα συνεχίσουν να εμβολιάζονται μόνο με τα σκευάσματα των εταιρειών Pfizer και Moderna στα εμβολιαστικά κέντρα, πρόσθεσε ο υπουργός στις δηλώσεις που έκανε στη δημόσια τηλεόραση France 2.

Στην Ελλάδα

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να αλλάξουν οι κατευθυντήριες οδηγίες και στη χώρα μας, άφησε σε δηλώσεις της χθες, Δευτέρα, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού, Μαρία Θεοδωρίδου.

«Υπήρξε μία διαφοροποίηση στις ηλικίες χορήγησης για το εμβόλιο της AstraZeneca, λόγω ανεπαρκών στοιχείων αποτελεσματικοτητας σε ηλικίες άνω των 65 ετών. Ομως, πρόσφατη αξιολόγηση των δεδομένων μεγάλης μελέτης, που έγινε στη Σκωτία, διαπιστώνει την υψηλή αποτελεσματικότητα και αυτού του εμβολίου και στις μεγάλες ηλικίες, γεγονός που αναμένεται να δρομολογήσει επικαιροποίηση των συστάσεων», σημείωσε κυρία Θεοδωρίδου κατά την ενημέρωση των 6 μ.μ. τη Δευτέρα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...