690
O Σταύρος Δρακουλαράκος, Γενικός Διευθυντής Επικοινωνίας της εταιρείας Παπαστράτος είναι πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου |

«The Power of Diverse Thinking» στο ετήσιο ραντεβού των κλάδων της Διαφήμισης, της Επικοινωνίας και της Τεχνολογίας

Protagon Team 30 Μαρτίου 2021, 15:44
O Σταύρος Δρακουλαράκος, Γενικός Διευθυντής Επικοινωνίας της εταιρείας Παπαστράτος είναι πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου
|

«The Power of Diverse Thinking» στο ετήσιο ραντεβού των κλάδων της Διαφήμισης, της Επικοινωνίας και της Τεχνολογίας

Protagon Team Protagon Team 30 Μαρτίου 2021, 15:44

Τι μπορεί να κάνει ευφυέστερη μια ομάδα; Τι μπορεί να την κάνει να «πετάει» απέναντι σε σύνθετα, πολυδιάστατα ζητήματα του 21ου αιώνα; Mα, φυσικά, η συλλογικότητα, η συνεργασία, η ανταλλαγή ποικίλων απόψεων, οι μόνες μπορούν να ελαχιστοποιήσουν το λάθος, τη μονομερή προσέγγιση, να καταργήσουν στεγανά και παρωπίδες. Ο κόσμος των επιχειρήσεων, κύρια αντιμέτωπος με περίπλοκες απαιτήσεις των καιρών, έχει πια συνειδητοποιήσει ότι το Άγιο Δισκοπότηρο είναι η Συλλογική Νοημοσύνη.

Ειδικά, με τη γνώση που κομίζει στην ανθρωπότητα η πανδημία, η ανάγκη για συνεργασία, αλλά και για ανθεκτικότητα, για πρόσβαση σε μεγαλύτερο εύρος ιδεών, αλλά και προσαρμογή σε άγνωστα μέχρι σήμερα δεδομένα, εξελίσσεται σε βασικό ζητούμενο. Κι αυτό θα πραγματευτεί το συνέδριο της ΙΑΒ Hellas, υπό τον τίτλο «Η Δύναμη της Ποικιλόμορφης Σκέψης», ή «Η Δύναμη της Διαφορετικής Συλλογιστικής», αν θέλετε – και πάντως «The Power of Diverse Thinking».

Το συνέδριο διοργανώνεται στο πλαίσιο του Interactive Marketing Conference, του ετήσιου ραντεβού των κλάδων της Διαφήμισης, της Επικοινωνίας και της Τεχνολογίας, με πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής τον Σταύρο Δρακουλαράκο, Γενικό Διευθυντή Επικοινωνίας της εταιρείας Παπαστράτος. Γνωστές προσωπικότητες, ενδιαφέροντα πάνελ, εποικοδομητικές συζητήσεις.

Το ημερολόγιο των εκδηλώσεων ξεδιπλώνεται τους προσεχείς μήνες, αρχής γενομένης την Τετάρτη 31 Μαρτίου, με θέμα «Διαφήμιση και Ψηφιακός κόσμος» – «Advertising and Digital».

Στις 23 Απριλίου, έχει προγραμματιστεί εκδήλωση με θέμα «Τεχνολογία και Επιστήμη» – «Technology and Science».

Στις 17 Ιουνίου «Κοινωνία και Bιωσιμότητα» – «Society and Sustainability», ενώ στις 24 Ιουνίου θα λάβει χώρα το κεντρικό γεγονός του συνεδρίου, υπό τον τίτλο «Η Δύναμη της Διαφορετικής Συλλογιστικής» – «The Power of Diverse Thinking».

Η παρακολούθηση είναι ελεύθερη, δωρεάν, για όλες τις εκδηλώσεις, ενώ θα υπάρχει πρόσβαση σε αυτές, σε βίντεο, ακόμη και μετά τη λήξη τους. Οι πρώτες τρεις εκδηλώσεις – ψηφιακά γεγονότα θα έχουν διάρκειας μιας ώρας, ενώ η κύρια εκδήλωση θα διεξαχθεί σε υβριδική μορφή.

Ατομική και συλλογική ευφυΐα

Ο Έντι Μόρα δεν έχει καταφέρει και τίποτα φοβερό στη ζωή του. Αγωνίζεται να υπάρξει ως συγγραφέας, ταλανίζεται κάποιες φορές από έλλειψη κινήτρου. Μια ωραία πρωία, παίρνει ένα ψυχοτρόπο χάπι, που ενεργοποιεί όλα τα μέρη του εγκεφάλου του, ακόμη κι αυτά που κατά κανόνα τεμπελιάζουν. Μεταμορφώνεται σε σπάνιο, πολύτιμο μυαλό. Η ιστορία του Μόρα ηχεί σαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας – και είναι κατά μια έννοια, θα τη συναντήσετε και σε νουβέλα και σε ταινία.

Η ανατροπή όμως βρίσκεται αλλού. Γιατί ακόμη κι αν καταφέρει κάποιος με τρόπο μαγικό να αξιοποιήσει όλες τις νοητικές δυνατότητες του (ελάχιστα πράγματα μπορούμε στα αλήθεια να κάνουμε γι’ αυτό), αυτό που ψάχνει θα το βρει σε διαφορετική πίστα. Στο «εμείς» κι όχι στο «εγώ». Στη συλλογική και όχι στην ατομική ευφυΐα. Ναι, υπάρχουν πρακτικές που μπορούμε να εφαρμόσουμε για να αναβαθμίσουμε τη συλλογική μας «εξυπνάδα»…

Δείτε το «The Power of Diverse Thinking» ως επιστολή ερωτικού περιεχομένου, που έχει τη δυνατότητα να προσελκύσει, να γητεύσει τον καλύτερο εαυτό ενός εκάστου, να τον ωθήσει σε δημιουργική ζύμωση με τα μέλη της ομάδας του, καθιστώντας την τελευταία ηγέτιδα, πρωτοπόρα.

Το κλειδί είναι να μη κοιτάξεις πίσω – ειδικά σε περίοδο κρίσης μια τέτοια κίνηση μπορεί να αποβεί καταστροφική. Εδώ, ξεπροβάλλει το περίφημο resilience: η ευελιξία, η προσαρμογή στα δεδομένα του σήμερα, ώστε να μπορέσει η ομάδα να ενεργοποιήσει δυναμικά τις αξίες της εταιρείας, επιτυγχάνοντας να τις μεταλαμπαδεύσει στους υπόλοιπους εργαζόμενους, στην ίδια την κοινωνία.

Το ενδιαφέρον είναι ότι οι εκδηλώσεις, οι συζητήσεις του συνεδρίου, θα ξεφύγουν από τη δημογραφική ποικιλομορφία (φύλο, φυλή, ηλικία, θρησκεία) και θα εστιάσουν σε διαφορές στην οπτική, τις εμπειρίες, τον τρόπο σκέψης, τις κύριες παραμέτρους που συνθέτουν την – αποκαλούμενη από τους ειδικούς ως – «γνωστική ετερογένεια» – «cognitive diversity».

Η υπόθεση εργασίας είναι τολμηρή. Η ομοιογένεια δεν είναι απαραιτήτως καλό πράγμα. Ο κίνδυνος με τις ομάδες που φέρουν το χαρακτηριστικό της ομοιογένειας, είναι ότι πιθανότατα διαμορφώνουν κρίσεις και εκτιμήσεις που διέπονται από υπερβολική εμπιστοσύνη, υποβιβάζοντας την πιθανότητα του σοβαρού λάθους. Στην πραγματικότητα, δεν βλέπουν το σινιάλο του κινδύνου, δεν ακούν τον υπόκωφο θόρυβο μιας καταστροφής που μπορεί να κοντοζυγώνει.

Το ευρύ φάσμα προσεγγίσεων, οι πολλές και διαφορετικές οπτικές, είναι η πολυπόθητη εγγύηση για ένα αποτέλεσμα αξιοζήλευτο, ασφαλές, ακόμη και σε περιστάσεις που μοιάζουν με κινούμενη άμμο. Ενθαρρύνοντας τις δημιουργικές αποκλίσεις, ενθαρρύνονται άλλωστε και οι εργαζόμενοι να απελευθερώσουν τον καλύτερο εαυτό τους.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη πρόκληση από μια τέτοια επένδυση στον παράγοντα άνθρωπο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...