202
Μια αμερικανική εταιρεία έριξε στην αγορά αναψυκτικό το οποίο αποφάσισε να ονομάσει «Κοκτέιλ Κορονοϊού» |

Ολος ο κορονοϊός στον κόσμο χωράει σε ένα κουτάκι αναψυκτικού!

Protagon Team Protagon Team 11 Φεβρουαρίου 2021, 16:48
Μια αμερικανική εταιρεία έριξε στην αγορά αναψυκτικό το οποίο αποφάσισε να ονομάσει «Κοκτέιλ Κορονοϊού»
|

Ολος ο κορονοϊός στον κόσμο χωράει σε ένα κουτάκι αναψυκτικού!

Protagon Team Protagon Team 11 Φεβρουαρίου 2021, 16:48

Καθημερινά δημοσιεύονται διαφόρων ειδών μελέτες και έρευνες για τον κορονοϊό και την πανδημία. Όμως η μελέτη που έκανε ο Κιτ Γέιτς, καθηγητής μαθηματικών επιστημών στο βρετανικό Πανεπιστήμιο του Μπαθ, περιγράφει με πολύ εύγλωττο τρόπο το πώς ένας μικροσκοπικός, σχεδόν αόρατος οργανισμός, μπορεί να προκαλεί τόσο μεγάλη καταστροφή.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του o Independent, o Γέιτς υπολόγισε ότι ανά πάσα στιγμή στον πλανήτη υπάρχουν περί τα δύο πεντάκις εκατ. σωματίδια του κορονοϊού. Μπορεί ο αριθμός να ακούγεται πραγματικά τεράστιος, αλλά στην πραγματικότητα όλα αυτά τα σωματίδια χωράνε σε ένα κουτάκι αναψυκτικού 330 ml!

«Αν το σκεφτείς λίγο, είναι εκπληκτικό ότι όλη η ζημιά που έχει γίνει στην ανθρωπότητα θα μπορούσε να αποφευχθεί πίνοντας δύο μεγάλες γουλιές από το χωρίς αμφιβολία χειρότερο ποτό στην Ιστορία» αναφέρει χαριτολογώντας ο Γέιτς που αρχικά έκανε την εκτίμηση για τον αριθμό των σωματιδίων του ιού.

Με δεδομένο ότι η διάμετρος του ιού είναι περίπου 100 νανόμετρα (100 δισεκατομμυριοστά του μέτρου) ο ερευνητής υπολόγισε τον συνολικό όγκο του, συμπεριλαμβανομένων των πρωτεϊνών-ακίδων που βρίσκονται στην επιφάνειά του. Το τελικό αποτέλεσμα των μετρήσεων έδειξε ότι αν υπήρχε τρόπος να «συλλάβουμε» ταυτόχρονα όλα τα σωματίδια του κορονοϊού, αυτά θα χωρούσαν σε ένα κουτάκι αναψυκτικού και μάλιστα δεν θα ήταν γεμάτο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News