290
Μνημείο για σκύλο στο νεκροταφείο κατοικιδίων Hartsdale της Νέας Υόρκης | Facebook/Hartsdale Pet Cemetery

«Πριγκίπισσα», το δημοφιλέστερο όνομα για κατοικίδιο στη Νέα Υόρκη

Protagon Team Protagon Team 14 Φεβρουαρίου 2021, 18:37
Μνημείο για σκύλο στο νεκροταφείο κατοικιδίων Hartsdale της Νέας Υόρκης
|Facebook/Hartsdale Pet Cemetery

«Πριγκίπισσα», το δημοφιλέστερο όνομα για κατοικίδιο στη Νέα Υόρκη

Protagon Team Protagon Team 14 Φεβρουαρίου 2021, 18:37

Ποιο είναι το πιο συνηθισμένο όνομα για κατοικίδιο στις Ηνωμένες Πολιτείες; Οι υπεύθυνοι του μεγαλύτερου και παλαιότερου νεκροταφείου ζώων στη χώρα βρήκαν την απάντηση μετά από ενδελεχή έρευνα στα αρχεία τους: Princess (Πρίνσες – Πριγκίπισσα).

Στο νεκροταφείο Χάρτσντεϊλ, της Νέας Υόρκης, που λειτουργεί από το 1896 και φιλοξενεί τους τάφους 80.000 κατοικιδίων, αυτό είναι το όνομα που απαντάται συχνότερα.

Τουλάχιστον ο ένας στους 100 τάφους ζώων που βρίσκονται εκεί θαμμένα, αναγράφουν αυτό το όνομα. Συνολικά, υπάρχουν περισσότερα από 25.000 ονόματα.

Το όνομα Πρίνσες το προτιμούν οι ιδιοκτήτες των θηλυκών σκύλων, ενώ όσον αφορά τις γάτες, το δημοφιλέστερο όνομα είναι το Tiger (Τάιγκερ – Τίγρης), ίσως επειδή οι πρώτες εξημερωμένες γάτες που εμφανίστηκαν στη χώρα ήταν οι ευρωπαϊκές τάμπι, με τις οριζόντιες ραβδώσεις.

Γυρνώντας πίσω στον χρόνο, σύμφωνα με την ίδια έρευνα, το πιο συχνό όνομα για σκύλους τις δεκαετίες του ’30 και του ’40 ήταν  Κουίνι και Τίπι. Τη δεκαετία του ’60, το Λέιντι και τη δεκαετία του ’70, το Μπράντι. Τις δεκαετίες ’80-’90-’00 πρώτο σε δημοτικότητα ήταν το Μαξ, ενδεχομένως λόγω των ταινιών Mad Max. Αντίστοιχα, τις δεκατίες του ’90 και του ’00, το δημοφιλέστερο όνομα για γάτα ήταν το Σμόκι, εμπνευσμένο πιθανώς από μια ταινία με τον Μπαρτ Ρέινολντς.

Σύμφωνα με τους New York Times, κάποια ονόματα στην έρευνα απαντώνται μόνο μία φορά, όπως τα Ντόριαν Γκρέι και Φλίτγουντ.

Επίσης, εμφανίζονται ονόματα με νούμερα δίπλα, ίσως γιατί οι ιδιοκτήτες τους χρησιμοποιούσαν το ίδιο όνομα για όλα τα κατοικίδιά τους, αλλάζοντας μόνο το νούμερο, όπως με τους αυτοκράτορες.

Σε κάποιους τάφους σκύλων που πέθαναν σε προχωρημένη ηλικία, αναγράφεται η λέξη «τζέντλεμαν» για αρσενικούς σκύλους, π.χ. «έζησε σαν τζέντλεμαν», «ήταν ένας τζέντλεμαν».

Δεν λείπουν επίσης κάποιοι ιδιοκτήτες που ήταν τόσο δεμένοι με τα κατοικίδιά τους, ώστε ζήτησαν να θαφτούν δίπλα τους, στο νεκροταφείο ζώων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News