966
Η εφαρμογή για κινητά Olympia Odos App δίνει στους οδηγούς σημαντικές πληροφορίες για τη διαδρομή Ελευσίνα - Κόρινθος - Πάτρα | Ολυμπία Οδός

Olympia Odos App: Eνας πρωτοπόρος «συνοδηγός» στο κινητό σας

Protagon Team Protagon Team 14 Ιουλίου 2022, 17:50
Η εφαρμογή για κινητά Olympia Odos App δίνει στους οδηγούς σημαντικές πληροφορίες για τη διαδρομή Ελευσίνα - Κόρινθος - Πάτρα
|Ολυμπία Οδός

Olympia Odos App: Eνας πρωτοπόρος «συνοδηγός» στο κινητό σας

Protagon Team Protagon Team 14 Ιουλίου 2022, 17:50

Εχετε μήπως ηλεκτρικό ή υβριδικό αυτοκίνητο; Καλά αυτό προς το παρόν δεν έχει τόση σημασία, έχουμε καιρό μέχρι να γίνει υποχρεωτική ηλεκτροκίνηση, ωστόσο και εσάς αφορά η παρακάτω πληροφορία. Το σχεδόν σίγουρο είναι ότι διαθέτετε smart phone, έξυπνο κινητό μέσω του οποίου μπαίνετε στο Ιντερνετ, και το εντελώς σίγουρο είναι ότι όταν κατευθύνεστε από και προς την Πάτρα παίρνετε την Ολυμπία Οδό.

Σε όλη τη διαδρομή από Κόρινθο μέχρι Πάτρα θα συναντήσετε ωραίες παραλίες με κρυστάλλινα νερά

Αν μάλιστα, ταξιδεύετε συχνά μέσω αυτής της Οδού, σίγουρα έχετε κολλημένο στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου σας τον πομποδέκτη ΟΛΥΜΠΙΑ PASS, που μειώνει τον χρόνο του ταξιδιού καθώς δεν χρειάζεται να σταματάτε στα διόδια. Κατ΄ επέκταση επωφελείστε ήδη από το σύστημα «Hybrid», το οποίο ισχύει αποκλειστικά στην Ολυμπία Οδό και επιτρέπει για πρώτη φορά στην Ελλάδα τη χιλιομετρική χρέωση διοδίων (ακόμη και εν αγνοία σας… αφού ενεργοποιείται αυτόματα, όταν έχετε πομποδέκτη).

Μόλις έναν χρόνο, λοιπόν, μετά την παρουσίαση του «Hybrid», η εταιρεία κάνει για ακόμη μια φορά αισθητή την παρουσία της στον χώρο της τεχνολογικής εξέλιξης και καινοτομίας με τη δημιουργία της πρωτοποριακής εφαρμογής Olympia Odos App. (Δείτε το βίντεο)

Είναι γνωστό ότι χάρη στις καινοτόμες τεχνολογίες που χρησιμοποιεί η Ολυμπία Οδός στις σύγχρονες υποδομές της, έχουν, ήδη, μειωθεί τα τροχαία ατυχήματα στον αυτοκινητόδρομο Ελευσίνα – Κόρινθος – Πάτρα κατά 93% από την έναρξη του έργου παραχώρησης έως σήμερα.

Και τώρα με το νέo app, που διατίθεται δωρεάν για iOS και Android, η Ολυμπία Οδός έχει στόχο να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες για ένα ακόμα πιο ασφαλές, γρήγορο και άνετο ταξίδι στον αυτοκινητόδρομο, που συνδέει την πρωτεύουσα της χώρας με τρεις Περιφέρειες, αλλά και με το λιμάνι της Πάτρας, τη σημαντικότερη πύλη της Ελλάδας προς την Ευρώπη.

Η νέα εφαρμογή προσφέρεται δωρεάν σε όλους τους οδηγούς και όχι μόνο στους συνδρομητές του ΟΛΥΜΠΙΑ PASS (που έχουν βέβαια κάποια πρόσθετα αβαντάζ). Με τις «έξυπνες» υπηρεσίες που προσφέρει η εφαρμογή, ενισχύεται η πρόληψη των ατυχημάτων στον δρόμο: Με ηχητικές αναγγελίες κρίσιμων μηνυμάτων σε ειδοποιεί, για παράδειγμα καθώς οδηγείς, για συμβάντα στον αυτοκινητόδρομο, όπως έντονα καιρικά φαινόμενα, διέλευση ζώων, τροχαίο ατύχημα κλπ. Με ηχητικό μήνυμα έρχεται, επιπλέον, η ειδοποίηση, ότι πλησιάζεις σε σταθμό διοδίων για να μειώσεις ταχύτητα.

O Ναός του Απόλλωνα στον αρχαιολογικό χώρο Αρχαίας Κορίνθου

Επιπλέον, στο πεδίο της ασφάλειας, η πρωτοποριακή εφαρμογή της Ολυμπίας Οδού δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό να καταχωρήσει το κινητό του· έτσι, σε περίπτωση κλήσης του αριθμού εκτάκτου ανάγκης 1025 μέσω του Olympia Odos App, σημαντικές πληροφορίες, όπως ο αριθμός του οχήματος και η θέση του πάνω στον αυτοκινητόδρομο, γνωστοποιούνται σε πραγματικό χρόνο στα Κέντρα Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Ολυμπίας Οδού.

Ακόμη, μέσω ενός εξελιγμένου διαδραστικού χάρτη, το Olympia Odos App βοηθάει τον οδηγό να εντοπίζει εγκαίρως κομβικά σημεία στη διαδρομή του, όπως Σταθμούς Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών, Χώρους Στάθμευσης και Υγιεινής, και Εξόδους από τον αυτοκινητόδρομο.

Επιπλέον, ο χρήστης της εφαρμογής μπορεί να κοστολογεί με ακρίβεια το ταξίδι του: το Olympia Odos App υπολογίζει τα διόδια και ταυτόχρονα παρουσιάζει τη βέλτιστη διαδρομή, που μπορεί κανείς να επιλέξει, αφού παρακολουθεί την τρέχουσα κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο.

Τα προνόμια για τους συνδρομητές στον πομποδέκτη ΟΛΥΜΠΙΑ PASS είναι ακόμη περισσότερα, αφού μέσω της εφαρμογής μπορούν να κάνουν εύκολα και γρήγορα από το κινητό τους όλες τις ενέργειες που αφορούν τον λογαριασμό τους: μπορούν να φορτίσουν ηλεκτρονικά τον πομποδέκτη τους, να δηλώσουν απώλεια ή κλοπή του, να κάνουν αίτηση για νέο πομποδέκτη, να παρακολουθούν ανά πάσα στιγμή τον λογαριασμό τους (24 ώρες το 24ωρο) και αν θέλουν να επεξεργάζονται ηλεκτρονικά τα ατομικά στοιχεία συνδρομητή.

Tο κάστρο της Ακροκορίνθου

Αφήσαμε για το τέλος κάτι, κατά τη γνώμη μας, πολύ σημαντικό. Η βόρεια Πελοπόννησος έχει απίστευτες ομορφιές, άγνωστες για πολλούς. Σημειώστε, επίσης, ότι τα παράλιά της είναι χτισμένα σε όλο το μήκος του Κορινθιακού σχεδόν χωρίς κενά, από την Κόρινθο μέχρι την Πάτρα. Ευτυχώς, το εμφανώς αναβαθμισμένο οδικό δίκτυο βοηθάει να την ανακαλύπτουν όλο και περισσότεροι επισκέπτες, που μπορούν να φτάνουν σε ωραίους, άγνωστους μέχρι πρότινος τόπους, ταχύτατα και με ασφάλεια.

Θέλετε μερικές ιδέες; Θα σας πρότεινα απίθανες παραλίες και κρυστάλλινα νερά σε όλη τη διαδρομή από την Κόρινθο μέχρι την Πάτρα, μαγικές λίμνες στα ορεινά, όπως η Στυμφαλία, η Τσιβλού και η Δόξα, και γοητευτικούς αρχαιολογικούς χώρους όπως η αρχαία Κόρινθος και η Ακροκόρινθος, και η αρχαία Νεμέα με τον Ναό του Νέμειου Διός, τους οποίους μπορείτε να προσθέσετε στις εμβληματικές αρχαιότητες των Μυκηνών, της Τύρινθας, της Επιδαύρου και της αρχαίας Ολυμπίας.

Και τώρα, το Olympia Odos App φροντίζει να αναδείξει τα ωραιότερα σημεία πολιτιστικού και περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου, αποτελώντας ταυτόχρονα έναν «έξυπνο» ταξιδιωτικό οδηγό της βόρειας Πελοποννήσου, υποδεικνύοντας εξόδους σε δεκάδες επιλεγμένα αξιοθέατα, στα οποία οι χρήστες μπορούν κατ΄αρχάς, να περιηγηθούν εικονικά.

H λίμνη Δόξα

Επειδή, μάλιστα, ζω σε ένα χωριό της Κορινθίας, και το σπίτι μου είναι πάνω στην παλιά εθνική οδό, θα ήθελα με την ευκαιρία αυτή (για το καλό σας και για το καλό μας) να σας αποτρέψω από το να κάνετε μεγάλες αποστάσεις στο παλιό τοπικό δίκτυο.

Θα χάσετε πάρα πολύ χρόνο, αναγκασμένοι να οδηγείτε με πολύ χαμηλές ταχύτητες σε έναν δρόμο εντός κατοικημένης ζώνης, στον οποίο κυκλοφορούν (και τον διασχίζουν συνεχώς) πεζοί, παιδιά και ποδηλάτες. Ακόμη κι εμείς, που ζούμε εδώ, προτιμούμε να μετακινούμαστε από τη μια κωμόπολη στην άλλη μέσω της Ολυμπίας Οδού. Γιατί είναι πιο γρήγορο και κυρίως πιο ασφαλές.

Μη χάσετε, λοιπόν, την ευκαιρία να κατεβάσετε την εφαρμογή στο κινητό σας. Είναι δωρεάν. Και ελάτε φέτος το καλοκαίρι στην Πελοπόννησο. Αξίζει να την ανακαλύψετε κι εσείς. Εκτός από το γεγονός ότι το ταξίδι είναι πιο φθηνό από την μετάβαση σε νησί, τόσο οι ομορφιές της όσο και το καλό φαγητό θα σας ενθουσιάσουν.

Κ.Τρ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News