318
Το Global 8000 είναι το ταχύτερο λιαρ τζετ στον κόσμο με την μεγαλύτερη επίσης αυτονομία | Bombardier

Παρουσιάστηκε ο νέος βασιλιάς των λίαρ τζετ

Protagon Team Protagon Team 27 Μαΐου 2022, 14:46
Το Global 8000 είναι το ταχύτερο λιαρ τζετ στον κόσμο με την μεγαλύτερη επίσης αυτονομία
|Bombardier

Παρουσιάστηκε ο νέος βασιλιάς των λίαρ τζετ

Protagon Team Protagon Team 27 Μαΐου 2022, 14:46

O καναδικός βιομηχανικός κολοσσός Bombardier που κατασκεύαζε διαφόρων ειδών οχήματα και μέσα μαζική μεταφοράς έχει στραφεί πλέον αποκλειστικά στην κατασκευή λίαρ τζετ κατέχοντας ηγετική θέση σε αυτόν τον τομέα.

Η εταιρεία παρουσίασε το νέο της μοντέλο, το Global 8000 που είναι το ταχύτερο και μεγαλύτερης αυτονομίας λίαρ τζετ στον κόσμο. Οπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η ιστοσελίδα Robb Report το σκάφος μπορεί να αναπτύσσει ταχύτητες που θα αγγίζουν τα 1.200 χλμ./ώρα σπάζοντας κάθε ρεκόρ ταχύτητας για αυτή την κατηγορία των αεροσκαφών. Οσον αφορά την αυτονομία του το Global 8000 θα μπορεί να πραγματοποιεί πτήσεις σε αποστάσεις περίπου 15 χιλιάδων χλμ. χωρίς να χρειάζεται ανεφοδιασμό. Για να έχετε μια τάξη μεγέθους, υπολογίστε περίπου μια πτήση Αθήνα – Βοστώνη, με επιστροφή…

Το σκάφος διαθέτει αρκετές άνετες και εργονομικά σχεδιασμένες θέσεις επιβατών | Bombardier

Εκτός από τις αναβαθμισμένες δυνατότητες στην ταχύτητα και την αυτονομία του το Global 8000 έχει και άλλες αναβαθμίσεις σε σχέση με τον προκάτοχο του, το Global 7500.

Ενας μεγάλος καναπές και μια επίσης μεγάλη τηλεόραση είναι στη διάθεση των επιβατών για να περάσουν ευχάριστά την ώρα τους | Bombardier

Ανάμεσα σε αυτές είναι τα συστήματα ανακύκλωσης και φιλτραρίσματος του αέρα, φωτισμός που ακολουθεί τον κιρκάδιο ρυθμό του ανθρώπου (το οργανικό μας ρολόι) και νέα εργονομικά σχεδιασμένα καθίσματα.

Το σκάφος είναι χωρισμένο σε τέσσερις ξεχωριστούς χώρους ένας εκ των οποίων είναι μια σουίτα με διπλό κρεβάτι, γραφείο και ντουζιέρα με είσοδο επενδυμένη με καθρέφτη.

Η σουίτα του σκάφους διαθέτει μεγάλο κρεβάτι, γραφείο και πίσω από τον καθρέφτη μια ντουζιέρα | Bombardier

Η Bombardier σκοπεύει να ρίξει το Global 8000 στην αγορά σε περίπου δύο χρόνια με τιμή για την στάνταρτ έκδοση τα 78 εκατ. δολάρια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News