565
Ο Ντουέιν Τζόνσον, ο επονομαζόμενος «Βράχος» και η νυν «Wonder Woman» Γκαλ Γκαντότ έχουν να λαβαίνουν για τις ερμηνείες τους 20 εκατ. δολάρια ο καθένας | Netflix

«Red Notice», η πιο ακριβή παραγωγή του Netflix

Protagon Team Protagon Team 21 Ιουλίου 2021, 20:55
Ο Ντουέιν Τζόνσον, ο επονομαζόμενος «Βράχος» και η νυν «Wonder Woman» Γκαλ Γκαντότ έχουν να λαβαίνουν για τις ερμηνείες τους 20 εκατ. δολάρια ο καθένας
|Netflix

«Red Notice», η πιο ακριβή παραγωγή του Netflix

Protagon Team Protagon Team 21 Ιουλίου 2021, 20:55

Στις αρχές του 2020 το Netflix, η Amazon Prime Video, η HBO Max και οι λοιποί «streamers» είχαν ήδη αλλάξει τα δεδομένα όσον αφορά την εμπειρία παρακολούθησης μιας κινηματογραφικής ή τηλεοπτικής παραγωγής. Στη συνέχεια ενέσκηψε η φονική πανδημία του κορονοϊού και καθώς εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι υποχρεώθηκαν να κλειστούν στα σπίτια τους, στράφηκαν σωρηδόν προς την αποκαλούμενη «home entertainment». 

Την ίδια περίοδο οι κινηματογράφοι άρχισαν να κλείνουν και οι κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές να μειώνονται δραστικά. Κορυφαία κινηματογραφικά στούντιο αναγκάστηκαν να αναβάλουν πρεμιέρες πολυαναμενόμων ταινιών, αναζητώντας, συγχρόνως, νέες μεθόδους προώθησης και κυκλοφορίας τους.  

Οι εταιρείες παροχής υπηρεσιών streaming επωφελήθηκαν από την αυξημένη ζήτηση ενώ εξαιτίας όλων όσα επακολούθησαν – τα οποία είτε τα προκάλεσαν είτε τα επίσπευσαν ο κορονοϊός και η πανδημία του – φαίνεται πως όντως η τρέχουσα δεκαετία θα μείνει στην ιστορία ως τα «Streaming ’20s». 

Ο Ντουέιν Τζόνσον στα γυρίσματα

Οπότε δεν πρέπει να προκαλεί μεγάλη εντύπωση ότι η Universal αναγκάστηκε να πουλήσει τα δικαιώματα διανομής του «Red Notice» στο Netflix. Η ιστορική αμερικανική εταιρεία κινηματογραφικών παραγωγών χρειάστηκε να αναμετρηθεί με άλλα κορυφαία ονόματα της βιομηχανίας του κινηματογράφου, όπως η Paramount και η Warner Bros, για να αποκτήσει τα δικαιώματα της χιουμοριστικής ταινίας δράσης στην οποία πρωταγωνιστούν o πρώην «Πράσινος Φανός» Ράιαν Ρέινολντς, η νυν «Wonder Woman» Γκαλ Γκαντότ και ο σκληροτράχηλος Ντουέιν Τζόνσον, ο επονομαζόμενος «Βράχος».  

Αυτό συνέβη το 2018 – μας πληροφορεί το Variety – ενώ ο πόλεμος μεταξύ των εταιρειών παραγωγής για την απόκτηση του «Red Notice» ξέσπασε με αφορμή την τεράστια επιτυχία που σημείωσε την προηγούμενη χρονιά η κωμική ταινία φαντασίας της Sony, «Jumanji: Welcome to the Jungle» με πρωταγωνιστές τον Ντουέιν Τζόνσον και τον Κέβιν Χαρτ και εισπράξεις που ξεπέρασαν τα 960 εκατομμύρια δολάρια σε όλον τον κόσμο.

Ωστόσο τα σχέδια της Universal ανέτρεψε ο κορονοïός και η πανδημία του. Τα γυρίσματα της ταινίας ολοκληρώθηκαν με καθυστέρηση πέντε μηνών και τελικά το «Red Notice» κατέληξε στο Νetflix. Παρότι το έργο δεν θα κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους, τόσο ο Ντουέιν Τζόνσον όσο και η Γκαλ Γκαντότ έχουν να λαβαίνουν για τις ερμηνείες τους 20 εκατομμύρια δολάρια ο καθένας.

Την προηγούμενη εβδομάδα «ο Βράχος» ανακοίνωσε πως το «Red Notice» θα είναι διαθέσιμο στην πλατφόρμα του Νetflix το φθινόπωρο. «Επίσημη Ενημέρωση. Η πρεμιέρα της μεγαλύτερης παραγωγής του Netflix, #REDNOTICE, θα πραγματοποιηθεί στα καθιστικά σας ανά τον κόσμο την 12η Νοεμβρίου», έγραψε στο Twitter ο Ντουέιν Τζόνσον σε ένα μήνυμα που διακόσμησε με τα emojis ενός κόκκινου φανού, μίας πυρκαγιάς και μίας υδρογείου. 

Το σενάριο και τη σκηνοθεσία της ταινίας υπογράφει ο αμερικανός κινηματογραφιστής Ρόσον Μάρσαλ Θέρμπερ ο οποίος με τον «Βράχο» έχει συνεργαστεί ήδη τρεις φορές, στις ταινίες «Dodgeball: A True Underdog Story», «We’re the Millers» και «Central Intelligence». 

Οσον αφορά την πλοκή της ταινίας, οι κεντρικοί ήρωες είναι ένας κορυφαίος αναλυτής του FBI (Τζόνσον) και δύο αντίπαλοι κακοποιοί, η πιο καταζητούμενη κλέφτρα έργων τέχνης στον κόσμο (Γκαντότ) και ο κορυφαίος κομπιναδόρος στον κόσμο (Ρέινολντς). Στο «Red Notice» εξαιτίας μίας παράτολμης ληστείας οι πορείες των τριών πρωταγωνιστών συγκλίνουν και τότε αρχίζει να κορυφώνεται η δράση.

Στο μήνυμα που ανάρτησε στο Twitter o Ντουέιν Τζόνσον, πέρα από τον «καλό του φίλο» σκηνοθέτη και σεναριογράφο της ταινίας, πέρα από τους «εξαιρετικά ταλαντούχους» συμπρωταγωνιστές του, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και το Netflix για τη μεγαλύτερη επένδυση που έχει κάνει έως σήμερα. 

Εκτιμάται πως για την κάλυψη των αναγκών της ταινίας ο αμερικανικός κολοσσός του streaming ξόδεψε έως και 200 εκατομμύρια δολάρια. Διαθέτει, ωστόσο, περισσότερους από 200 εκατομμύρια συνδρομητές, οι οποίοι κατά πάσα πιθανότητα θα αυξηθούν σημαντικά ενόψει της επικείμενης πρεμιέρας του «Red Notice». 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News