455
Από την ομιλία Κασσελάκη στην ΚΕ | InTime News / ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Κασσελάκης: Να παραδώσουν τις έδρες Τσακαλώτος, Πέρκα και Κούλογλου

Protagon Team Protagon Team 12 Νοεμβρίου 2023, 18:14
Από την ομιλία Κασσελάκη στην ΚΕ
|InTime News / ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Κασσελάκης: Να παραδώσουν τις έδρες Τσακαλώτος, Πέρκα και Κούλογλου

Protagon Team Protagon Team 12 Νοεμβρίου 2023, 18:14

Να παραδώσουν τις έδρες τους ζήτησε από τους Ευκλείδη Τσακαλώτο και Πέτη Πέρκα, οι οποίοι συγκαταλέγονται στους αποχωρίσαντες από τον ΣΥΡΙΖΑ με την τάση της «Ομπρέλας», ο Στέφανος Κασσελάκης κατά τη δευτερολογία του στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος το απόγευμα της Κυριακής, μη διστάζοντας να χαρακτηρισει τη… διάσπαση της παράταξης ως «αρχή της ενότητας» στο κόμμα.  Αντίστοιχο αίτημα απηύθυνε και προς τον ευρωβουλευτή Στέλιο Κούλογλου, ο οποίος είχε ανεξαρτητοποιηθεί τον Οκτώβριο.

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος δημοψηφίσματος», είπε εξάλλου ο κ. Κασσελάκης, μιας και που οι Φίλης, Δρίτσας και Σκουρλέτης συγκαταλέγονται στους αποχωρήσαντες της «Ομπρέλας», ενώ και ο Στέφανος Τζουμάκας είχε κάνει γνωστή την αποχώρησή του, λίγο νωρίτερα. Δεν έκανε καμία αναφορά στις επικρίσεις που δέχθηκε για τη συγκεκριμένη πρότασή του, την οποία στηλίτευσε εκ νέου η ομάδα Αχτσιόγλου.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Κασσελάκης ξεκίνησε τη δευτερολογία του αναφερόμενος στην αποχώρηση της «ομάδας Τσακαλώτου», λέγοντας τα εξής:

«Δεν πρέπει κανείς εδώ μέσα να χειροκροτήσει για την αποχώρηση της “Ομπρέλας” από την Κεντρική Επιτροπή. Οχι επειδή αισθάνομαι άσχημα για τα… άτομα που υπογράφουν… αλλά γιατί πολύς κόσμος που βασίζεται τώρα στον ΣΥΡΙΖΑ βάσισε κι εκείνος τις ελπίδες του σ’ αυτούς τους ανθρώπους, άρα δεν μπορούμε να προσβάλουμε με αλαζονεία εδώ μέσα όσους έδωσαν σταυρό σε αυτούς τους ανθρώπους».

Απευθυνόμενος «στον κόσμο που έχει ευθυγραμμιστεί με τη συγκεκριμένη τάση του ΣΥΡΙΖΑ», ο ίδιος προσέθεσε: «Εχετε χώρο εδώ μέσα και η μόνη τάση θα είναι η δημοκρατική τάση, από τη βάση, με τα όργανα να κάνουν πολιτική από εσάς και για εσάς και για όλη την κοινωνία».

«Δυο βουλευτές έχουν υπογράψει την αποχώρηση τους από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους θυμίζω τον κώδικα δεοντολογίας», ανέφερε στη συνέχεια. Βάσει αυτού «όλοι/όλες οι βουλευτές είναι υποχρεωμένοι/υποχρεωμένες να τηρούν τις συλλογικές αποφάσεις του κόμματος, όλοι/όλες οι βουλευτές που εκλέγονται με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύονται πολιτικά και ηθικά ότι η έδρα που καταλαμβάνουν ανήκει στο κόμμα και όχι στους ίδιους».

Εν συνεχεία σημείωσε ότι «υπάρχει προφανώς μια πραγματικότητα ότι πλέον δεν υπάρχουν διαγραφές, συνεπώς δεν υπάρχει κανένας λόγος (εσωκομματικού) δημοψηφίσματος» και αναφέρθηκε σε απόσπασμα της απόφασης της ΚΕ που τον βρίσκει «απολύτως σύμφωνο», όπως είπε, το οποίο έχει ως εξής: «Τα άτομα που εκτοξεύουν τέτοιες ύβρεις και συκοφαντίες δεν μπορεί να φέρουν την ιδιότητα του μέλους του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και δεν μπορεί να εκπροσωπούν το κόμμα».

«Συντρόφισσες και σύντροφοι σήμερα αρχίζει η ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε ολοκληρώνοντας την τοποθέτηση του ο κ. Κασσελάκης. «Οπως είπα και χτες και το εννοώ, δεν υπάρχει στενός κύκλος. Θέλετε να δουλέψετε; Ελάτε. Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα. Από αύριο είναι μια καινούρια μέρα για τον ΣΥΡΙΖΑ και σας καλώ όλους να αναλάβετε τις ευθύνες σας μπροστά στην ιστορία αυτού του ιστορικού κόμματος».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...