361
Μια νεαρή γαλλίδα ξαποσταίνει σε ένα από τα κλασικά παριζιάνικα παγκάκια του 19ου αιώνα | Shutterstock

Παρίσι: «Εμφύλιος» για τα «σεξιστικά» παγκάκια του 19ου αιώνα

Protagon Team Protagon Team 11 Μαΐου 2021, 21:35
Μια νεαρή γαλλίδα ξαποσταίνει σε ένα από τα κλασικά παριζιάνικα παγκάκια του 19ου αιώνα
|Shutterstock

Παρίσι: «Εμφύλιος» για τα «σεξιστικά» παγκάκια του 19ου αιώνα

Protagon Team Protagon Team 11 Μαΐου 2021, 21:35

Διαμαρτύρονται οι συντηρητικοί Γάλλοι γιατί ο Δήμος του Παρισιού βγάζει σε δημοπρασία τα παγκάκια που κοσμούν τους δρόμους και τα πάρκα του από τον 19ο αιώνα και τα αντικαθιστά με άλλα, μοντέρνα και «άσχημα», υπό την «πίεση» των αριστερών.

Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζονται οι αντίπαλοι της Αν Ινταλγκό, της σοσιαλίστριας δημάρχου της γαλλικής πρωτεύουσας, ενόψει της δημοπρασίας ενός τέτοιου πάγκου αξίας 420 ευρώ, η οποία θεωρούν ότι είναι ενδεικτική της «καταστροφής» της πόλης. Την κατηγορούν, μάλιστα, ότι αφήνει τα σκουπίδια να μαζεύονται στους δρόμους, την ώρα που ξεριζώνει τα κομψά αυτά αντικείμενα με μοντέρνα, όπως «αποδομημένα» παγκάκια και πλαστικές ζαρντινιέρες.

Στο στόχαστρο των συντηρητικών τα αποδομημένα παγκάκια της Αν Ινταλγκό

Σε μια πόλη που δικαίως περηφανεύεται για τους άφθονους και καλοδιατηρημένους δημόσιους χώρους της και τα χιλιάδες παγκάκια της, οι αλλαγές αυτές δεν περνούν απαρατήρητες.

Τα καινούργια παγκάκια είναι, σύμφωνα με τον δήμο, φιλικά τόσο προς τους άνδρες όσο και προς τις γυναίκες, οι οποίες διαμαρτύρονταν πως όταν κάθονται στα παλιά, που βλέπουν προς τα διερχόμενα αυτοκίνητα, γίνονται αποδέκτες σεξιστικών και προσβλητικών σχολίων από τους οδηγούς και επιβάτες των οχημάτων. Αντίθετα, οι άνδρες θέλουν να βλέπουν τον δρόμο όταν κάθονται σε ένα παγκάκι, όπως αναφέρουν οι Times.

Στους άντρες αρέσει να κάθονται βλέποντας τον δρόμο, αλλά όχι στις γυναίκες, που ακούν πλήθος σεξιστικών σχολίων από διερχόμενα αυτοκίνητα

Η συντηρητική εφημερίδα Le Figaro κατηγόρησε την Ινταλγκό ότι έχει ασχημύνει την πόλη και αυτό δεν θα τη βοηθήσει αν θελήσει να βάλει υποψηφιότητα για τις προεδρικές εκλογές.

Ενα από τα καινούργιου τύπου παγκάκια που κατηγορούνται για την ασχήμια τους

Με την εφημερίδα συμφώνησε ο αρχισυντάκτης της ιστοσελίδας για τις τέχνες, La Tribune de l’Art, Ντιντιέ Ρικνέρ, που σημείωσε ότι ναι μεν τα νέα αποδομημένα παγκάκια είναι πιο συμπεριληπτικά, όσον αφορά τα φύλα, όμως είναι εξαιρετικά άσχημα.

Κόσμος, προ πανδημίας, χαλαρώνει στις όχθες του Σηκουάνα, σε ένα μοντέρνο παγκάκι

Το παγκάκι του 19ου αιώνα, του αρχιτέκτονα Γκαμπριέλ Νταβιούντ, θα βγει σε δημοπρασία στις 18 Μαΐου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News