Είναι γνωστό ότι ο Τζον Φ. Κένεντι ερωτοτροπούσε ασύστολα. Είναι, επίσης, γνωστό ότι η Μέριλιν Μονρόε υπήρξε ερωμένη του ενώ είχε ακουστεί ότι δεν ήταν η μοναδική. Αυτό που ωστόσο δεν ήταν γνωστό είναι ότι επρόκειτο περί… χιονοστιβάδας, πράγμα που αποδεικνύεται πλέον καθώς εμφανίζονται συνεχώς αξιόπιστα απομνημονεύματα ερωμένων. Ο τραγικός πρόεδρος έκανε, πράγματι, σοβαρή δουλειά στο ερωτικό πεδίο.
Συχνά συνδέουμε τον Μπιλ Κλίντον με την προεδρική μοιχεία, γράφει στο Medium ο Σον Κέρναν, τον οποίο ωστόσο δεν βάζει καν στο Top 5 των ερωτύλων προέδρων των ΗΠΑ…
Ο Τζον Φ. Κένεντι ήταν όμορφος και αξιοσέβαστος. Είχε ήρεμους και σίγουρους τρόπους και, φυσικά, τρομερή δύναμη. Μπορούσε να δει κανείς ότι δεν θα χρειαζόταν καν να δουλέψει πολύ σκληρά για αυτό. Η σύζυγός του γνώριζε τις απιστίες του και, παρά τη δυσαρέσκειά της, είχε καταλήξει να τις ανέχεται.
Σύμφωνα με ένα ανέκδοτο της εποχής, η Ζακλίν Κένεντι, μιλώντας κάποτε με έναν δημοσιογράφο του Paris-Match κατά τη διάρκεια μιας ξενάγησης στον Λευκό Οίκο, έδειξε μια από τις γραμματείς του JFK και είπε αδιάφορα στα γαλλικά: «Και αυτή είναι η γυναίκα που κοιμάται με τον άντρα μου». Ανάλογες ιστορίες κυκλοφορούν πάρα πολλές ωστόσο ο Κέρναν τις… συμπυκνώνει στο Medium.
Η οριακά νόμιμη ασκούμενη
Η Μίμι Αλφορντ ήταν μόλις 19 ετών όταν άρχισε να εργάζεται στον Λευκό Οίκο και σχεδόν αμέσως τράβηξε την προσοχή του Κένεντι με τον οποίο συνήψε τελικά μια μακροχρόνια σχέση, σύμφωνα με το People.
Μετά από λίγες εβδομάδες στη δουλειά, προσκλήθηκε να κάνει παρέα με τον πρόεδρο στον χώρο της πισίνας. Ο Τζον Κένεντι περνούσε αρκετές ώρες χαλαρώνοντας στον ήλιο και κουβεντιάζοντας μαζί της, όπως αποκαλύπτει η Μίμι Αλφορντ στο βιβλίο της «Once Upon a Secret». Στη συνέχεια, την κάλεσε στην προσωπική του κατοικία, όπου και έχασε την παρθενία της από τον πρόεδρο.
Η σχέση τους κράτησε 18 μήνες μέχρι που η Μίμι γνώρισε τον σύζυγό της και ο πρόεδρος Κένεντι της έκανε ένα γαμήλιο δώρο 300 δολαρίων. Της είπε να αγοράσει κάτι ωραίο για να φορέσει και της ζήτησε να επιστρέψει και να του το «δείξει».
Σε μια ηχογραφημένη συνέντευξη του 1964, η Μπάρμπαρα Γκαμαρέκιαν, βοηθός του Λευκού Οίκου, ακούγεται να μιλάει για μια άλλη βοηθό ονόματι «Μίμι», η οποία δεν μπορούσε καν να δακτυλογραφήσει ούτε είχε άλλες δεξιότητες, με αποτέλεσμα να αναρωτηθεί γιατί βρισκόταν στον Λευκό Οίκο. Τώρα ξέρει.
Μια ερωμένη από τον κύκλο της Μαφίας
Με την Τζούντιθ Εξνερ γνώριστηκαν μετά από μια συναυλία του Φρανκ Σινάτρα: «Ο Τζακ δεν θα μπορούσε να είναι πιο τρυφερός, πιο ανήσυχος για τα συναισθήματά μου, πιο προσεκτικός, πιο ευγενικός» έχει πει η Εξνερ. Πρόσθεσε ακόμη ότι την έκανε να νιώθει σαν το μοναδικό άτομο στον κόσμο, εκφράζοντας ατελείωτη περιέργεια για τη ζωή της.
Η Εξνερ ισχυρίστηκε, ακόμη, ότι ο Κένεντι της τηλεφωνούσε κάθε βράδυ όλο τον επόμενο μήνα μετά τη συναυλία. Η σχέση τους ξεκίνησε λίγο αργότερα στη Νέα Υόρκη και συνεχίστηκε για σχεδόν έναν χρόνο. Κάποια στιγμή την άφησε έγκυο. Εκείνη την εποχή η άμβλωση ήταν παράνομη, ο Κένεντι, όμως την έστειλε σε έναν ιδιώτη γιατρό που τακτοποίησε το θέμα.
Η σχέση τους έληξε όταν το FBI άρχισε να ερευνά τα πάρε-δώσε του Κένεντι με πολλές οικογένειες εγκληματιών. Οπως έχει ισχυριστεί η ίδια στα απομνημονεύματά της «Judith Exner: My Story», έβγαινε προηγουμένως με τα αφεντικά της Μαφίας Σαμ Τζιανκάνα και Τζον Ροσέλι. Κάπως έτσι συνάντησε τον JFK εκείνο το βράδυ στη συναυλία του Σινάτρα, ο οποίος έκανε παρέα με τους μαφιόζους και τη σύστησε στον πρόεδρο.
Η γυναίκα από το «Παραπέτασμα»
Υπάρχει κάποια διαμάχη γύρω από τη σχέση της Ελεν Ρόμετς με τον Τζον Κένεντι. Η γεννημένη στην Ανατολική Γερμανία σύζυγος του Ρολφ Ρόμετς, σμηνία της γερμανικής πολεμικής αεροπορίας τοποθετημένου στην Ουάσινγκτον κατηγορήθηκε για κατασκοπεία (χωρίς ωστόσο αποδείξεις). Ο Ρόμπερτ Κένεντι, φοβούμενος ένα σκάνδαλο ανάλογο με το σκάνδαλο Προφιούμο, φρόντισε να απελαθεί η Ρόμετς και προσπάθησε να εξαλείψει τις φήμες για σχέση με τον αδελφό του.
Αν και παντρεμένη, η όμορφη Ελεν δεν δίσταζε να ξενοκοιμάται: Εργαζόταν σαν σερβιτόρα στο Quorum Club, όπου διασκέδαζαν τα πιο γνωστά ονόματα της Ουάσινγκτον. Ηταν δύο χρόνια στη δουλειά όταν γνώρισε τον Κένεντι και πήγε μαζί του σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου. Το τρελό είναι ότι είχε σχέση και με τον Τζέραλντ Φορντ (πριν από την προεδρία του).
Ωστόσο, αυτά γινόντουσαν τότε στην Ουάσινγκτον. Η πιο εκπληκτική για τις σχέσεις της με διάσημους άντρες ήταν η εμβληματική ηθοποιός Μαρλένε Ντίτριχ. Μάλιστα, στη «λίστα» της δεν ήταν μόνο ο Τζον Φ. Κένεντι, αλλά και ο πατέρας του Τζον, ο Τζόζεφ Κένεντι.
Η είδηση για τη σχέση της Μέριλιν Μονρόε με τον αμερικανό πρόεδρο είναι παλιά και μοιάζει σχεδόν ασήμαντη υπό το πρίσμα όλων των άλλων που συνέβησαν.
Οι δημοσιογράφοι έβλεπαν όμορφες γυναίκες να πηγαινοέρχονται στα δωμάτια των ξενοδοχείων και στον Λευκό Οίκο με τον Κένεντι, αλλά δεν αποκάλυπταν ποτέ το μυστικό, καθώς η κουλτούρα της δημοσιογραφίας ήταν διαφορετική εκείνη την εποχή. Φρόντιζαν να προστατεύουν τους προέδρους τους. Ωστόσο ήταν δύσκολο για το κοινό να μην προσέξει ότι κάτι ακατάλληλο γινόταν με την εμφανέστατα ζαλισμένη Μέριλιν, όταν τραγουδούσε στον πρόεδρό τους μια σέξι εκδοχή του «Happy Birthday».
Οποιος βρισκόταν κοντά στον JFK ήξερε ότι ήταν αθεράπευτος γυναικάς, επίσης, θρασύς και απερίσκεπτος. Κατά τη διάρκεια μιας σύσκεψης στην Ευρώπη, ο πρόεδρος των ΗΠΑ στράφηκε στον βρετανό πρωθυπουργό Χάρολντ Μακμίλαν και του είπε: «Αν δεν κάνω σεξ κάθε μέρα, με πιάνει πονοκέφαλος».
«O JFK είναι προϊόν της εποχής του»
Ο Σον Κέρναν αναφέρει στο Medium ότι υπήρξαν πολύ περισσότερες ερωμένες, και πολλές πολύ πιο βρώμικες λεπτομέρειες στις οποίες ωστόσο αποφεύγει να αναφερθεί γιατί τον ενοχλούν. Από πολλές απόψεις, ο JFK είναι προϊόν της εποχής του, λέει. Οι άνδρες στην εξουσία χρησιμοποιούσαν τη θέση τους για να αποκτήσουν πλεονεκτήματα σε κάθε πτυχή της ζωής. Η απάτη ήταν αχαλίνωτη στο Καπιτώλιο (και σε κάποιο βαθμό εξακολουθεί να είναι).
Ωστόσο μετά τη δολοφονία του Τζον Φ. Κένεντι η σύζυγός του Τζάκι προώθησε τον «Μύθο του Κάμελοτ», ότι δήθεν είχαν ζήσει μαζί μια ευτυχισμένη και προστατευμένη ζωή, πράγμα που δεν είναι παρά μια απόδειξη της δικής της επιείκειας και του συγχωρητικού της χαρακτήρα, παρά τα όσα της συνέβησαν στο γάμο τους.
Η αλήθεια είναι ότι οι πρόεδροι δεν επιτρέπεται να ζουν σαν βασιλιάδες, να διατηρούν μυστικό χαρέμι και να χτίζουν παλάτια με δολάρια των φορολογουμένων. Ωστόσο, θα ήταν άδικο να απορριφθεί ο JFK ως ένας τρομερός πρόεδρος λόγω των προσωπικών του αποτυχιών. Οι ιστορικοί τον θεωρούν γενικά καλό αν και όχι σπουδαίο πρόεδρο (όπως ήταν ο Τζορτζ Ουάσιγκτον ή ο Αβραάμ Λίνκολν).
Σε κάθε περίπτωση πάντως δεν του άξιζε αυτό που του συνέβη, τελικά. Ο Τζον Φ. Κένεντι δολοφονήθηκε στις 22 Νοεμβρίου 1963 στο Ντάλας του Τέξας. Και ο θάνατός του, βάναυσος και τρομερός, συντάραξε όλο τον κόσμο.
Ακολουθήστε το Protagon στο Google News