249
Τα κινητά Pixel της Google, όπως αυτά στη φωτογραφία, θα είναι τα πρώτα που θα «ακούν» τους σφυγμούς μας | REUTERS/Eduardo Munoz/File Photo

Η Google θέλει να «ακούει» το καρδιοχτύπι μας

Protagon Team Protagon Team 9 Φεβρουαρίου 2021, 13:59
Τα κινητά Pixel της Google, όπως αυτά στη φωτογραφία, θα είναι τα πρώτα που θα «ακούν» τους σφυγμούς μας
|REUTERS/Eduardo Munoz/File Photo

Η Google θέλει να «ακούει» το καρδιοχτύπι μας

Protagon Team Protagon Team 9 Φεβρουαρίου 2021, 13:59

Σε καιρούς πανδημίας, η αυτοεξέταση είναι κάτι που πολλοί θα επιδίωκαν. Αν, μάλιστα, κάτι τέτοιο μπορούσε να γίνει με τη χρήση ενός έξυπνου κινητού, τότε θα ήταν ακόμη καλύτερα.

Δυνατότητες παρακολούθησης του σφυγμού και του αναπνευστικού ρυθμού ετοιμάζεται να δώσει στους χρήστες η Google τις επόμενες εβδομάδες, όπως ανακοίνωσε ο γίγαντας του Διαδικτύου, που ποτέ δεν έκρυψε τις φιλοδοξίες του να μπει για τα καλά και στον κλάδο της υγείας.

Ο παλμός θα μετριέται με τη χρήση της κάμερας του κινητού με την ανάλυση μικρών διαφορών στο χρώμα του δέρματος που σχετίζονται με την κυκλοφορία του αίματος. Ο αναπνευστικός ρυθμός θα μετριέται και πάλι με τη χρήση της κάμερας που θα κινηματογραφεί το στήθος του χρήστη. Οι μετρήσεις θα είναι εφικτές αρχικά με τα τηλέφωνα Google Pixel και αργότερα και από άλλες μάρκες.

Οσο χρήσιμες και αν είναι, αυτές οι λειτουργίες αφορούν τη χρήση και επεξεργασία εξαιρετικά ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων, σημειώνει η εφημερίδα Monde. Η εταιρεία διαβεβαίωσε ότι ο χρήστης θα μπορεί να σβήνει την εγγραφή αμέσως. Εναλλακτικά, αν τη χρησιμοποιήσει για την εφαρμογή Google Fit, τα δεδομένα θα κρυπτογραφούνται προτού αποθηκευτούν στους διακομιστές της Google.

Στην ίδια αγορά προϊόντων και λογισμικού ευεξίας και ιατρικής έχει μπει και η Apple που δίνει παραπλήσιες δυνατότητες μέσω του Apple Watch.

Τον περασμένο μήνα η Google ολοκλήρωσε την εξαγορά της Fitbit, οι προσωπικές συσκευές της οποίας είναι δημοφιλείς ανάμεσα στους αθλητές, επαγγελματίες και μη. Η εξαγορά εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αλλά προκάλεσε σοβαρές ανησυχίες σχετικά με τη χρήση των δεδομένων και τον σεβασμό του ανταγωνισμού.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News