406
| REUTERS/Dado Ruvic/Illustration/File Photo

Ελον Μασκ: Γιατί «πάγωσε» η εξαγορά του Twitter

Protagon Team Protagon Team 13 Μαΐου 2022, 13:47
|REUTERS/Dado Ruvic/Illustration/File Photo

Ελον Μασκ: Γιατί «πάγωσε» η εξαγορά του Twitter

Protagon Team Protagon Team 13 Μαΐου 2022, 13:47

Τα… τρολ του Twitter φαίνεται ότι κατάφεραν να… εμποδίσουν –έστω και για την ώρα– την πολυσυζητημένη εξαγορά της δημοφιλούς πλατφόρμας των social media από τον μεγιστάνα Ελον Μασκ. Ο 50χρονος μεγιστάνας, ιδρυτής της Tesla και πρωτοποριακής Space X, δήλωσε την Παρασκευή ότι η συμφωνία του, ύψους 44 δισ. δολαρίων, για την εξαγορά της Twitter Inc «παγώνει» προσωρινά, επικαλούμενος εκκρεμείς λεπτομέρειες για ανεπιθύμητους (spam) και ψευδείς (fake) λογαριασμούς στον κολοσσό αυτόν των social media.

«Η συμφωνία του Twitter αναστέλλεται προσωρινά καθώς εκκρεμούν λεπτομέρειες που στηρίζουν τον υπολογισμό ότι οι λογαριασμοί spam/fake πράγματι αντιπροσωπεύουν λιγότερο από το 5% των χρηστών του», ανέφερε ο Μασκ σε ανάρτησή του στο Twitter, αμφισβητώντας εμμέσως πλην σαφώς ότι τα λεγόμενα τρολ και άλλοι λογαριασμοί-φαντάσματα είναι όντως τόσο λίγοι.

Πρόσθεσε πάντως, ότι «παραμένει προσηλωμένος στην εξαγορά του Twitter».

Με βάση τη συμφωνία που είχε υπογραφεί στις 26 Απριλίου, η εξαγορά θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ως τον προσεχή Οκτώβριο.

Μετά το tweet του Μασκ, η μετοχή της Twitter Inc. σημείωσε βουτιά 17,7% στα 37,10 δολάρια στην προσυνεδριακή της διαπραγμάτευση, στο χαμηλότερο επίπεδο από τότε που ο επιχειρηματίας αποκάλυψε το ποσοστό που κατείχε στην εταιρεία στις αρχές Απριλίου και στη συνέχεια προχώρησε στην «καλύτερη και τελική» προσφορά για την απόκτησή της στα 54,20 δολάρια ανά μετοχή.

Νωρίτερα αυτό τον μήνα, η εταιρεία είχε εκτιμήσει ότι οι ανεπιθύμητοι ή ψευδείς λογαριασμοί αντιπροσωπεύουν λιγότερο από το 5% των ημερησίως ενεργών χρηστών του το πρώτο τρίμηνο, περίοδο κατά την οποία κατέγραψε 229 εκατ. χρήστες. στους οποίους προσφέρθηκε διαφημιστικό περιεχόμενο.

Ο Μασκ, ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου που αυτοχαρακτηρίζεται απόλυτος υπέρμαχος της ελευθερίας του λόγου, είχε δηλώσει ότι μια από τις προτεραιότητές του θα ήταν να αφαιρεθούν τα «spam bots» (ψευδολογαριασμοί) από την πλατφόρμα.

♦ Διαβάστε: Θα το πάρει το Twitter o Μασκ;

Η εταιρεία του μέσου κοινωνικής δικτύωσης είχε πει ότι αντιμετωπίζει αρκετές δυσκολίες έως ότου κλείσει η συμφωνία με τον Μασκ, μεταξύ των οποίων και το εάν οι διαφημιστές θα συνεχίσουν να δαπανούν χρήματα στο Twitter εν μέσω «πιθανής αβεβαιότητας για τα μελλοντικά του σχέδια και τη στρατηγική του».

Η συμφωνία εξαγοράς του Twitter από τον Μασκ, τον εκκεντρικό μεγιστάνα από τη Νότια Αφρική, είχε ανακοινωθεί στα τέλη του Απριλίου –τότε είχαν πει πως ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου αγοράζει «ελευθερία του λόγου» για 44 δισ. δολάρια.

Ωστόσο με βάση τα έγγραφα της συμφωνίας προβλεπόταν ότι θα πρέπει να καταβάλει αποζημίωση ενός δισ. δολαρίων στην Twitter Inc, στην περίπτωση που δεν ολοκληρωθεί το deal.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...