510
«Επιστρέφω στο πολιτικό μου σπίτι», είπε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης (δεξιά) μετά τη συνάντηση με τον Αλέξη Χαρίτση (αριστερά) | In Time News / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Προσχώρησε στη Νέα Αριστερά ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης

Protagon Team Protagon Team 21 Φεβρουαρίου 2024, 18:46
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 21/02/2024 19:00
«Επιστρέφω στο πολιτικό μου σπίτι», είπε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης (δεξιά) μετά τη συνάντηση με τον Αλέξη Χαρίτση (αριστερά)
|In Time News / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Προσχώρησε στη Νέα Αριστερά ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης

Protagon Team Protagon Team 21 Φεβρουαρίου 2024, 18:46
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 21/02/2024 19:00

Την επιστροφή του στην ενεργό πολιτική με την προσχώρησή του στη Νέα Αριστερά, ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Αλέξη Χαρίτση.

Ο τελευταίος καλωσόρισε «με μεγάλη χαρά» στην παράταξη «τον φίλο και σύντροφο Γαβριήλ Σακελλαρίδη» σημειώνοντας πως έφτασε η ώρα «της ενεργού συμμετοχής».

«Είμαστε εδώ για να ανταποκριθούμε στην μεγάλη ευθύνη η Νέα Αριστερά να αποτελέσει την πειστική και αξιόπιστη εναλλακτική διέξοδο που έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία. Τώρα είναι η ώρα της συνένωσης δυνάμεων. Τώρα είναι η ώρα της ενεργού συμμετοχής», δήλωσε συγκεκριμένα ο κ. Χαρίτσης στους δημοσιογράφους που περίμεναν τους δύο πολιτικούς στο περιστύλιο της Βουλής.

«Οπως συμφωνησαμε, ο Γαβριήλ μπαίνει στην πρώτη γραμμή, αναλαμβάνοντας τον κρίσιμο ρόλο του Υπεύθυνου Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Αριστεράς», προσέθεσε και επανέλαβε: «Γαβριήλ, καλώς ήρθες!».

Από την πλευρά του ο άλλοτε εκπρόσωπος Τύπου των κυβερνήσεων του Αλέξη Τσίπρα ευχαρίστησε τον πρόεδρο της ΚΟ «και όλους τους ανθρώπους της Νέας Αριστεράς για τη θερμή υποδοχή», δηλώνοντας «εξαιρετικά χαρούμενος» που επιστρέφει σε έναν χώρο που νιώθει ως «το πολιτικό του σπίτι μετά από πολλά χρόνια απουσίας».

«Είναι κάτι που θεωρώ χρέος μου να το πράξω τώρα, την στιγμή που ο χώρος βρίσκεται συνολικά σε κρίση. Στο πλαίσιο αυτό θα ήθελα να καλέσω και εγώ από την πλευρά μου όλους και όλες που έχουν απογοητευτεί από την πολιτική, που έχουν αποτραβηχτεί, να ενώσουν τις δυνάμεις τους μαζί μας. Το ίδιο και όσους και όσες παρακολουθούν με ανησυχία, από την μια, την κυριαρχία της κυβέρνησης και με απογοήτευση, από την άλλη την απαξίωση της Αριστεράς. Η Νέα Αριστερά θέλει και μπορεί να σηκώσει το βάρος που αναλογεί σε μια ολόκληρη παράταξη, και αυτό θα κάνουμε. Να δώσουμε απαντήσεις στα σοβαρά προβληματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία, να προσφέρουμε λύσεις, να ανοίξουμε νέους δρόμους. Με σοβαρότητα, ειλικρίνεια και αξιοπιστία», τόνισε.

Στο ερώτημα αν ο κ. Σακελλαρίδης θα είναι και υποψήφιος ευρωβουλευτής, ο Αλέξης Χαρίτσης απέφυγε να απαντήσει ευθέως. «Θα τα δούμε στον καιρό τους όλα. Προχωράμε με πολλή δουλειά, αποφασιστικότητα και αισιοδοξία», είπε.

Κληθείς, εξάλλου, να σχολιάσει τις τελευταίες αναταράξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς απάντησε: «Εχουμε σχολιάσει κατ’ επανάληψη. Τώρα μιλάμε για τη Νέα Αριστερά».

Οπως έγραψε νωρίτερα το Protagon: το γεγονός συνιστά κατ’ αρχάς την επισημοποίηση της επιστροφής Σεκαλλαρίδη στην πολιτική (είχε αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ το 2015, λίγο μετά τις δεύτερες εκλογές εκείνου του Σεπτεμβρίου). Και κατά δεύτερο η εμφάνισή του στο πλευρό του κ. Χαρίτση, μία ημέρα πριν από την έναρξη του 4ου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, προσφέρει στη Νέα Αριστερά κάτι από την αύρα του κ. Τσίπρα, του πρώην προέδρου που βρίσκεται σε μια μεταιχμιακή φάση και δεν ξέρει αν θα πρέπει καν να πάει στο συνέδριο του Στέφανου Κασσελάκη –και τι να πει.

Οπως, εξάλλου, υπενθύμισαν γνώστες των ισορροπιών στην Κουμουνδούρου, ο κ. Σακελλαρίδης ήταν ο πρώτος με τον οποίο είχε συναντηθεί ο κ. Τσίπρας δημοσίως –σε μια ταβέρνα στη Νέα Σμύρνη– μετά την αποχώρησή του από την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ το περασμένο καλοκαίρι.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...