785
|

40 χρόνια μπροστά!

Protagon Team Protagon Team 4 Φεβρουαρίου 2021, 10:31

40 χρόνια μπροστά!

Protagon Team Protagon Team 4 Φεβρουαρίου 2021, 10:31

To 1981, ο Ευάγγελος Σπανός ίδρυσε στα Ιλίσια ένα μικρό, αλλά εξειδικευμένο ενδοκρινολογικό εργαστήριο με μετοχικό κεφάλαιο μόλις 200.000 δραχμές. Ήταν μια τυπική ελληνική μικρή οικογενειακή επιχείρηση η οποία όμως από την πρώτη στιγμή ξεχώρισε. Ήταν το πρώτο εργαστήριο που εισήγαγε τις ραδιοαναλύσεις στους προσδιορισμούς ορμονών και την εφαρμογή μεθόδων εσωτερικού ποιοτικού ελέγχου. Η Βιοιατρική ξελίχθηκε μέσα σε πέντε χρόνια στο πρώτο πολυδύναμο διαγνωστικό κέντρο της χώρας και από τότε δεν σταμάτησε ποτέ να αναπτύσσεται. Όχι τυχαία. Η καινοτομία που σήμερα αποτελεί κοινοτοπία, τουλάχιστον στις συστάσεις κάθε μικρής ή μεγάλης εταιρείας, υπήρξε από την πρώτη στιγμή το στοιχείο που έκανε τη διαφορά για την οικογένεια Σπανού και τους συνεργάτες της.

Σήμερα, 40 χρόνια μετά, η Βιοιατρική βρίσκεται στην κορυφή της ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης, με υπηρεσίες υψηλής ποιότητας και πολλαπλές διακρίσεις. Αποτελεί τον κορυφαίο ιδιωτικό φορέα παροχής ιατρικών υπηρεσιών πρωτοβάθμιας περίθαλψης, με 56 αυτόνομα Διαγνωστικά Κέντρα σε Ελλάδα και Κύπρο, τα οποία δέχονται περισσότερες από 3.000.000 επισκέψεις το χρόνο. Ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ διαθέτει επίσης τρεις Κλινικές, την Βιοκλινική Αθηνών, Πειραιά και Θεσσαλονίκης, οι οποίες αποτελούν πρότυπα σύγχρονων νοσοκομειακών μονάδων υψηλής ποιότητας, ένα Κέντρο Διεθνών Ασθενών και 7 Οδοντιατρικές Μονάδες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα της επιμονής, της αδιάκοπης δουλειάς και της καθημερινής προσήλωσης στην προάσπιση του πολυτιμότερου αγαθού, της υγείας, με συνεχή προσπάθεια για παροχή υπηρεσιών που ξεχωρίζουν για την ποιότητα, την αξιοπιστία και την ασφάλεια.

Είναι μια επιτυχία που αντανακλά στην αξία των ανθρώπων του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ, όλων αυτών που εργάζονται σκληρά για να πετυχαίνουν τους στόχους, συνοδοιπόροι της διοίκησης σε αυτή τη διαδρομή της καταξίωσης.

Είναι η ανταμοιβή των εκατομμυρίων πολιτών, που 40 χρόνια τώρα δέχονται τις υπηρεσίες της, κι εμπιστεύονται στους ανθρώπους της ό,τι πιο πολύτιμο έχουν, την υγεία τους.

Πρόσβαση σε περισσότερες από 4.000 εξετάσεις

Το 1981 η Βιοιατρική ήταν το πρώτο ελληνικό εργαστήριο που εισήγαγε τις ραδιοαναλύσεις στους προσδιορισμούς ορμονών και την εφαρμογή μεθόδων εσωτερικού ποιοτικού ελέγχου. Από τότε ο Όμιλος ξεχωρίζει για την  αξιοπιστία των εργαστηριακών αποτελεσµάτων. Η Βιοιατρική εφαρμόζει εσωτερικό κλινικό ποιοτικό έλεγχο και προγράμματα εξωτερικής ποιοτικής αξιολόγησης για όλες τις εργαστηριακές ειδικότητες. Διαθέτει την πιστοποίηση ISO 9001 και τη διαπίστευση ISO 15189, 17025 για την ποιότητα των Εργαστηριακών και ∆ιοικητικών υπηρεσιών και τον υψηλό βαθµό αξιοπιστίας των εργαστηριακών αποτελεσμάτων.

Ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ βρίσκεται διαχρονικά στις πρώτες θέσεις σε ∆ιεργαστηριακά Προγράµµατα Εξωτερικής Ποιοτικής Αξιολόγησης τόσο σε Εθνικό όσο και σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο. Έχει επίσης αναδειχθεί ως Ευρωπαϊκό Κέντρο Αριστείας από την General Electric για την Αξονική και Μαγνητική Τομογραφία και τη Roche για την πλήρη αυτοματοποίηση του Εργαστηρίου.

Η Βιοιατρική συνεργάζεται σήμερα με περισσότερες από 400 ιδιωτικές εταιρείες, τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες και όλα τα δημόσια ασφαλιστικά ταμεία. Αποτελεί, μάλιστα, το μοναδικό ελληνικό Δίκτυο Διαγνωστικών µονάδων που καλύπτει όλο το φάσµα της Eργαστηριακής Iατρικής, με τη πρόσβαση σε περισσότερες από 4.000 κοινές και εξειδικευμένες εξετάσεις, πολλές από τις οποίες εκτελούνται αποκλειστικά στα εργαστήρια του Ομίλου.

Για την υγεία όλων

Το Πάσχα του 2020, σε ηλικία 77 ετών ο Ευάγγελος Σπανός έγινε ένα από τα πρώτα θύματα του κορονοϊού στην Ελλάδα. Τραγική ειρωνεία, δεν πρόλαβε να σβήσει ο ίδιος τα κεράκια για τα 40χρονα του Ομίλου. Πρόλαβε όμως να αφήσει μια βαριά κληρονομιά από επιστημονικό έργο και σε προσωπικό και σε ομιλικό επίπεδο, και να δημιουργήσει μια αγαπημένη οικογένεια με τη σύζυγο του Μάχη, με δύο παιδιά, τον Γιώργο και την Δήμητρα, που συνεχίζουν επαξίως το έργο του.

Η Βιοιατρική είναι σήμερα πιο δυνατή από ποτέ, αντιμετωπίζει με ευθύνη και αυτοπεποίθηση τις προκλήσεις της εποχής και συνεχίζει να αναπτύσσεται, με οργάνωση, εκπαίδευση και συνεχή εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση. Συνεχίζει να επενδύει σε νέα διαγνωστικά εργαλεία και υψηλή τεχνολογία, σε ψηφιακές λύσεις και διαρκείς αναβαθμίσεις, που διευκολύνουν την πρόσβαση στις παρεχόμενες υπηρεσίες και ανταποκρίνονται στις ανάγκες της σύγχρονης Διαγνωστικής Ιατρικής. Συνεχίζει να επιλέγει μόνο κορυφαίους συνεργάτες που δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για την φροντίδα των ασθενών. Και συνεχίζει να βραβεύεται από φορείς της Ελλάδας και του εξωτερικού, και να επιβραβεύεται από τους πιο απαιτητικούς κριτές: τους πολίτες της Ελλάδας και της Κύπρου.

“Είμαστε εδώ για την υγεία όλων”, είναι το εταιρικό μήνυμα και το όραμα του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ. Και το εννοεί. Τα χρόνια της οικονομικής κρίσης και έως σήμερα, ο Όμιλος συμμετέχει εμπρακτα σε πρωτοβουλίες κοινωνικής αλληλεγγύης και παρέχει δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, σε συνεργασία με τοπικούς, επιστημονικούς και άλλους φορείς. Στηρίζει έμπρακτα Οργανισμούς που μεριμνούν για παιδιά, οικογένειες και ηλικιωμένους που βρίσκονται σε ανάγκη, ενώ ταυτόχρονα στέκεται στο πλευρό των Ελλήνων αθλητών, με χορηγικά προγράμματα σωματείων και διοργανώσεων.
Όπως, άλλωστε, είχε πει ο ιδρυτής της: “Η επιτυχία είναι το αντάλλαγμα γι’ αυτούς που μοχθούν. Η ευτυχία είναι το αντάλλαγμα γι΄αυτούς που προσφέρουν”.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News