350
| SOOC/CreativeProtagon

Ο Σακελλαρίδης επιστρέφει στην πολιτική με τη Νέα Αριστερά – η συνάντηση με Χαρίτση στη Βουλή

Protagon Team Protagon Team 21 Φεβρουαρίου 2024, 12:05
|SOOC/CreativeProtagon

Ο Σακελλαρίδης επιστρέφει στην πολιτική με τη Νέα Αριστερά – η συνάντηση με Χαρίτση στη Βουλή

Protagon Team Protagon Team 21 Φεβρουαρίου 2024, 12:05

Ραγδαίες είναι καθώς φαίνεται οι εξελίξεις στους κόλπους της ευρύτερης Αριστεράς, στη σκιά και των αναταράξεων που σημαδεύουν τα τελευταία 24ωρα τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτή τη φορά οι εξελίξεις έρχονται από την πλευρά της Νέας Αριστεράς, της παράταξης που προέκυψε από τη διάσπαση του περασμένου Νοεμβρίου, με την αποχώρηση 11 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και τη συγκρότηση νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Οπως έγινε γνωστό, το απόγευμα της Τετάρτης, στις 5.30 μ.μ., ο Αλέξης Χαρίτσης, πρόεδρος της ΚΟ και βουλευτής Μεσσηνίας της Νέας Αριστεράς, θα έχει συνάντηση με τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη, άλλοτε εκπρόσωπο Τύπου των κυβερνήσεων του Αλέξη Τσίπρα και τακτικού συνομιλητή του τελευταίου.

Η συνάντηση θα γίνει στα γραφεία της ΚΟ της Νέας Αριστεράς στη Βουλή και θα ακολουθήσουν δηλώσεις στα τηλεοπτικά συνεργεία.

Το ραντεβού των δύο πολιτικών και ο τρόπος με τον οποίο ανακοινώθηκε, αναζωπυρώνει τα σενάρια που θέλουν τον κ. Σακελλαρίδη να δραστηριοποιείται στο πλευρό της νέας παράταξης, με ορίζοντα και τις ευρωεκλογές –δεν είναι μυστικό ότι ο κ. Χαρίτσης αλλά και οι άλλοι της Νέας Αριστεράς (Εφη Αχτσιόγλου, Ευκλείδης Τσακαλώτος), θα ήθελαν να δουν τον κ. Σακελλαρίδη υποψήφιο στην ευρωλίστα.

Πληροφορίες από την ΚΟ ανέφεραν, εξάλλου, πως ο Αλέξης Χαρίτσης πρόκειται να ανακοινώσει την ενεργό επιστροφή του Γαβριήλ Σακελλαρίδη στην πολιτική, με τον τελευταίο να αναλαμβάνει, μάλιστα, κεντρικό επιτελικό ρόλο στη Νέα Αριστερά.

Σε κάθε περίπτωση, η παρουσία του κ. Σακελλαρίδη συνιστά κατ’ αρχάς την επισημοποίηση της επιστροφής του στην πολιτική (είχε αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ το 2015, λίγο μετά τις δεύτερες εκλογές εκείνου του Σεπτεμβρίου). Και κατά δεύτερο η εμφάνισή του στο πλευρό του κ. Χαρίτση, μία ημέρα πριν από την έναρξη του 4ου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, προσφέρει στη Νέα Αριστερά κάτι από την αύρα του κ. Τσίπρα, του πρώην προέδρου που βρίσκεται σε μια μεταιχμιακή φάση και δεν ξέρει αν θα πρέπει καν να πάει στο συνέδριο του Στέφανου Κασσελάκη –και τι να πει.

Οπως, εξάλλου, υπενθύμισαν γνώστες των ισορροπιών στην Κουμουνδούρου, ο κ. Σακελλαρίδης ήταν ο πρώτος με τον οποίο είχε συναντηθεί ο κ. Τσίπρας δημοσίως –σε μια ταβέρνα στη Νέα Σμύρνη– μετά την αποχώρησή του από την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ το περασμένο καλοκαίρι.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...