513
Εξωτερικά μοιάζει με ένα κοινό πούλμαν αλλά στην πραγματικότητα είναι ένα μοναδικό τροχόσπιτο | Dembell

Κάτι σαν πολυτελές γιοτ αλλά πάνω σε… ρόδες

Protagon Team Protagon Team 26 Αυγούστου 2021, 21:45
Εξωτερικά μοιάζει με ένα κοινό πούλμαν αλλά στην πραγματικότητα είναι ένα μοναδικό τροχόσπιτο
|Dembell

Κάτι σαν πολυτελές γιοτ αλλά πάνω σε… ρόδες

Protagon Team Protagon Team 26 Αυγούστου 2021, 21:45

Να βγάλουν τους οικονομικά ισχυρούς από τα πολυτελή τους γιοτ και να τους κεντρίσουν το ενδιαφέρον για να ταξιδεύουν στη στεριά με παρόμοια ή και μεγαλύτερη άνεση και πολυτέλεια με αυτή που έχουν στα σκάφη τους προσπαθούν διάφοροι σχεδιαστές και εταιρείες. Πριν από λίγες εβδομάδες παρουσιάστηκε μία hi-tech αμαξοστοιχία που προσφέρει μοναδικής εμπειρίας ταξίδια σε όσους αποφασίσουν να την αποκτήσουν.

Τώρα μια γερμανική εταιρεία ανακοίνωσε ότι κατασκεύασε το μεγαλύτερο και πιο πολυτελές τροχόσπιτο που έχει υπάρξει μέχρι σήμερα. Πρόκειται στην ουσία για ένα πούλμαν διαμορφωμένο σε υπερσύγχρονο διαμέρισμα.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η ιστοσελίδα Luxury Launches η εταιρεία Dembell κατασκεύασε ένα όχημα με στόχο να αποτελέσει ένα εναλλακτικό μέσο μεταφοράς για πλούσιους ανθρώπους που θέλουν ή πρέπει να μετακινηθούν οδικώς. Το γεγονός ότι το εσωτερικό του οχήματος σχεδίασε η ιταλική εταιρεία Azimut Yachts που σχεδιάζει πολυτελή γιοτ επιβεβαιώνει και τον παραλληλισμό του με πολυτελή σκάφη.

Εντυπωσιακές δυνατότητες και παροχές

Το όχημα διαθέτει τρεις άξονες Mercedes και το ύψος του αγγίζει τα δύο μέτρα έτσι ώστε η πλειοψηφία των υποψήφιων κατόχων και επιβατών να μπορούν να κινούνται άνετα μέσα σε αυτό χωρίς να χρειάζεται να σκύβουν. Στην οροφή υπάρχουν ηλιακά πάνελ για την παραγωγή ενέργειας, υπάρχει μια γεννήτρια και μια δεξαμενή πόσιμου νερού χιλίων λίτρων.

Η κρεβατοκάμαρα του οχήματος είναι μεγάλη, υπερυψωμένη και διαθέτει και τηλεόραση 55 ιντσών / Dembell

Το όχημα διαθέτει μια μεγάλη υπερυψωμένη κρεβατοκάμαρα με διπλό κρεβάτι και τηλεόραση 55 ιντσών. Η κρεβατοκάμαρα αυτή είναι ανεξάρτητη από το κυρίως «σώμα» του οχήματος και λόγω του μεγέθους της εξέχει από τις δύο πλευρές του. Το εσωτερικό του οχήματος πίσω από την καμπίνα οδήγησης είναι χωρισμένο σε διάφορους χώρους ανάμεσα στους οποίους είναι τοποθετημένες ημιδιάφανες γυάλινες πόρτες. Διαθέτει μοντέρνα κουζίνα με εστίες και φούρνο, ψυγείο 224 λίτρων, πλυντήριο πιάτων, φούρνο μικροκυμάτων (όλες συσκευές Miele), ένα σαλόνι με μεγάλο καναπέ και τραπεζάκι μαζί με ένα home theater της Bose με οθόνη 55 ιντσών.

Στην καμπίνα του οδηγού υπάρχουν τέσσερις θέσεις που κάνουν και μασάζ ενώ στο καθιστικό υπάρχει ένα μεγάλος καναπές και δίπλα μια πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα / Dembell

Η καμπίνα οδήγησης διαθέτει εκτός από την θέση του οδηγού και τρία καθίσματα επιβατών τα οποία εκτός των άλλων μπορούν να τους προσφέρουν και μασάζ.

Το πιο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό του οχήματος όμως είναι το ενσωματωμένο γκαράζ ώστε να μπορεί κάποιος να πάρει μαζί του σε ένα ταξίδι κάποιο σπορ αυτοκίνητο το μήκος του οποίου δεν θα ξεπερνάει τα τέσσερα μέτρα. Στις δοκιμές η κατασκευάστρια εταιρεία χρησιμοποίησε μια Ferrari California. O ιδιοκτήτης θα μπορεί να διαλέξει ανάμεσα σε διάφορες επιλογές ορισμένα από τα έπιπλα καθώς και τα χρώματα στο εσωτερικό του οχήματος.

Το εντυπωσιακό όχημα θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο μεγάλο σαλόνι τροχόσπιτων που θα γίνει στις 27 Αυγούστου στο Ντίσελντορφ στη Γερμανία. Αν και δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη η τιμή του εκτιμάται ότι αυτή θα κυμαίνεται κάπου πέριξ των δύο εκατ. ευρώ.

Το καθιστικό μετατρέπεται σε τραπεζαρία / Dembell

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News