300
Ο πρόεδρος Μπάιντεν: «Δέσμευσή μας να στηρίξουμε τον λαό της Ουκρανίας για όσο διάστημα χρειαστεί» | REUTERS/Jonathan Ernst

Μπάιντεν κατά Πούτιν: Απόδειξη της «απόλυτης βαρβαρότητας» του πολέμου του οι βομβαρδισμοί

Protagon Team Protagon Team 10 Οκτωβρίου 2022, 21:11
Ο πρόεδρος Μπάιντεν: «Δέσμευσή μας να στηρίξουμε τον λαό της Ουκρανίας για όσο διάστημα χρειαστεί»
|REUTERS/Jonathan Ernst

Μπάιντεν κατά Πούτιν: Απόδειξη της «απόλυτης βαρβαρότητας» του πολέμου του οι βομβαρδισμοί

Protagon Team Protagon Team 10 Οκτωβρίου 2022, 21:11

Την «απόλυτη βαρβαρότητα» του πολέμου του Πούτιν κατέδειξαν οι ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις στην Ουκρανία που εξαπέλυσε τη Δευτέρα ο η Ρωσία κατά του ουκρανικού λαού, σύμφωνα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες καταδικάζουν σθεναρά τις σημερινές ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις σε όλη την Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων εκείνων στο Κίεβο. Αυτές οι επιθέσεις σκότωσαν και τραυμάτισαν αμάχους, ενώ κατέστρεψαν μη στρατιωτικούς στόχους. Καταδεικνύεται για ακόμη μια φορά η απόλυτη βαρβαρότητα του παράνομου πολέμου του κ. Πούτιν εναντίον του λαού της Ουκρανίας», ανέφερε στη σχετική ανακοίνωσή του ο αμερικανός πρόεδρος.

«Αυτές οι επιθέσεις ενισχύουν περαιτέρω τη δέσμευσή μας να στηρίξουμε τον λαό της Ουκρανίας για όσο διάστημα χρειαστεί», πρόσθεσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, οι οποίες έχουν ενισχύσει στρατιωτικά την Ουκρανία με εξοπλισμό αξίας 16,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, από την έναρξη του πολέμου και μέχρι τον Οκτώβριο, ενώ έχουν επιβάλει πληθώρα κυρώσεων σε βάρος της Μόσχας.

«Μαζί με τους συμμάχους και τους εταίρους μας, θα εξακολουθήσουμε να επιβάλλουμε οικονομικά αντίποινα στη Ρωσία για την επίθεσή της, θα καταστήσουμε υπόλογους τον Πούτιν και τη Ρωσία για τις θηριωδίες και τα εγκλήματα πολέμου, και θα παρέχουμε στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις την απαραίτητη υποστήριξη για να υπερασπιστούν τη χώρα τους και την ελευθερία», τόνισε.

Νωρίτερα την ίδια ημέρα, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Αντονι Μπλίνκεν γνωστοποίησε ότι συνομίλησε με τον ουκρανό ομόλογό του Ντμίτρο Κουλέμπα, τον οποίο διαβεβαίωσε ότι η Ουάσινγκτον θα εξακολουθήσει να ενισχύει στρατιωτικά και οικονομικά το Κίεβο στον αγώνα του απέναντι στους ρώσους εισβολείς.

Oι ρωσικές επιθέσεις της Δευτέρας προκάλεσαν σωρεία αντιδράσεων, με τους εταίρους του Κιέβου να μιλούν για νέα κλιμάκωση της σύρραξης και για «εγκλήματα πολέμου» της Μόσχας, την οποία κατηγορούν για τους βομβαρδισμούς κατά μη στρατιωτικών στόχων.

Σημειώνεται ότι οι ηγέτες των χωρών της G7 και ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα πραγματοποιήσουν τηλεδιάσκεψη για την κατάσταση στην Ουκρανία την Τρίτη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...