292
Τα παπούτσια που φέρουν και την υπογραφή του Τζόρνταν φορέθηκαν για πρώτη φορά από τον θρύλο του μπάσκετ στην πρώτη του σεζόν με τους Σικάγο Μπουλς το 1984 | Focus on Sport/Getty Images

Τα πρώτα Nike του Τζόρνταν πουλήθηκαν σε τιμή ρεκόρ 1,47 εκατ. δολάρια

Protagon Team Protagon Team 25 Οκτωβρίου 2021, 16:40
Τα παπούτσια που φέρουν και την υπογραφή του Τζόρνταν φορέθηκαν για πρώτη φορά από τον θρύλο του μπάσκετ στην πρώτη του σεζόν με τους Σικάγο Μπουλς το 1984
|Focus on Sport/Getty Images

Τα πρώτα Nike του Τζόρνταν πουλήθηκαν σε τιμή ρεκόρ 1,47 εκατ. δολάρια

Protagon Team Protagon Team 25 Οκτωβρίου 2021, 16:40

Ένα θρυλικό ζευγάρι παπουτσιών που έχει φορέσει ο ζωντανός θρύλος του μπάσκετ, Μάικλ Τζόρνταν, πουλήθηκε σε δημοπρασία του οίκου Sotheby’s, σπάζοντας ρεκόρ τιμής στην πώληση φορεμένων σε αγώνα υποδημάτων.

Ο Τζόρνταν με την φανέλα των Μπουλς και τα αθλητικά παπούτσια της NIKE το 1985

Τα ερυθρόλευκα παπούτσια του Τζόρνταν δημοπρατήθηκαν προς 1,47 εκατ. δολάρια. «Τα πιο πολύτιμα πάνινα παπούτσια που προσφέρθηκαν ποτέ σε δημοπρασία—τα Nike Air Ships της κανονικής σεζόν του Μάικλ Τζόρνταν από το 1984—μόλις πουλήθηκαν για 1.472.000 δολάρια στην δημοπρασία μας στο Λας Βέγκας», έγραψε στο Twitter ο οίκος Σόθμπις.

Από την πλευρά του ο Μπραμ Γουότσερ του Sotheby’s είπε στο BBC, ότι η πώληση ρεκόρ «επιβεβαιώνει ότι ο Τζόρνταν καθώς και τα Nike Air Ships βρίσκονται στην κορυφή της αγοράς αθλητικών παπουτσιών». Το ζευγάρι παπουτσιών αγόρασε ο συλλέκτης Νικ Φιορέλα.

Τα εν λόγω παπούτσια φορέθηκαν για πρώτη φορά από τον Τζόρνταν στην πρώτη του σεζόν με τους Chicago Bulls το 1984  -την ίδια χρονιά ξεκίνησε τη συνεργασία του με τη Nike για να δημιουργήσει τη δική του σειρά παπουτσιών και ρούχων, όπως αναφέρει ο Independent. Ο Τζόρνταν συνέχισε να τα φοράει το 1985, πριν επιλέξει μια άλλη έκδοση το 1986, σύμφωνα με το AFP.

Αν και τα παπούτσια του Τζόρνταν άγγιξαν τιμή ρεκόρ για υποδήματα που φορέθηκαν σε αγώνα, δεν είναι τα πιο ακριβά αθλητικά που έχουν πουληθεί. Το πρωτότυπο Nike Air Yeezy 1 του ράπερ Κάνιε Γουέστ πουλήθηκε για ένα ρεκόρ 1,8 εκατομμυρίων δολαρίων, τον Απρίλιο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News