Εδώ και λίγα χρόνια, κάποιος βρίσκει στο YouTube εκπομπές σχεδόν για οτιδήποτε θα μπορούσε να τον ενδιαφέρει. Από μαθήματα για να μάθει να κεντάει, έως τεχνικές προγραμματισμού για προχωρημένους. Πέρα από μουσικά βίντεο και συλλογές με διάφορους συνανθρώπους μας να την πατάνε σε φάρσες αγνώστων, ατυχήματα που κόβουν την ανάσα, στρατιώτες από το μέτωπο που διασκεδάζουν μακριά από την μάχη και τόσα πολλά άλλα υπάρχουν και τρελοί επιστήμονες κάθε λογής.
Μερικές φορές βρίσκεις και ανθρώπους που κάνουν πειράματα ή φτιάχνουν φουτουριστικά όπλα πλάσματος ή τεράστιους νεροκαταπέλτες. Και τις περισσότερες φορές σου λένε και πώς να τα φτιάξεις.
Κάποιοι το έχουν κάνει επάγγελμα. Είτε επειδή θέλουν κάποια στιγμή να μεταφερθούν σε κανονικό κανάλι με την εκπομπή τους, είτε γιατί πλέον βγάζουν αρκετά λεφτά για να μπορούν να κάνουν αυτό που τους αρέσει και να αυτοσυντηρούνται. Βέβαια δεν βγάζουν όλοι λεφτά. Χρειάζεται να έχουν και το κατάλληλο περιεχόμενο, την δίψα για να προσφέρουν το κάτι παραπάνω στο κοινό τους. Και πάνω από όλα, ιδέες. Δυστυχώς οι περισσότεροι αναλώνονται σε υπερβολικές αντιδράσεις και δεν είναι λίγες οι φορές που το αποτέλεσμα είναι χειρότερο από αυτό που θα περίμενε κάποιος να δει.
Μερικοί όμως συνδυάζουν άριστα τα ταλέντα που έχουν. Με λίγη θεατρικότητα και χιούμορ, ακόμα και ένας εφευρέτης μπορεί να είναι «κουλ». Για παράδειγμα ο Κόλιν Φαρζ, εφευρέτης και παρουσιαστής εκπομπής στο YouTube, έχει κατά την γνώμη μας, χιούμορ και αρκετή θεατρικότητα για να περνάνε απαρατήρητες οι άκυρες κατά καιρούς αλλά πολύ διασκεδαστικές εφευρέσεις που δημιουργεί. Και συνήθως αποσκοπούν στην ψυχαγωγία και όχι στην πρακτική εφαρμογή τους. Οπως για παράδειγμα, ένα κρεβάτι που εκτοξεύει τον χρήστη του, αν παρακοιμηθεί. Είναι αστείο να το βλέπεις σε δράση αλλά σε κάποιον άλλον. Και δύσκολα θα το μετέτρεπε κάποιος σε εμπορικό προϊόν. Πέρα από πωλήσεις για την 1η Απριλίου, θα πούλαγε χειρότερα και από χαρταετούς τον Δεκέμβρη. Επίσης έχει δημιουργήσει μαγνητικά παπούτσια για μεταλλικές επιφάνειες, και νύχια όπως αυτά του μεταλλαγμένου ήρωα Γούλβεριν, της σειράς κόμικς X-MEN. Η πρακτική εφαρμογή τους είναι μηδαμινή αλλά και πάλι τα θέλεις ως παιχνίδι, αν και αρκετά επικίνδυνα.
Η τελευταία του εφεύρεση όμως δεν είναι και τόσο εξωπραγματική. Αντίθετα, θα τη λέγαμε αρκετά πρακτική. Ενας κάδος που ο ιδιοκτήτης του μπορεί να τον χειρίζεται ασύρματα. Μπορεί να έχει κάποια προβλήματα αστάθειας αλλά σίγουρα κάνει την δουλειά του, αν δεν το μεταχειριστείτε ως αγωνιστικό τηλεκατευθυνόμενο αυτοκινητάκι. Ετσι κι αλλιώς, σκουπίδια μεταφέρει, δεν παίρνει μέρος σε αγώνα ταχύτητας.
Στην Ελλάδα ίσως να φαίνεται περίεργο αλλά σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και ιδιαίτερα στην Αγγλία (και σε ορισμένες πολιτείες της Αμερικής) το κάθε σπίτι έχει τον δικό του κάδο. Τον οποίο πρέπει και να τον συντηρεί. Πρέπει να τον βγάλουν έξω, την κατάλληλη ώρα, ώστε όταν περάσει το απορριμματοφόρο, να τον αδειάσει. Μερικές φορές δύο σπίτια μοιράζονται τον ίδιο κάδο αλλά και πάλι είναι υπεύθυνοι για αυτόν.
Η δημιουργία του κ. Φαρζ έχει δύο φώτα ενσωματωμένα μπροστά που του δίνουν την ψευδαίσθηση ότι είναι ρομπότ. Εσωτερικά έχει μέρη από τον μηχανισμό ενός αναπηρικού αμαξιδίου για τις ανάγκες τηλεκατεύθυνσής του. Ο εφευρέτης δεν έχει σκοπό να το βγάλει στο εμπόριο καθώς η πρώτη του προτεραιότητά, μόλις ολοκληρωθεί η κάθε εφεύρεση, είναι να ξεκινήσει την επόμενη. Γιατί όπως λέει και ο ίδιος, αυτό είναι που περιμένουν οι συνδρομητές του, μια νέα εφεύρεση όσο το δυνατόν πιο σύντομα.
Απολαύστε τον στο παρακάτω βίντεο.
Επίσης, δείτε τις αντιδράσεις του κόσμου όταν ο κάδος του κ. Φαρζ αποφασίζει να κάνει μια βόλτα στην περιοχή…
Ακολουθήστε το Protagon στο Google News