488
Πυρετώδεις οι εργασίες για να στηθούν εξέδρες μπροστά από τη Βουλή για το Athens Stage» του Rally Acropolis | ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Θα υπάρχει τελικά κόσμος στο Σύνταγμα για το Ράλι Ακρόπολις;

Πυρετώδεις οι εργασίες για να στηθούν εξέδρες μπροστά από τη Βουλή για το Athens Stage» του Rally Acropolis
|ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Θα υπάρχει τελικά κόσμος στο Σύνταγμα για το Ράλι Ακρόπολις;

Όπως γράφαμε πριν δύο μήνες, –μετά από απουσία οκτώ και έπειτα από μία δευτεροκλασάτη υπόθεση προβολής και χωρίς τα μεγάλα ονόματα–, το Ράλι Ακρόπολις, ο σκληρότερος, κάποτε, αγώνας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, επιστρέφει στα πάτρια εδάφη. Σαφώς και είναι επιτυχία. Πρέπει να ‘σαι μουντρούχος για να μη βλέπεις τίποτα θετικό επειδή το περιβάλλον είναι δυστοπικό.

Και είναι επιτυχία όχι μόνο για τη δωρεάν διαφήμιση της χώρας σε τουριστικό επίπεδο –ούτως ή άλλως είναι φαιά η συγκεκριμένη έννοια στα χρόνια της Covid– αλλά και ως ηθική δικαίωση. Το «2021 EKO ACROPOLIS RALLY OF GODS», όπως είναι το πλήρες ονοματεπώνυμό του, είναι πάλι εδώ, θα είναι και το 2022, και είναι η σκυτάλη που πολύς κόσμος του motorsport περίμενε –έστω και αν το σύγχρονο Ακρόπολις δεν έχει και πολλή σχέση με την ταλαιπωρία ψυχών και μετάλλων του παρελθόντος. Τότε, τις πρώιμες εποχές, όταν τα πληρώματα διέσχιζαν το μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής Ελλάδας, μέρα και νύχτα, σαν νέοι Κολόμβοι που εξερευνούσαν παγκοσμίως άγνωστα στον χάρτη χωριά.

Εφέτος πάντως και για πρώτη φορά, έχει προγραμματιστεί η λεγόμενη «Athens Stage» –κάτι σαν ειδική διαδρομή στο κέντρο της πόλης. Την απάντηση στο κεντρικό ερώτημα του τίτλου, όσον αφορά την πρόσβαση του κόσμου, την έδωσε αυτές τις μέρες η οργανωτική επιτροπή του αγώνα. Συγκεκριμένα, στο εσωτερικό της πλατείας, ήδη από την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου, οι χορηγοί του αγώνα θα βρίσκονται στον χώρο και θα μπορεί το κοινό, τηρουμένων των μέτρων προστασίας, να είναι εκεί και να παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί μαζί με το οφθαλμόλουτρο επί των αγωνιστικών αλλά και ιστορικών αυτοκινήτων.

Τα πρώτα οχήματα έφτασαν στην πλατεία ήδη από το μεσημέρι της Τρίτης (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Την επόμενη μέρα, Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου, θα γίνει η πρώτη ειδική του φετινού Ακρόπολις, η «Cosmote 5G Athens Stage», όπου το απόγευμα, στις 18:00 η πλατεία Συντάγματος θα αντηχήσει τα πρώτα σκασίματα από τις εξατμίσεις και τα anti-lag συστήματα. Κάτι σα να ακούς Καλάσνικοφ σε επαναληπτική φάση ένα πράμα.

Το θέαμα θα είναι πρωτόγνωρο. Οι πιο κεντρικοί δρόμοι της πόλης, η λεωφ. Αμαλίας, η Γεωργίου Α’, με τα αγωνιστικά να περικυκλώνουν την πλατεία και να δονούν (ίσως;) και τη Βουλή. Το ζήτημα ωστόσο είναι ότι στο επίμαχο χρονικό διάστημα, από τις 13:30 της Πέμπτης έως και το τέλος της συγκεκριμένης ειδικής διαδρομής, η πλατεία Συντάγματος θα εκκενωθεί για λόγους ασφάλειας. Θα είναι ανοιχτή ξανά μετά την ολοκλήρωση ώστε το κοινό να μπορεί να χαζέψει από κοντά τα αγωνιστικά «όπλα» καθώς θα παραμείνουν εκεί σταθευμένα μέχρι το πρωί της Παρασκευής, οπότε τελειώνει το «θεαθήναι» και ξεκινά ουσιαστικά ο αγώνας.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η Athens Stage θα μεταδοθεί ζωντανά από την κρατική τηλεόραση όσο και από τη Cosmote TV, η οποία θα παρακολουθήσει από κοντά όλη την εξέλιξη του αγώνα. Όπως λένε και στο χωριό μου, «it’s back» . Και είναι μια χαρά. Για τη χώρα, το επικοινωνιακό «διαβατήριο», το fun της υπόθεσης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News