330
|

Τα άτομα με εγκεφαλική αναπηρία δημιουργούν!

Protagon Team Protagon Team 3 Δεκεμβρίου 2021, 14:52

Τα άτομα με εγκεφαλική αναπηρία δημιουργούν!

Protagon Team Protagon Team 3 Δεκεμβρίου 2021, 14:52

«Το μέλλον ανήκει σε αυτούς που πιστεύουν στην ομορφιά των ονείρων τους». Η φημισμένη ρήση της Ελεονώρας Ρούσβελτ βρίσκει εφαρμογή σε μια «όμορφη», όσο και πρωτοποριακή πρωτοβουλία της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή: τη δημιουργία και λειτουργία της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. ΑΝΘΙΖΩ. Πρόκειται για μια Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Ένταξης Ευάλωτων Ομάδων, που έχει στόχο την επαγγελματική αποκατάσταση ατόμων με αναπηρία. Και αυτή επιτυγχάνεται με την πλήρη αξιοποίηση των ατομικών δυνατοτήτων τους και την αυτονομία που δικαιούνται.

Η ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. ΑΝΘΙΖΩ ιδρύθηκε πριν από περίπου ένα χρόνο και έχει κύρια δρταστηριότητα την παραγωγή χειροποίητων ειδών καθημερινής ζωής, χρήσιμα στον καθένα μας. Τσάντες, κούπες, T-shirts, είδη διακόσμησης και πολλές ακόμη δημιουργίες μας περιμένουν στο www.koinsepanthizo.gr να τα γνωρίσουμε, να τα προμηθευτούμε από το εύχρηστο e-shop και να συνεισφέρουμε στο οραματικό έργο της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή.

Μαζί, προσφέρουμε ουσιαστική βοήθεια και ελπίδα στα άτομα με εγκεφαλική παράλυση, που χάρη στη δική μας ανταπόκριση μπορούν να αισθανθούν πίστη στις δυνατότητες τους και λειτουργικά μέλη της κοινωνίας.

Σήμερα, περισσότερα από 240 παιδιά, έφηβοι και ενήλικοι με εγκεφαλική παράλυση βιώνουν καθημερινά και δωρεάν στο Πρότυπο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης «Πόρτα Ανοιχτή» ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών και προγραμμάτων υψηλής ποιότητας για την εκπαίδευση, αποκατάσταση, ψυχαγωγία και κοινωνική ένταξή τους.

Από την ίδρυσή της, σχεδόν πέντε δεκαετίες πριν, η Εταιρεία έχει φροντίσει περισσότερα από 4.000 άτομα με εγκεφαλική παράλυση. Πρωτοπόρος στον τομέα της, αποβλέπει στην άρση των φραγμών που δημιουργούν η άγνοια και η προκατάληψη και χτίζει στέρεες γέφυρες επικοινωνίας. Στηρίζει τον άνθρωπο με αναπηρία σε κάθε στάδιο της ζωής του, ενώ συγχρόνως βρίσκεται στο πλευρό της οικογένειας, μετεκπαιδεύει στελέχη, ενημερώνει την κοινή γνώμη και ενθαρρύνει την επιστημονική έρευνα γύρω από τα αίτια και την πρόληψη της εγκεφαλικής παράλυσης.

Χωρίς τη συνδρομή της κοινωνίας, αυτό το έργο δεν θα ήταν εφικτό. Τώρα έχουμε τη δυνατότητα να το «βάλουμε» στην καθημερινότητά μας, μέσα από τις ξεχωριστές αυτές δημιουργίες των συνανθρώπων μας.

Για περισσότερες πληροφορίες και αγορές προϊόντων επισκεφθείτε το: www.koinsepanthizo.gr
Επικοινωνία: [email protected]
Μ. Γερουλάνου 117, Αργυρούπολη Τηλ. 210 9622290

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News